<XMP><body> </xmp> Samos, Patmos en Leros

Klik hier voor de Griekse eilanden hoofdpagina!


EnglishEnglish version

Vatera Lesbos NEWSLETTER THE GREEK ISLANDS - NIEUWSBRIEF DE GRIEKSE EILANDEN
De Mei Vakantie

Hallo liefhebbers van de Griekse eilanden, hier is de update van mijn website of De Griekse Eilanden. Als je deze nieuwsbrief per ongeluk ontvangt of als je je uit wilt schrijven stuur me dan een mailtje en zet "unsubscribe" in the het onderwerp.

Sorry...ik ben misshien een beetje lui geweest de afgelopen tijd naar het lijkt. De laatste nieuwsbrief dateert alweer van januari. Ik zit opgesloten in Nederland te dromen over de komende bezoeken aan Griekenland. Maar het nieuws is dat ik, net als mischien wel meer van jullie wel alvast mijn voorjaarsvakantie heb geboekt. We vertrekken 8 mei voor twee weken richting Samos en gaan dan dat eiland opnieuw bekijken en het plan is om nog wat eilanden in de omgeving aan te doen. De bedoeling was om een campingvlucht te boeken, maar bij Jiba bleek twee weken met vlucht, transfers en hotel (Oceanida) goedkoper te zijn dan een retour bij Martinair (of was het Transavia? Ik haal de bestemmingen van die twee altijd door elkaar). Nou ja, zo werd het dus een dit keer eens geen losse campingvlucht. Twee weken op 1 bestemming zitten is niets voor ons, dus we gaan tussendoor lekker een week varen. Eerst naar mijn oude liefde, het eiland Patmos, waar we een studio hebben gereserveerd bij Mathios Studios, even buiten het dorp Skala (waar de boten aanleggen), lekker rustig en afgelegen en alleen op een heuvel, met uitzicht op de blauwe zee, en ik denk helemaal onze stijl. Ik had een visioen van mezelf op het terras daar met een heerlijke ouzo in de hand. Daarna gaan we twee dagen naar het voor ons nog onbekende Leros dat niet ver van Patmos afligt. Dat eiland staat al heel lang op de verlanglijst, sinds ik een foto zag van een balkonnetje in het dorp Vromolithos, en op de een of andere manier is het er nog steeds niet van gekomen. Het schijnt er nog vrij rustig te zijn en daar houden wij van. Op aanraden van iemand die ik ken die op Leros woont heb ik geboekt in naar wat het schijnt het mooiste en meest romantische hotel van het eiland te zijn, en waar je volgens zijn zeggen heerlijk kon ontbijten in de bloementuin. Ik las er ook goede recenties over op het internet. Het ligt in een dorp bij het grootste strand van Leros. Nou, ik ben benieuwd, ahah. Het heeft wel een moeilijke naam: Archontiko Angelou. De emails met de eigenaresse gingen heel vlot op en neer. Dat is nog wel eens anders met de Grieken. Het is ook best een heel chique hotel :), eigenlijk een oude Italiaanse villa met prachtige kamers. Marianna, die het runt had het over haar guesthouse, maar ik vond het zelf meer op een palazzo lijken. Meer bij terugkomst! Daarna is het nog even duister. Ik ga waarschijnlijk proberen nog een paar dagen naar Ikaria te gaan, want tussen Samos en Ikaria gaat regelmatig een ferry. Afijn, plannen genoeg. We gaan overal natuurlijk weer een autootje huren om zoveel mogelijk te zien. Ook op Samos wil ik proberen zoveel mogelijk te zien. Eind mei zal ik dan beginnen met de website weer wat mooier te maken en op te fleuren met nieuwe foto's en teksten.

Wat is er verder nieuw op de website? Allereerst heb ik op de hoofdpagina van de website een overzicht gemaakt van meest gestelde vragen en antwoorden. Het zijn vragen betreffende welke eilanden het rustigste zijn, wat ik zelf de mooiste eilanden vind, en waarom en wat voor soort eilanden dat zijn, waar de mensen het aardigste zijn, hoe het nachtleven is, of het duur is op de eilanden, waar de beste naturistenstranden zijn, wat de goedkoopste of leukste hotels zijn, of je een campingvlucht moet boeken of toch liever een komplete reis, hoe het zit met de veerboten...dat soort vragen. Dit zijn vragen die regelmatig binnenkomen dus het leek me nuttig om het allemaal een keertje op een rijtje te zetten.

Peter Hendriks heeft een aantal foto's en een verhaal opgestuurd over Chios. In eerste instantie was het plan om van Samos naar Chios te gaan, maar het bleek toch nog een aardig eindje varen te zijn, wel te doen, maar in een vakantie van twee weken tijd is de ruimte natuurlijk beperkt. Verder is er een ingezonden stukje van mijn vriendin de kunstenares Jessy Boelen die er op Antiparos lustig op los hakt. Zij gaat in de vakantietijd weer cursussen marmer hakken - beeldhouwen geven op het eiland Antiparos. Ook is er in Antiparos Stad een leuk hotelletje bijgekomen - d.w.z. een complex met studios en appartementen, als nog een andere optie voor de mensen die naar Antiparos willen gaan. Het heet Rocco's Studios. Verder is er op Naxos nog een "verloren" hotel bijgezet waar we ooit 1 dag waren, Faros Studios, waarvan de foto's destijds mislukt waren, en in de hoofstad van Paros, Parikia, idem dito, zijn de Rodia Studios erbij gezet. Zo zie je maar: als het maar een keukenblok heeft en een koelkast ga ik er wel naartoe, ahah...

Okay beste mensen, dat was het voor nu. Ik wens jullie het allerbeste, vriendelijke groeten, Hans Huisman.