Evia
 Evia autohuur
 Evia reizen
 Evia restaurants
 Amarynthos
 Ayioi Apostoloi
 Chalkida
 Edipdos
 Eretria
 Karystos
 Kimi
 Marmari
 Nea Stryra
 Pefki
De Griekse eilanden Evia HOME Evia Hotels Evia Stranden Evia Geschiedenis Evia Bezienswaardigheden Evia Plattegrond
Book hotels in Corfu    Greek Ferries    Car Hire Greece    Aegean Airlines    Olympic Airlines
Het dorp en het strand van Nea Styra op het eiland Evia of Euboea in Griekenland
Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia
Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia

English In het zuiden aan de westkust van het eiland Evia ligt de badplaats Nea Styra met een paar mooie zandstranden en een leuke (gedeeltelijk) auto-vrije boulevard met hotels, winkeltjes en restaurants. Ook zijn er wat bars en nachtclubs. Het dorp kijkt uit over de zee en het eilandje Styra waarop een kerkje staat. Tijdens de zomermaanden zijn er excursies naar dit kleine eiland. Vanaf Nea Styra vertrekken veerboten naar het plaatsje Agia Marina op het vasteland. Nea Styra is een gezellig dorp, dat zich uitstrekt langs de kustlijn. Het is een populaire bestemming voor de mensen van Athene die er komen relaxen. De afstand tot de hoofdstad van het eiland, Chalkida, is 89 kilometer en de afstand tot Karystos (in het zuiden) is 35 kilometer. Op vier kilometer afstand van Nea Strya ligt het dorp Styra, met een grote kerk, winkels en een medisch centrum. Tegenover deze kerk staat op hetzelfde plein nog een kleinere kerk. Nea Styra begon ooit als de haven van Styra maar groeide langzaam uit tot een zelfstandig dorp. Rondom Styra vind je diverse "Drakospita" of drakenhuizen.

Voor hotels, appartementen en villa's in Nea Styra op Evia - klik hier.

Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia
Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia Nea Styra Evia

Op vier kilometer landinwaarts van Nea Styra ligt het dorp Styra, met op het dorpsplein een bakker, een kafenion en een grote kerk (met een klokkentoren), de Genesse Teotokou kerk. In het dorp zijn nog diverse andere winkels en een dokterspost. Tussen Styra en Nea Styra ligt het antieke Styra (waar ons geen overblijfselen van zijn opgevallen) dat al door Homerus in de Ilias werd genoemd. Op een heuvel boven Styra op 450 meter hoogte liggen de overblijfselen van de oude acropolis Armenon. Vooral de poort is goed bewaard gebleven. Er zijn ook restanten van muren die met hele grote stenen zijn gebouwd. Rond 1300 na Christus werd er een nieuw fort gebouwd op deze plek. In het fort staan twee kerkjes. De stenen Agios Nikolaos kerk staat op de top en dateert van rondom 1800. Naar deze kerk is de berg vernoemd. De Kerk van de Heilige Maagd Maria stamt uit 1746 en is gebouwd op de ruÔnes van een oudere kerk.

HET DRAKOSPITA OF DRAKENHUIZEN RONDOM STYRA OP HET EILAND EVIA OF EUBOEA IN GRIEKENLAND
Styra Evia Styra Evia Styra Evia Styra Evia Styra Evia
Drakospito, Styra Evia Drakospito, Styra Evia Drakospito, Styra Evia Drakospito, Styra Evia Drakospito, Styra Evia

Even ten noorden en ook ten zuiden van Styra vind je "Drakospita", zogenaamde drakenhuizen, die 4500 jaar geleden zijn gebouwd. Ze worden langs de kant van de weg met een bord aangewezen. Ze zijn zo genoemd vanwege de grote opgestapelde stenen waarmee ze zijn gebouwd. De foto's van de drakospito hierboven zijn gemaakt ten zuiden van Styra. Als je via de hoofdweg naar Karystos rijdt, kom je eerst door het oude dorpje Kapsala, daarna passeer je aan de rechterkant een klein kerkje en dan een klein stukje verderop kom je het bord tegen dat het drakenhuis aangeeft. In totaal zijn er zo'n 25 drakospita (meervoud van drakospito) op het eiland te vinden. Ze zijn gebouwd van leisteen en hebben een pyramidevormig dak. Waar ze voor dienden is niet duidelijk en er zijn verschillende theoriŽn over. Het zouden heiligdommen kunnen zijn maar ook uitkijkposten (omdat ze vaak op strategische plekken liggen) of gewoon schuilplaatsen.

Hotels in Nea Styra - Hotel Delfini
Hotel Delfini in Nea Styra, Evia Hotel Delfini in Nea Styra, Evia Hotel Delfini in Nea Styra, Evia Hotel Delfini in Nea Styra, Evia Hotel Delfini in Nea Styra, Evia

Hotel Delfini offers accommodation in Nea Stira, just 100 metres from the port. The hotel has a terrace and views of the sea, and guests can enjoy a meal at the on-site restaurant. Free WiFi is available. Each air-conditioned room at Delfini opens to a balcony with Euboean Gulf and mountain views. Facilities include a flat-screen TV with satellite channels, mini fridge and safe. You will find a 24-hour front desk at the property. A variety of restaurants, cafes and supermarkets can be found within 100 metres. The town of Chalkida is 84 km from Hotel Delfini. Deze accommodatie heeft ook een van de best beoordeelde locaties in Nea Stira! Gasten geven het een hogere score dan aan andere accommodaties in de buurt. Stellen kunnen met name de locatie waarderen - ze gaven een score van 9 voor een reis voor twee. Deze accommodatie scoort ook het beste op prijs/kwaliteitverhouding in Nea Stira! Gasten krijgen meer voor hun geld ten opzichte van andere accommodaties in deze stad.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Hotel Delfini in Nea Styra - klik hier.

Villa te huur in Nea Styra - Villa Belle Vue
Villa Belle Vue in Nea Styra, Evia Villa Belle Vue in Nea Styra, Evia Villa Belle Vue in Nea Styra, Evia Villa Belle Vue in Nea Styra, Evia Villa Belle Vue in Nea Styra, Evia

Deze accommodatie ligt op 10 minuten lopen van het strand. Villa Bellevue is a holiday home with a garden, set in Nea Stira in the Central Greece Region. The property is 2.3 km from Nea Styra Port and boasts views of the sea. Free WiFi is provided throughout the property and free private parking is available on site. The kitchen comes with a dishwasher, an oven and a fridge, as well as a coffee machine. A flat-screen TV is featured. There is a private bathroom with a bath.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Villa Belle Vue in Nea Styra - boek hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional