Wat kun je doen tegen oplichting op Marktplaats en hoe krijg je je geld terug van Marktplaats oplichters?
Marktplaats: de hemel voor oplichters, gedupeerden in de kou - teleurstellingen en oplichting op Marktplaats
HOOFDPAGINA Gerjan de Groot R Bergers Henk uit Westerhaar - Vriezenveensewijk Arno van Hugten Cor Hermsen

Ben jij ook opgelicht of teleurgesteld op Marktplaats? Heb je geld overgemaakt voor goederen en daarna nooit meer wat gehoord en niets ontvangen? Heb je iets ontvangen dat absoluut niet aan de beschrijving voldeed, bijvoorbeeld een vaas die helemaal gaaf zou zijn, maar waar een stuk vanaf is? Lees op deze pagina hoe je het aan kunt pakken als je bent opgelicht op Marktplaats. Nou zullen de politie en Marktplaats er niet direkt veel aan kunnen doen als je wel je spullen hebt binnengekregen en het tegenvalt, maar je kunt me altijd een e-mail sturen.

Hieronder mijn verhaal over door wie en hoe ik ben opgelicht op Marktplaats. Het is mij twee keer overkomen en twee keer heeft Marktplaats eigenlijk helemaal niets gedaan. Ze werken "aktief" mee met de politie volgens eigen zeggen maar zij laten gedupeerden in de kou staan en houden de oplichters een hand boven het hoofd. Omdat ik toch zelf iets wil doen om oplichters niet ongestraft weg te laten lopen en om andere mensen te waarschuwen en te helpen, heb ik dit stukje op het internet gereserveerd. Het is eigenlijk gewoon ontstaan uit onvrede en frustratie. Ik wil het gewoon leuk hebben op Marktplaats en de oplichters dwarszitten. De eerste keer dat ik ben opgelicht heb ik uiteindelijk wel mijn geld terug gekregen, maar dat kwam door aktief optreden door de politie. Het gaat allemaal niet zo makkelijk. Marktplaats heeft in ieder geval niets bijgedragen tot het oplossen van de zaak. Zij schrijven de oplichter niet aan om te vragen hoe het zit en ze laten de advertenties van oplichters gewoon staan. Wel zijn ze er snel bij als je een advertentie zet om andere mensen voor een oplichter te waarschuwen, want die hebben ze binnen een minuut verwijderd. Blijkbaar is daar wèl tijd voor. Als je wilt kun je mij ook jouw verhaal opsturen om andere mensen te waarschuwen tegen deze ratten / oplichters op het internet.

Ook als je bod is geaccepteerd en je iets met een verkoper hebt afgesproken en deze zich vervolgens terugtrekt omdat hij of zij een hoger bod heeft gekregen, heb je helemaal niets aan Marktplaats. Volgens de wet moet je je aan schriftelijke en mondelinge afspraken houden maar volgens Marktplaats (die blijkbaar een ander wetboek hebben liggen) hoeft dat niet. Volgens hun is Marktplaats alleen maar een advertentiesite, net zoals een prikbord bij A.H. Je bent nooit gebonden aan je bod, dus de verkoper is ook nergens aan gehouden. Een telefoontje, een bevestigsmail van het bod, nogmaals een telefoontje voor de datum van levering zegt dus allemaal niets. Zij zijn alleen maar een doorgeefluik, waar ze wel aan willen verdienen.

Marktplaats werkt niet mee, Marktplaats werkt de mensen die zijn opgelicht juist tegen en laat oplichters hun gang gaan

Tegengekomen in de correspondentie tussen een koper en verkoper (oplichter) op Marktplaats op 1 Mei 2012, een nieuwe rare zet van Marktplaats: "Voor uw bescherming zijn e-mailadresssen nu afgeschermd. Uw reactie wordt via Marktplaats verzonden." Kortom: je hebt nu dankzij deze briljante zet van Marktplaats nog minder om op af te gaan, want je krijgt ook geen e-mail adres meer dat je kunt checken.
Inderdaad krijg je nu je post van de verkoper via een at marktplaats.nl waardoor het nog moeilijker wordt om een verkoper na te trekken. Echt een hele domme zet van Marktplaats. Ik krijg ook berichten van mensen die online aangifte willen doen van oplichting en dan het door Marktplaats gebruikte e-mail adres invullen. Vervolgens wordt dat dan niet geaccepteerd. Je hoeft niet te denken dat je dat echte e-mail adres van Marktplaats kunt krijgen, want zij vertroetelen liever hun oplichters.

Ook waarschuwen via een e-mail naar Marktplaats als je een oplichter weer terugziet heeft geen enkel nut. Ze wachten liever tot diegene weer de volgende heeft opgelicht en dan na een aantal klachten wordt de account van die oplichter wellicht weer verwijderd. Als het kalf verdronken is dempt men de put heet dat. En als je denkt dat je via een advertentie op Marktplaats zelf andere mensen kunt waarschuwen, dan kun je het ook vergeten. Die advertenties zijn binnen een minuut van hun site gehaald (daar is blijkbaar wel tijd voor) en als je er iets van zegt dan wordt jouw eigen account geblokkeerd terwijl de oplichter nog steeds vrij spel heeft.

Wat kun je verder nog doen als je bent opgelicht op Marktplaats - Hoe krijg je je geld terug na oplichting?

- Doe online aangifte van internetoplichting bij de politie - klik hier. Deze aangifte wordt doorgestuurd naar Marktplaats met de gegevens die je hebt ingevuld (niet alles maar alleen de relevante gegevens, je moet bv bij de aangifte ook je burgerservice nummer doorgeven en dat sturen ze dan niet door naar Marktplaats). Er wordt ook gevraagd om de adresgegevens van de oplichter. Als je die niet hebt maar de oplichter heeft nog wel deze advertentie of andere advertenties staan, maak dan een andere account aan bij Marktplaats met een andere naam en een ander email adres. Biedt ergens op en vraag aan de oplichter of je het op kunt halen. Als het echt een oplichter is die helemaal niks in de verkoop heeft staan zal dit misschien niet lukken, maar ik ben op deze wijze wel achter het adres van mijn oplichter gekomen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus het baat altijd als je van tevoren om een adres en / of telefoonnummer vraagt zodat je het een en ander kunt kontroleren. Ga ook vooral op je intuïtie af: als het niet goed voelt of iets is te goedkoop om waar te zijn, doe het dan beter niet. Helaas blijkt uit veel signalen, ook van de politie zelf, dat er niets of niet veel gedaan wordt met deze aangifte.

- Geef bij Marktplaats aan dat je een probleem hebt met een adverteerder - klik hier. Meestal krijg je een standaard mailtje van Marktplaats, soms wordt er een account verwijderd. Het probleem is dat een oplichter binnen een paar minuten weer een nieuwe account kan aanmaken en gewoon door kan gaan met oplichterspraktijken. Eigenlijk is het niet slim van Marktplaats om niet aktiever bezig te zijn met het voorkomen van oplichting, want zij "leven" toch van de handel die via hun website loopt. Mensen die worden opgelicht verliezen behalve hun geld ook het vertrouwen in Marktplaats en de lust om er nog eens een keer iets aan te schaffen. Zie ook mijn eigen verhaal hier op deze pagina over een oplichter die gewoon elke keer met een andere naam / account weer terugkomt op de site van Marktplaats en daar keer op keer de kans krijgt om mensen op te lichten. Ook op andere gebieden blijkt Marktplaats niet erg behulpzaam en worden mensen door hun van het kastje naar de muur gestuurd om vervolgens een probleem niet te helpen oplossen, zoals blijkt uit een verhaal van iemand die kortingsbonnen bestelde op hun site, deze vervolgens niet kreeg toegestuurd en daarna ook niet meer te woord wordt gestaan.

- Doe aangifte bij de politie van oplichting. Dit moet in principe in de woonplaats van de oplichter en niet in de plaats waar jij woont. Dit is het kromme gedeelte van het "recht". Je bent tijd en geld kwijt voor de reis en vaak loont dat niet. Een aangifte kan zo maar een uur in beslag nemen of nog langer als je moet wachten op je beurt (plus eventuele reistijd). Zorg dat je alle gegevens hebt en dingen hebt uitgeprint om aan de politie te overhandigen. Als je overduidelijk bewijs zwart op wit hebt staan kan het zijn dat de politie in jouw woonplaats toch de aangifte aan zal nemen en dan de stukken per fax verstuurt aan de politie in de woonplaats van de oplichter.

De politie is verplicht om je aangifte op te nemen, ook al geven ze als excuus dat je beter aangifte online kunt doen, dat het geen nut heeft of dat er geen tijd voor is. Blijf in dat geval aandringen. De politie is op grond van artikel 163 lid 5 en artikel 165 lid 1 verplicht de aangifte of klacht in ontvangst te nemen. Er kan een klacht worden ingediend bij de politie (het korps). Maar daarnaast is het altijd verstandig om (ook) een klacht "niet-opname aangifte" in te dienen bij de hoofdofficier van justitie van het arrondissement waaronder het korps valt. Op de website van het openbare ministerie staan de adresgegevens vermeld - klik hier. Klik in de Arrondissementparketten op het gebied waar de politie jouw klacht niet op wil nemen voor de adresgegevens en daarna rechts op "contact".

- Er is een forum waar je je marktplaats-oplichter met naam en verhaal kunt neerzetten - Helaas GESLOTEN. Hier moet je je registreren en o.a. het e-mail adres van de oplichter invullen. Markplaatsoplichting (zo heet het forum) stuurt het verhaal door naar de oplichter en vraagt om een reaktie. Als het verhaal wordt "opgelost" dan wordt het item weer van het forum verwijderd. Zo gebeurde dat ook bij mij, alhoewel het opgelost was maar niet naar tevredenheid, want de twee vazen die ik had besteld waarvan er zogenaamd maar eentje een klein chipje van 1 mm had, hadden in werkelijkheid allebei beschadigingen. Eentje had zelfs twee grote chips en zat onder de aanslag. Verhaal weg en toch een onbevredigd gevoel, want ik voelde me nog steeds opgelicht. Een paar weken later kwam er al een mail binnen van iemand die ook door deze persoon was opgelicht. Mijn waarschuwingen wil ik in principe laten staan, zodat iedereen die in de toekomst iemand wil kontroleren dit ook dan nog kan zien.

- Vertel de oplichter wat je hebt gedaan (aangifte, Marktplaats inlichten etc) want dat helpt soms ook. Bij onenigheid over een pakketnummer (verkoper stuurt een nummer op maar het is door jou niet te traceren) vraag om een foto van het pakketnummer-bonnetje, want daarop staat als het goed is het juiste nummer met jouw postcode en huisnummer op. Als de verkoper dit niet kan produceren is je vrees voor oplichting extra terecht.

- Je kunt eventueel ook bij je bank aangeven dat je problemen hebt met de adverteerder zodat hij / zij daar bekend komt te staan als een "probleemgeval". Stuur in een aangetekende brief een kopie van het proces verbaal naar de afdeling fraude van de bank waar het geld op gestort is. Vraag de bank om de naam, het adres en de woonplaats dat bij het rekeningnummer hoort. Vraag om het bedrag terug te storten. Eventueel kun je de politie vragen met je mee te gaan naar het adres om de goederen op te halen.

- Laat je in geen geval intimideren door bedreigingen die door een Marktplaats oplichter worden gedaan. Sommige van deze oplichters zijn erop uit om je bang te maken ("ik zal wel eens even bij je langskomen") zodat je geen aangifte gaat doen etc.

Nota bene: dit zijn mijn tips. Ik kan helaas niet in elk afzonderlijk geval adviezen gaan geven, want die heb ik hier allemaal al opgesomd. Hoe je het verder af wilt handelen en hoe ver je wilt gaan is jouw keuze. Vraag me dan ook niet "wat je nu moet doen" want alle adviezen die ik je kan geven staan hierboven opgesomd.
- Voorkom een volgende teleurstelling en Google altijd de naam, een e-mail adres of een rekeningnummer in combinatie met "oplichting" of "Marktplaats". Wees zorgvuldig. Als het om een groot bedrag gaat vraag om het adres en een vast telefoonnummer. Wat mij ook opvalt is dat de e-mails van oplichters vaak slordig zijn en vol zitten met spelfouten. Vaak zijn ze de Nederlandse taal niet machtig.
- Inwoners uit België die zijn opgelicht door Nederlandse personen hebben het extra moeilijk. Zij kunnen in Nederland geen aangifte doen van oplichting en als ze spullen hebben laten verzenden zonder track & trace (wat meestal gebeurt omdat dat extra kost) dan hebben ze ook geen enkel bewijs van oplichting.

Opgelicht op Marktplaats - ik ben "opgelicht" door "gerjan" uit "Epe" (hij woont in Wapenveld, adres bij mij bekend) - wie stopt deze ellendeling?

Ik ben opgelicht op Marktplaats door Gerjan de Groot uit "Epe". Als het niet "opgelicht" is dan is het toch op zijn minst een hele onaangename ervaring op Marktplaats, waarbij ik moest zeuren om mijn spullen en uiteindelijk moest "dreigen" met opgave van internetoplichting etc. Hij wisselt van adres op het internet (Epe, Hattem, Wapenveld), maar hij woont in Wapenveld (adres bij mij bekend).

Deze jongen heeft een hele rij advertenties staan op Marktplaats en dus is de kans groot dat hij nog veel meer mensen heeft opgelicht. Hij heeft bij mij het geld aangenomen, daarna hoorde ik niets meer en toen met veel pijn en moeite kreeg ik nog wel een berichtje terug van Gerjan de Groot dat het geld op de rekening stond en het pakje "morgen op de post zou gaan". Dat pakje is natuurlijk nooit aangekomen en op verdere mails kwam geen antwoord meer. Het pakketnummer waar ik om had gevraagd is ook nooit doorgegeven. Pas nadat ik aangifte had gedaan op het internet van oplichting en Marktplaats had aangeschreven en hem daarover in had gelicht, belde de dag erna als donderslag bij heldere hemel de postbode ineens aan met een pakketje. Daarin zaten de twee vaasjes die ik had gekocht. Dezelfde dag kreeg ik nog een e-mail van deze "gerjan". Ik was "hans worst" (hoe origineel, had ik nog nooit gehoord...) en hij had het wel opgestuurd en hij zou me wel eens ff op komen zoeken (nou kom maar langs want ik lust je rauw). Ik had twee vaasjes gekocht, waarvan er eentje een minimaal chipje zou hebben van nog geen 1 milimeter. In plaats daarvan had er eentje een flinter van de rand af en de andere had 2 chips: een van 5 en een van 2 milimeter.

Zo een adverteerder die niet goed een maat kan opgeven ben ik later nog een keer tegengekomen op Marktplaats in de vorm van R Bergers uit Leiden, Marktplaatsnaam anna-nas - klik hier - die mij een vaas verkocht met een randchip van "ongeveer 3 bij 3 milimeter". In werkelijkheid was dat 5 bij 15 milimeter, een behoorlijk verschil en een onjuiste voorstelling van zaken.

Marktplaats beschermt haar oplichters en laat gedupeerden in de kou staan

Het systeem waarmee Marktplaats werkt deugt natuurlijk voor geen meter en is aan alle kanten lek. Als je hun schrijft dat je bent opgelicht kun je het wel op je buik schrijven dat zij er ook maar iets aan doen. Oplichters kunnen gewoon ongestoord hun gang blijven gaan. Wat je terug zult krijgen van Marktplaats is een standaard mailtje in de trend van "jammer voor je" en "dat mag natuurlijk niet, vervelend". Dat mailtje sturen ze standaard aan iedereen. Je moet allerlei gegevens aan ze doorsturen, die ze dan opslaan, en ze zeggen medewerking aan de politie te verlenen, maar ze spreken niet zelf de adverteerder op hun gedrag aan en halen hun ook niet van Marktplaats af of blokkeren geen IP adres zodat diegene geen advertenties meer kan plaatsen, en dat zou natuurlijk wel moeten. Een bedrijf als Ebay doet het dan veel beter, want daar kunnen mensen na afloop van een transactie een oordeel geven over de verkoper. Was hij / zij snel met opsturen? Hoe was het verpakt? Is het überhaupt wel aangekomen? Zo krijg je een idee of een verkoper betrouwbaar is. Als bij Marktplaats een verkoper al heel lang aktief is wil dat echter nog niet zeggen dat diegene ook betrouwbaar is.

Als je een advertentie plaatst om mensen te waarschuwen tegen een oplichter dan ziet Marktplaats wel kans om die advertentie binnen een minuut van hun site af te halen, maar de advertenties van oplichters zelf laten ze staan. Marktplaats maakt van hun site een hemel voor oplichters.

MARKTPLAATS HEEFT ONDERTUSSEN NA DIVERSE KLACHTEN DE ACCOUNT VAN DEZE GERJAN VERWIJDERD, MAAR HIJ KOMT TELKENS TERUG (nu weer als G de Groot).
Pas dus op als je iets aanschaft in Wapenveld, het adres is op de Merelweg in Wapenveld. De advertenties van deze oplichter zitten over het algemeen vol met taalfouten. Maak onder geen beding geld over op rekingnummer 325713057 van de rabobank ten name van G de Groot. Ik zet het verhaal er maar zo compleet mogelijk op omdat deze meneer bezig blijft met oplichting op Marktplaats.

NB: Gerben de Groot is compleet iemand anders en niet te verwarren met Gerjan de Groot.
Wednesday, August 10, 2011 10:30 PM

Hallo,
Gerjan de Groot uit Epe of Wapenveld heeft mijn gegevens gebruikt om o.a. bronzen tuinbeeldjes te verkopen. Ik kreeg dreigtelefoontjes van een koper die een bronzen beeldje had betaald maar niets had ontvangen. Nadat ik hem na vier 'niet leuke' telefoontjes eindelijk kon uitleggen dat ik niet Gerjan de Groot maar Gerben de Groot ben hebben wij beiden aangifte gedaan bij de politie. Ik woon ook in Wapenveld aan de Groeneweg maar ben dus Gerben de Groot en geen (oplichter) Gerjan de Groot.

Andere mensen die ook zijn opgelicht op Marktplaats door "gerjan" uit "Epe" (= Wapenveld)

e-mail van iemand anders die ook door Gerjan de Groot is opgelicht

Beste Hans,

Ik vrees dat ik ben opgelicht door dezelfde Gerjan de Groot waar jij het over hebt op onderstaande link.

https://www.angelfire.com/super2/greece/opgelicht-op-marktplaats.html

Je schrijft daarop onder andere dat je zijn adres hebt. Kun je me zijn adres laten weten? Ik heb alleen het Rabobankrekeningnummer waar ik 102,00 euro naar heb overgemaakt. Ik heb (gelukkig) nog niet eerder te maken gehad met dit soort praktijken en ik ben er ook niet goed genoeg op bedacht geweest. Misschien dom, maar als je zelf eerlijk bent komt het niet zo gauw in je op dat anderen wel zo kunnen zijn. Heb je nog tips voor me om het geld terug te krijgen

Vriendelijke groet,
XXXX (naam en e-mail adres bij mij bekend)

Mijn antwoord

Hoi...het adres van onze vriend Gerjan uit "Epe"...hij woont in Wapenveld

XXXXXX (adres bij mij bekend)

Volg de instrukties op mijn pagina. Hij heeft mij nadat ik hem heb ingelicht wat ik ging doen plotseling toch de spullen opgestuurd, alleen was het niet wat hij had gezegd wat het was (chips aan alle kanten, aanslag etc en ik had daar naar geïnformeerd, hij heeft daarop gewoon gelogen). Het is toch uitermate jammer dat dit soort figuren gewoon op Marktplaats kan blijven staan met hun spullen. Ik zie dat hij zijn Marktplaats naam heeft veranderd in "antiek en curiosa". Bij mij begon hij te dreigen maar ik heb daar niet op gereageerd, blaffende honden bijten niet ;). Ik heb een foto van hem gezien en je blaast hem zo omver. Als hij aan de deur was gekomen zoals hij dreigde dan had ik hem een klap voor z'n kanus verkocht, hahah.... Hou je me op de hoogte van het verloop en als je er niet uitkomt mail me dan, misschien kan ik helpen.... Ik ga je verhaal zonder je naam erbij zetten gewoon om andere mensen te waarschuwen voor dit soort ellendelingen. Sterkte...!

Groetjes van Hans Huisman

Gedeelte van de correspondentie:

Gerjan de Groot gaat akkoord met het bod (spelling is niet zijn sterkste punt) en laat het geld storten. Vervolgens laat hij niets van zich horen. Als er kontakt per sms wordt opgenomen dan zegt hij dat er een ander bedrag is afgesproken (volgens hem 50 euro meer), hij haalt vervolgens de advertentie weg en laat niets meer van zich horen. Hij kan zogenaamd ook niet bellen met zijn mobiele telefoon (waarschijnlijk is hij daar te dom voor) en hij neemt ook nooit deze telefoon op. Die gaat automatisch naar voicemail.
Het akkoord:

Beste XXXX,
voor 95 euro ga ik akoord ik hoor van u wilt u et komen halen of verzenden mvg gerjan de groot
Deze reactie is afkomstig van:
Naam: antiek en curiosa
E-mailadres: antiek_en_curiosa.t9cao34tumqv019dqn23974scy5rwfe at zend.nu
Advertentie: art deco frecourt

E-mail van de dame die is opgelicht
Beste Gerjan,
Zoals ik je per SMS al meldde, hieronder je mail waarin we het bedrag van 95,00 euro afspreken. Verzending binnen Nederland kost 7,00 euro. Het totaal bedrag is dus 102,00 euro en dat heb je van me gekregen.
Ik vind het wel apart dat als je denkt dat er een misverstand is over het bedrag dat je geen contact opneemt met me.

Hieronder nog wat SMS verkeer van de afgelopen dagen:

SMS van mij 1 april 2011 13:32u
- Gerjan, Je schijnt een oplichter te zijn. Ik geef je de mogelijkheid om PER OMGAANDE 102,00 euro terug te storten naar rekening xxxxxxxx Zo niet, dan voel ik me genoodzaakt om aktie te ondernemen.

SMS Gerjan 1 april 2011 18:23u
- Ik heb helemaal niemand opgelicht je hebt alleen vijftig euro te weinig overgemaakt dan word et pas verstuurde

SMS Gerjan 1 april 2011 18:41u
- We hadden eigenlijk hondzestig afgesproken kheb niiet genoeg gestort gekregen vdaar dus als u de resterende vijftig betaald word et per direct aangetekend verstuurde mvg

SMS Gerjan 1 april 2011 18:43u
- Kan nie opnemen ivm met dienst graag per sms

Eindresultaat:
Ha Hans,
Vanmorgen kreeg ik ineens nog een SMS van Gerjan. Ik weet niet of Marktplaats of de politie er iets mee te maken heeft, maar hij gaat het beeld nu kennelijk toch opsturen. Ik ben benieuwd of en in welke staat ik het beeld krijg. Ik heb het trouwens niet naar mijn privé-adres laten sturen.

Maar helaas: April 14, 2011 5:49 PM

Gerjan,

Ik heb aangifte tegen je gedaan van oplichting. Je snapt vast dat ik daarin geen andere keuze had. In tegenstelling tot je eerdere bericht heb je het beeld toch niet verstuurd. Wees nou wijs en doe dit alsnog (of geef mij mijn geld terug). Als ik het beeld alsnog in goede staat ontvang (of ik mijn geld teruggestort krijg) dan zal ik dit de instanties ook laten weten. Doe jezelf dus een plezier en zorg dat je je niet verder in de nesten werkt, maar los het op!!!

Date: Tuesday, April 26, 2011, 2:10 PM

Hoi Hans,

Je zult het niet geloven (ik kan het zelf ook nog bijna niet geloven) maar vandaag ontving ik alsnog mijn beeldje van Gerjan. Ik weet niet wat hem ertoe bewogen heeft om het toch nog te sturen maar je kunt je voorstellen dat ik er erg blij mee ben. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Bedankt voor je support en vriendelijke groet,
XXX

En zo is het ook in dit geval "eind goed al goed" ook al heeft het veel inspanning gekost. Ik vermoed dat de politie uiteindelijk telefonisch kontakt heeft opgenomen met deze oplichter of bij hem aan de deur is geweest.

