peleponnesos, Peloponnese
De Griekse Eilanden Peloponnesos Fig Leaf Villas Peloponnesos Naturistenstranden Het verhaal van de Fig Leaf Villas
Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland
HET OUDE OLYMPIA OP HET PELOPONNESOS SCHIEREILAND IN GRIEKENLAND
English

Olympia plattegrond, standbeeld van Zeus Het oude Olympia ligt op 10 kilometer afstand ten oosten van de stad Pirgos, in met pijnbomen bedekte vallei in het noordoosten van het schiereiland Peloponnesos. Twee rivieren komen hier bij elkaar en er wordt wel gezegd dat dit de allermooiste plek van Griekenland is, wat naar alle waarschijnlijkheid ook verklaart waarom hier de tempel aan de Griekse oppergod Zeus werd neergezet. Helaas heeft er in 2011 in het gebied een vrij grote brand gewoed, en is er wel het een en ander aan natuurschoon verloren gegaan.

In Olympia werden om de vier jaar de Panhelleense Spelen gehouden, de voorloper van de huidige Olympische Spelen. De eerste vond plaats in 776 voor Christus en werden gehouden ter ere van Zeus. Ook nu wordt nog elke vier jaar onder de zuilen van de Hera tempel de Olympische vlam ontstoken. Op de site ligt het uitgebreide oude heiligdom van Zeus met tempels, altaren en schathuizen. Ook zijn er een aantal gebouwen die voor de spelen bedoeld waren, waaronder een stadion.

Olympia was op zich geen stad, maar alleen een plek waar de spelen gehouden werden en de goden werden aanbeden. De enige permanente bewoners waren de priesters van Olympia en hun personeel. In de tempel van Zeus, die stamt uit 457 voor Christus, werd een dertien meter lang standbeeld gevonden dat van een houten framewerk was gemaakt en daarna bedekt met platen van ivoor en goud. De god was gezeten op een houten troon die was ingelegd met ivoor, ebbehout, goud en edelstenen.

Het standbeeld was gemaakt door de beroemde Griekse beeldhouwer Phidias en werd beschouwd als een van de Zeven Wereldwonderen van de antieke tijd. Het beeld ging verloren en men kent het nu uit oude beschrijvingen en van voorstellingen op munten. Een kopie is te zien in de Hermitage in Sint Petersburg.

Het Archeologische Museum van Olympia omvat vondsten uit diverse periodes, vanaf de prehistorie tot aan de Vroeg Christelijke tijd. Heel bijzonder en tevens de grootste attraktie van het museum zijn de 42 gebeeldhouwde ornamenten die de twee frontons van de tempel van Zeus hebben gesierd. Ze stammen uit de 5e tot de 1e eeuw voor Christus.

Behalve deze beelden omvat de collectie onder andere een grote hoeveelheid prachtige bronzen en terracotta's. Er zijn mooie marmeren beelden zoals het beroemde standbeeld Nike van Paionios dat gemaakt is van marmer van het eiland Paros. Het beeld van deze gevleugelde vrouw zou ongeveer 3 meter hoog zijn geweest, ware het niet dat stukken van haar vleugels zijn afgebroken. Een ander prachtig beeld is dat van de god Hermes die de god Dionysos als kind in zijn armen houdt.

Interessant is ook de helm van de Griekse generaal Miltiades, een helm met inscriptie, die door de generaal naar de tempel werd gebracht als offer, na de overwinning op de Perzen bij Marathon. Ditzelfde geldt voor een bronzen stormram, die uniek is, en de enige bronzen stormram uit de antieke periode die ooit is gevonden.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Olympia - klik hier.

Map of Olympia, plattegrond van Olympia

Het meer, de thermische bronnen en het strand van Kafaias in de Peloponnesos

Kaiafas plattegrond Op 18 kilometer afstand van het oude Olympia liggen aan de voet van de Lapitha berg het Kaiafas meer en het strand van Kaiafas. Het is een bijzonder mooi stuk natuur met thermische bronnen en een groot en rustig zandstrand met zandduinen en pijnbomen.

Aan de oostelijke zijde van het Kafaias meer zijn twee rotsen met grotten waar het water uit stroomt. In de oude mythes was dit stuk bos de plek waar de Nymfen woonden. Het water werd beschouwd als geneeskrachtig en in het gebied werden tempels en altaren gebouwd ter ere van deze Nymfen. In het gebied zijn een aantal accommodaties en restaurants te vinden.

Voor sommige mensen is het een optie om hier bij Kafaias Lake te verblijven als ze de site van Olympia willen bezoeken en toch vlakbij een strand willen zitten.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Kaiafas - klik hier.

Kafaias Lake Hotel - Kafaias, Peloponnesos
Kafaias Lake Hotel, Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Kafaias Lake Hotel, Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Kafaias Lake Hotel, Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Kafaias Lake Hotel, Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Kafaias Lake Hotel, Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland

Het Kaiafas Lake Hotel ligt op 800 meter van het prachtige meer van Kaiafa en op 900 meter van de stranden van Zacharo en Kaiafa. Het biedt een zwembad, een traditionele Griekse taverne en kamers met airconditioning, een koelkast en een eigen balkon. De ruime studio's en appartementen van het Kaiafas Lake zijn voorzien van houten vloeren, satelliet-tv, een koelkastje en een eigen badkamer met een douche. U kunt gebruikmaken van roomservice.

Het zwembad wordt omgeven door weelderige planten en gratis ligstoelen en parasols. De bar naast het zwembad serveert hapjes en verfrissende drankjes. Het hotel bevindt zich op 1,2 km van het strand van Kaiafas, op 2 km van het zandstrand van Zacharo en op 18 km van de archeologische vindplaats van het oude Olympia. Verder heeft u de beschikking over gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Kafaias Lake Hotel - klik hier.

Best Western Hotel Europa in Olympia - heel goede beoordelingen
Best Western Hotel Europa, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Best Western Hotel Europa, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Best Western Hotel Europa, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Best Western Hotel Europa, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Best Western Hotel Europa, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland
Best Western Hotel Europa, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Best Western Hotel Europa, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Best Western Hotel Europa, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Best Western Hotel Europa, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Best Western Hotel Europa, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland

Best Western Hotel Europa is gebouwd op de top van de Drouvas-heuvel in het oude Olympia. Het heeft een 24-uursreceptie, 3 bars (2 binnen en 1 bar bij het zwembad), een Grieks restaurant, een taveerne aan het zwembad, gratis parkeergelegenheid en gratis WiFi. Het Best Western Hotel Europa Hotel wordt omgeven door het betoverende landschap van het oude Olympia en biedt uitzicht op de bergen van Arcadië en de Alfios-vallei. Het beschikt over 80 ruime kamers ingericht met marmeren vloeren. Elke kamer heeft een balkon.

Het uitgebreide buffetontbijt wordt elke ochtend in de ontbijtkamer of in uw eigen kamer geserveerd. In het Griekse taveerne kunt u genieten van uitstekende Griekse gerechten. Best Western Hotel Europa heeft een prachtig buitenzwembad met een bar. De tuin is een ideale plek om te ontspannen na een dagje sightseeing.

Het hotel bevindt zich op loopafstand van het centrum en de historische ruïnes van Olympia. Het strand van Kaiafas ligt op slechts 20 km afstand. U kunt een bezoek brengen aan de tempel van Apollo Epikourios (1,5 uur met de auto), het skicentrum van Helmos-Kalavrita (2,5 uur met de auto), het strand van Kaiafa (25 minuten met de auto) of het middeleeuwse kasteel van Chlemoutsi (45 minuten met de auto).

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Best Western Hotel Europa in Olympia - klik hier.

Olympion Asty Hotel in Olympia - heel goede beoordelingen
Olympion Asty Hotel, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Olympion Asty Hotel, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Olympion Asty Hotel, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Olympion Asty Hotel, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Olympion Asty Hotel, Olympia Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland

Het Olympion Asty Hotel ligt in een prachtige landelijke omgeving in Olympia en biedt ruime accommodatie en een mooi buitenzwembad met een fantastisch uitzicht. Vanaf uw eigen balkon kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de rivier de Alpheüs en de baai van Kiparissia. U kunt uitrusten in uw ruime kamer, die marmeren vloeren en een gezellige zithoek biedt. Ook kunt u genieten van gratis WiFi en een ontbijt, dat bij de kamerprijs inbegrepen is.

U kunt heerlijk ontspannen aan het prachtige buitenzwembad met een glas Griekse ijskoffie. Op het terras kunt u het schitterende uitzicht op Olympia bewonderen. De tuinen van het Olympion Asty bieden een rustige plek na een boeiende dag in de omgeving. Het centrum van Olympia en de historische ruïnes liggen op loopafstand. U kunt ook de dag doorbrengen op het strand van Kaiafas, dat 20 km verderop ligt. Als u per auto reist, kunt u gebruikmaken van de gratis privéparkeergelegenheid vlakbij het hotel.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Olympion Asty Hotel in Olympia - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional