<XMP><body> </xmp> Nieuwsbrief de Griekse eilanden juli 2008

Klik hier voor de Griekse Eilanden hoofdpagina

EnglishEnglish version

NEWSLETTER THE GREEK ISLANDS - NIEUWSBRIEF DE GRIEKSE EILANDEN
terug uit Samos en Fourni.


Hallo liefhebbers van de Griekse eilanden, hier is de update van mijn website of De Griekse Eilanden. Als je deze nieuwsbrief per ongeluk ontvangt of als je je uit wilt schrijven stuur me dan een mailtje en zet "unsubscribe" in the het onderwerp.

Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach
Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach
Hallo aan alle Griekenland fans, Ik hoop dat het met iedereen goed gaat. Zelf ben ik alweer een aantal weken terug van mijn vakantie en ik heb hard gewerkt om zoveel mogelijk foto's en verhalen er op de website bij te zetten. We begonnen op 3 juni met de vroege vlucht naar Samos. Alles ging voorspoedig en natuurlijk waren wij de eerste twee passagiers die naar buiten kwamen want we hadden allebei minder dan 5 kilo bagage. Vivian van ons autoverhuurbedrijf had ervoor gezorgd dat er een Jeep (Suzuki Jimni) klaar stond en bij de balie op het vliegveld hoefden we alleen even het sleuteltje op te halen en een handtekening te zetten. De eerste stop was in Pythagorion waar we even een ontbijtje hebben genuttigd en meteen de tickets hebben gekocht voor de veerboot waar we mee naar Fourni zouden gaan. Ook brachten we nog even een bezoekje aan Vivi van het autoverhuur bedrijf om even gedag te zeggen. We konden de auto achter laten in Vathi bij de veerboot. Toen via een omrit naar de Lidl supermarkt, waar we de auto vol hebben geladen, naar ons geliefde Limnionas in het zuidwesten van Samos. Ioanna ontving ons weer met open armen en de ouzo en de hapjes stonden klaar. De laatste uurtjes van de dag doorgebracht in de schaduw van een boom op een leeg strand om de hoek van het dorp. Het was goed om weer "thuis" te zijn in de eindeloos leuke sfeer van dit gezellige dorpje. De dagen erna hebben we met de Jeep wat rondgereden en plekjes bezocht waar je met een gewone auto niet snel kunt komen. Toch belandden we vaak weer op een van de strandjes bij Limnionas in de buurt. Er was er altijd wel eentje leeg. Ook de tocht naar de grot van Pythagoras was een avontuur want ik heb last van hoogtevrees en durfde dus de laatste twee meter om er te komen niet te lopen.
Fourni Fourni Town, Fourni stad Fourni, Kampi Beach Fourni, Kampi Beach Fourni beach, Fourni strand
Fourni Town, Fourni stad Fourni Town, Fourni stad Fourni Town, Fourni stad Fourni Town, Fourni stad Fourni Town, Fourni stad
Na vier dagen Limnionas was het de beurt voor een bezoek aan het eiland Fourni. De kleine veerboot vertrok vanaf Vathi om kwart over twee en deed vervolgens Karlovassi (Samos) en de eilanden Ikaria en Thymena aan voordat hij op de eindbestemming aankwam. Ondertussen was het al half acht. Gelukkig was het hotel Archipelagos waar we geboekt hadden snel gevonden. Het lag vlakbij waar we de boot afkwamen een 50 meter naar links. Het bleek dat het hotel pas drie dagen open was en alles was nog gloednieuw. Wij waren de eerste "bewoners" van de kamer. Het hotel was erg mooi en luxe ingericht en we hadden een leuk balkon met uitzicht over de baai en het dorp. Fourni Stad was een heel leuk plekje met vriendelijke mensen, leuke huisjes, goede taverna's en een strand. Toch hebben we er heel wat afgewandeld, soms onder de brandende zon en we hebben een aantal heel aardige stranden bekeken waar niemand was te bekennen. Voor alle info ga naar de Fourni pagina.
Samos Samos Samos Samos Samos
De laatste vier dagen hebben we weer doorgebracht op Samos en gelukkig hadden we nu een snellere veerboot (van GA Ferries) die er maar drie uur over deed. Eerst hadden we nog plannen om naar Ikaria of naar Thymena te gaan, desnoods voor een dagtocht, maar de vertrektijd (half acht in de morgen) stond ons zo tegen en in de avond was het vaak te gezellig op het balkon en werd het te laat. We hebben dus maar besloten om dat in een van de komende vakanties te gaan doen. Op Samos werden we onthaald door Eleana van Eleana Apartments en we hadden een studio op de begane grond met twee veranda's erbij. Het was allemaal heel eenvoudig maar wat ons betreft prima in orde (en goedkoop). Eleana was heel aardig en ze kon nog goed kaaskoeken bakken ook (want daar ging ze mee langs de deuren van het complex om ze uit te delen). We hebben een aantal stranden aan de oostkust van het eiland bezocht en ook de kerken en de kloosters daar. In Ireon hebben we de tempel van Hera eens goed bekeken. Afijn, dat was de vakantie in een notendop. Ik heb weer een paar honderd foto's bij Samos erbij gezet en een heleboel extra info, allemaal te bekijken op de Samos pagina.
Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland
Nieuw zijn ook een pagina over het eiland Ithaca in de Ionische zee en het eiland Thymena. Ook op de pagina van Kefalonia zijn er een heleboel foto's extra bijgekomen en ook de informatie is uitgebreider dan voorheen. Iedereen bedankt voor de aandacht. Ik wens je het allerbeste en heel veel Griekenland. Vriendelijke groeten, Hans Huisman.

Hans Huisman www.angelfire.com/super2/greece 2008

<XMP></body></xmp>