Nog een e-mail van iemand die door Gerjan de Groot is "opgelicht"

Hallo,
Ik ben ook opgelicht op Marktplaats. De oplichter heet G. de Groot en zit op Marktplaats onder de naam Hennie. Het adres is Wapenveld in Gelderland. Zijn mobiele nummer is 06 12 77 73 82. Zijn bankrekeningnummer is 32 57 13 057. Het advertentienummer is 490603008.

Jouw naam: Gerda Hoogendijk-Brouwer.

Jouw verhaal:

Goedemiddag Hans,
Op 27 september 2011 heb ik geboden op een granaten armband met zilveren slot die G. de Groot onder de naam Hennie aanbood. Hennie ging akkoord met mijn bod van 60,-. Bij een volgende e-mail echter verandert hij dit bedrag zelf in 70,-. Inclusief verzendkosten moet het bedrag 77,- worden. Daarop heb ik gereageerd dat ik dit niet volgens het Nederlands recht vind, omdat 60,- al was afgesproken. Toch wilde ik de armband graag hebben, dus ben ik uiteindelijk wel akkoord gegaan met 77,-. Dit heb ik op 1 oktober 2011 overgemaakt op bovengenoemd bankrekeningnummer. Vervolgens heb ik nooit meer iets vernomen van Hennie. Ook niet na herhaaldelijk e-mailen en voice-mail-berichten inspreken.
Vandaag heb ik gezien dat Hennie dezelfde armband weer op Marktplaats aanbiedt (met het bovenstaande advertentienummer). Op de armband is ditmaal al 150,- geboden. Ik heb vandaag geprobeert deze bieder een e-mail te sturen om te waarschuwen voor Hennie. Helaas heb ik ook mijn adres al doorgegeven aan Hennie, omdat de armband opgestuurd zou worden. Ik vind het wel erg vervelend om te lezen dat deze aanbieder al eerder dreigementen heeft geuit. Verder herken ik ook de verhalen over het afschuwelijke Nederlands dat Hennie gebruikt.
Ik ben van plan het verhaal op opgelichtopinternet.nl te zetten, maar hier denk ik nog even over na, vanwege de dreigementen. Wel vind ik het erg prettig dat u hiervoor speciaal een site heeft gemaakt en ik zou wensen dat ik het eerder had gelezen, want dan was ik niet verder gegaan met deze aanbieder. In een volgende e-mail zal ik alle e-mails met G. de Groot bijvoegen en opsturen.
Met vriendelijke groeten, Gerda

Goedemorgen Hans,
Ik wilde je nog even op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen met G. de Groot (Hennie), inzake de granaten armband, wel betaald niet geleverd.
De volgende mail heb ik hem op 10 oktober j.l. gestuurd:
Goedenavond Hennie,
Ik begin het behoorlijk zat te worden dat u geen antwoord geeft op mijn mails en voicemails. U kunt mij de armband toesturen of mijn geld terug boeken en dit binnen 2 werkdagen anders doe ik aangifte van oplichting bij de politie.
Gerda

Dit is het antwoord dat ik 2 dagen later van hem ontving:
dat word geregeld k zou niet gaan dreigen das wel kinderachtig
Hierop heb ik geen reaktie gegeven. Wie schetst mijn verbazing als 1 dag later de armband alsnog in de post zit!!!!!! Weliswaar niet aangetekend zoals de 7,00 euro verzendkosten doen vermoeden, maar toch wel redelijk goed ingepakt en intakt.

Eind goed al goed. Ik heb daarna geen aangifte meer gedaan bij de politie omdat de armband uiteindelijk toch geleverd is en er dus geen sprake is van oplichting. Ik heb wel Marktplaats ingelicht maar die doen er niets mee als er geen aangifte gedaan wordt bij de politie. Kan ik nog meer doen??

