<XMP><body> </xmp> Nieuwsbrief de Griekse eilanden januari 2008

Klik hier voor de Griekse Eilanden hoofdpagina

EnglishEnglish version

NEWSLETTER THE GREEK ISLANDS - NIEUWSBRIEF DE GRIEKSE EILANDEN
Sneeuw in Griekenland - De vakantie geboekt.


Hallo liefhebbers van de Griekse eilanden, hier is de update van mijn website of De Griekse Eilanden. Als je deze nieuwsbrief per ongeluk ontvangt of als je je uit wilt schrijven stuur me dan een mailtje en zet "unsubscribe" in the het onderwerp.

Het heeft even geduurd maar bij deze dan de eerste nieuwsbrief van 2008. Misschien heb je zelf ondertussen ook al iets geboekt voor het begin van het vakantieseizoen. Voor veel mensen was het een probleem om een los vliegticket te boeken naar eilanden als Samos, Lesbos of Chios. Sinds Martinair niet meer op Europese bestemmingen vliegt zijn Transavia en Arkefly min of meer monopolisten geworden voor vluchten vanuit Nederland naar de Griekse eilanden, en zij hielden de tickets gewoon vast voor de reisbureaus. Gevolg: je kon alleen maar een komplete reis met hotel boeken als je ergens heen wilde. Alleen voor Kreta, Rhodos of Corfu viel er nog iets te regelen. Ondertussen is er wel het een en ander verbeterd, want dezelfde tickets die je normaal bij Transavia bestelt kun je nu boeken bij Sunweb en bij Hotelplan. Bij Corendon zijn de goedkoopste tickets te vinden voor Rhodos of Kos, tenminste voor zover ik het zelf heb kunnen zien. Ik heb de afgelopen week ook vele uren achter de computer gezeten om te beslissen waar we naartoe gaan dit jaar en natuurlijk heb ik zitten vergelijken. Het hele overzicht staat op mijn reizenpagina met alle reisbureaus op een rijtje. Voor ons is het uiteindelijk weer Samos geworden, net als vorig jaar. Het was zo goed bevallen dat ik er heimwee naar had. Het ticket was wel aan de prijs, iets meer dan 380 euro, en dat is 45 euro meer per ticket dan vorig jaar. Het zullen de brandstofprijzen wel zijn en niet te vergeten betaal je bij een reisbureau ook nog eens reserveringskosten (in dit geval 20 euro). Maar goed, we gaan in ieder geval weg. Binnen een dag had ik ook de hotels al geregeld.
Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios
We beginnen weer in Limnionas in het zuidwesten van Samos. Dat was vorig jaar zo goed bevallen. Echt de ontdekking van de laatste paar jaar. Hierboven staan wat foto's van het vorige jaar. We logeerden bij een pittige Griekse dame met een opgewekt en gastvrij karakter. De plek waar we zaten en het dorp en de omgeving waren echt geweldig. Vreselijk aardige mensen en heerlijke rust. Een aanrader voor iedereen die verlangt naar het oude Griekenland, zoals het jaren geleden was. Het dorp heeft een heel mooi strand, leuke taverna's en je kon er heerlijk wandelen in de omgeving. Wij hebbem er heerlijke strandjes voor ons alleen gevonden. Het was een heel speciaal plekje waar we ons meteen thuisvoelden.
Fourni Fourni Fourni Fourni
Na Limnionas op Samos is het de bedoeling dat we naar het nabijgelegen eiland Fourni gaan voor een hele week. Ik ken het nog niet maar heb er wel lovende woorden over gehoord. Fourni is een klein eiland ten westen van Samos, tussen Samos en Ikaria. Eigenlijk is het een groep van 12 eilandjes, waarvan er twee bewoond zijn. Het schijnt nog vrij onbedorven te zijn en een eiland om lekker te gaan wandelen. Een auto kun je er niet huren. Veel echte wegen zijn er ook niet. Wel zijn er wandelpaden en kleine baaitjes met strandjes. Vanuit Fourni is het, als ik de veerbotenschema's moet geloven tenminste, ook vrij gemakkelijk om een dagtochtje te maken naar het tegenover gelegen kleine eilandje Thimena (10 minuten varen) of Ikaria (50 minuten varen). De boot vertrekt om 7.30 in de morgen en om een uur of 5 of 6 gaat er weer een boot terug. Volgens het schema gebeurt dat elke dag van de week zo behalve op vrijdag en maandag. We gaan verblijven in het Archipelagos Hotel, dat gloednieuw is en dat in de baai staat waar de veerboten aankomen. Op de Fourni pagina kun je er meer over lezen en de foto's zien.
Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon
Na het bezoek aan Fourni zijn we dan alweer bijna aan het einde van onze vakantie gekomen. Voor de laatste drie dagen hebben we een studio gehuurd in Ireon op Samos. Ireon is een kleine badplaats niet al te ver van het bekendere Pythagorion, maar dan met het verschil dat het hier minder toeristisch is. Er is meer rust, een aardig strand, leuke restaurantjes en vooral een goede sfeer. Ireon was voor ons ook een van de ontdekkingen van vorig jaar, dus vandaar dat we juist voor dit dorp hebben gekozen. We verblijven bij Eleana Apartments, dat vrij centraal is gelegen en op twee minuten afstand van de zee ligt. Ze had veel leuke en enthousiaste reakties in haar gastenboek staan en het was niet duur. Meer over Samos en waar we gaan logeren kun je vinden op de Samos pagina.
Sifnos Sifnos Sifnos Sifnos
VERDER NIEUWS - sneeuw in Griekenland
Misschien had je het al gelezen of op de televisie gezien: een aantal dagen geleden heeft het gesneeuwd in Griekenland. Op het vasteland komt dat natuurlijk wel vaker voor, maar op de eilanden is dat toch vrij exceptioneel. Ik kreeg een aantal foto's opgestuurd vanuit Sifnos van iemand die waarschijnlijk in shock verkeerde. Er staan er nog wat meer op de Sifnos pagina.
Karpathos Arkasa Karpathos Karpathos Karpathos
Ook nieuw is een Karpathos pagina. Ik ben er zelf nog niet geweest maar met behulp van foto's en informatie van anderen is het toch een hele interessante en leuke pagina geworden.

Okay mensen, dit was het dan voor deze keer. Bedankt voor de aandacht en ik wens iedereen veel Griekenland toe dit jaar.
Vriendelijke groetjes, Hans.

Hans Huisman www.angelfire.com/super2/greece 2008

<XMP></body></xmp>