Antwoord:
Hoi Gerda :)....
Bedankt dat je nog even mailde. Het blijft natuurlijk geen normale manier van zaken doen als je zo moet gaan lopen zeuren en dreigen om je spullen te krijgen, en hieruit blijkt maar weer dat mensen zoals jij en ik, die zich niet in de maling laten nemen, toch nog wel een kans hebben op een "happy ending" ;).
Groetjes van Hans Huisman

Nog een e-mail van iemand die door Gerjan de Groot is opgelicht

Hallo,
Ik ben ook opgelicht op Marktplaats door Gerjan de Groot uit Wapenveld (=Hennie =Hugo). Naam en eventueel adres / telefoonnummer van deze oplichter op Marktplaats: hennie de groot, wapenveld (* Hennie is de nieuwste naam die Gerjan nu gebruikt, ook is de naam Hugo gebruikt).
Advertentienummer: is verwijderd
Alle advertenties van de verkoper (indien je die weet): http://verkopers.marktplaats.nl/16953901
Jouw naam: Joyce Smeulders
Jouw verhaal: Ik heb op 23 oktober een paneeltje (schilderij) met daarop een aantal terriers gekocht bij hem, het totaalbedrag incl verzendkosten was 72,= en dat bedrag was op 1 november 2011 naar hem overgemaakt. Ik heb 1 reaktie op een mail van mij afgelopen weekend gehad en dat was "alles komt, goed, alvast bedankt voor je aankoop" Inmiddels heb ik nog steeds niets ontvangen en vanwege een "onderbuikgevoel" ben ik gaan zoeken op het rekeningnummer en ineens heb ik het heel warm kan ik zeggen!!!! Blijkt het een bekende oplichter te zijn! Het mobiele nummer wordt opgenomen door ene Judith en die zegt van niets te weten!
Je schrijft dat je zijn adres hebt.....indien je dit mag geven dan zou ik het graag hebben want ik ga zeer zeker aangifte doen en dan zijn verdere gegevens handig. Ik weet niet of je me verder kunt helpen maar ik overweeg zelfs om, als de politie niets doet, zelf mijn centjes terug te gaan halen. Ik begrijp namelijk dat de politie weinig doet aan dit soort zaken!
HELP!
Hopelijk hoor ik snel iets van je,
groetjes, Joyce Smeulders

http://verkopers.marktplaats.nl/16953901 volgens mij zijn "alle advertenties" op Mp.... Alles doen wat ik op mijn pagina heb gezet en je niet laten intimideren als hij gaat dreigen, dan heb je kans dat je alsnog je spullen krijgt. Er zijn nog meer mensen met klachten over deze jongen geweest, niet alles staat erop, sommige mensen kregen na lang aanhouden toch hun spullen. Adres heb ik je ondertussen gemaild.

Je kunt Marktplaats ook wijzen op mijn pagina waar nog meerdere klachten staan over Gerjan en vragen de advertenties te verwijderen. Ik zag dat hij er weer dingen op had staan en het was dus wachten op de volgende klachten. Hij komt elke keer weer terug omdat ze zijn IP-adres niet blokkeren.

Nog een e-mail van iemand die door Gerjan de Groot is opgelicht

Hallo,
Ik ben ook opgelicht op Marktplaats
Naam en eventueel adres / telefoonnummer van deze oplichter op Marktplaats: Gerjan - Merelweg 9 - Wapenveld 06-12777382
Advertentienummer: is al lang verwijderd
Alle advertenties van de verkoper (indien je die weet): ?????
Jouw verhaal: Heb een pot van de gebr. Andree bij hem opgehaald en ik dacht in eerste instantie zelf echt dat ik een goede aankoop had gedaan.
Thuis aangekomen bleek mij en enkele kennissen dat de pot absoluut niet van de gebroeders Andree is.
Heb hem weer een mailtje gestuurd dat hij de pot terugkrijgt en ik mijn geld (150 Euro) of hij krijgt moeilijkheden met mij.
Alleen persoonlijke reactie van hem en zijn moeder , dat ik er toch voldoende verstand van heb om te weten of een Andree goed is of niet!
Het is inderdaad maar een klein iel mannetje en ik ben ook niet bang om hem een portie smeer te geven, maar eigenlijk steek ik zo niet in elkaar.
Hij is vaak in de Americahal in Apeldoorn waar zijn moeder altijd op de vlooienmarkt staat. Is misschien handig voor de mensen die wel wat willen ondernemen.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional