De Griekse Eilanden
 Lesbos HOME
 Lesbos Hotels
 Lesbos Villa's
 Lesbos Reizen
 Lesbos Vogels
 Lesbos Geschiedenis
 Lesbos Kloosters
 Lesbos Plattegrond
 Onroerend Goed
 Lesbos Restaurants
 Sigri Museum
 Versteende Woud
 Naturistenstranden
 Lesbos Autoverhuur
 Lesbos Taxi
 Lesbos Foto Pagina
 Lesbos Dia-show
 Achladeri
 Agias Paraskevi
 Agiassos
 Agias Ermogenis
 Agios Fokas
 Agios Issidoros
 Agios Pavlos
 Agios Stefanos
 Agra
 Andissa
 Apothikes
 Aspro Potamos
 Charamida Beach
 Eftalou
 Faneromeni Beach
 Fteli Beach
 Gavathas
 Ipios
 Ipsimetopo
 Kagia Beach
 Kallonis
 Kampos Beach
 Kapi
 Karini
 Lisvori
 Loutra
 Mantamados
 Maragos Kaap
 Mesotopos
 Molyvos
 Moria (Aquaduct)
 Mitilini
 Nyfida
 Panagiouda
 Pelopi
 Perama
 Petra
 Pigadakia
 Pigi
 Pirgoi
 Plomari
 Polichnitos
 Polichnitos Hot Springs
 Pyrra
 Sigri
 Sikounta
 Skala Eressos
 Skala Kallonis
 Skala Mystegnon
 Skala Neon Kydonion
 Skala Polichnitos
 Skala Sikamineas
 Skalochori
 Skamioudi
 Skoutaros
 Stipsi
 Tavari
 Thermi
 Tsonia Beach
 Vassilika
 Vatera Beach
 Vrisa
Nassos Guesthouse in Molyvos op Lesbos
Molyvos Lesbos Molyvos Lesbos Molyvos Lesbos, view from Nassos Guesthouse Molyvos Lesbos, view from Nassos Guesthouse
Lesbos Molyvos, Nassos Guesthouse Lesbos Molyvos, Nassos Guesthouse Lesbos Molyvos, Nassos Guesthouse Lesbos Molyvos, Nassos Guesthouse

Het Nassos Guest House ligt op het prachtige eiland Lesbos. Als op twee na grootste eiland van Griekenland, biedt Lesbos veel mogelijkheden om te gaan ontdekken, en de bewoners zijn uitermate vriendelijk tegen bezoekers. Het Nassos Guesthouse ligt in het midden van het pittoreske dorp Molyvos (Mithimna), halverwege de weg tussen het kasteel op de heuvel, en er zijn hele mooie uitzichten over de daken van het dorp, en over de baai en de zee. Dit Guesthouse is een goede optie voor mensen die eens iets anders willen dan de grotere hotels in Molyvos. Het huis werd gebouwd rond 1900 en de eerste bewoner was een Turkse dokter. In de zestiger jaren ging het open ale het eerste Guesthouse op het noordelijke deel van het eiland. Sindsdien zijn er vele langdurige vriendschappen in het Nassos Guesthouse ontstaan. Het huis is niet alleen uitermate geschikt voor mensen die alleen reizen of paren, maar er kunnen ook grotere families of groepen in worden ondergebracht, want er is ruimte voor 18 mensen. In het Guesthouse zijn in totaal 8 kamers, waarvan er twee groot genoeg zijn om comfortabel drie mensen te herbergen. Het gayvriendelijke Nassos Guesthouse wordt uitgebaat door Tom uit Utrecht en het is het hele jaar open. De prijzen liggen tussen de 20 en 30 euro (2006).

Tel +30 6942046279 Fax +302253071641 - Stuur een e-mail aan Nassos Guesthouse.

Molyvos Lesbos Molyvos Lesbos Molyvos Lesbos, view from Nassos Guesthouse Molyvos Lesbos, view from Nassos Guesthouse
Het dorp Molyvos of Mithimna op het eiland Lesbos in Griekenland

Mithimna, of Molyvos zoals het ook wordt genoemd, in het noorden van het eiland Lesbos, is een heel speciaal en mooi stadje, en de eerste blik ervan is overweldigend. Molyvos ligt op de top van een kleine berg en wordt bekroond door een prachtig middeleeuws kasteel uit de Byzantijnse periode. Onder het bewind van Genua werd het kasteel later vergroot en gerenoveerd. Het originele kasteel waar deze voor in de plaats kwam werd veroverd door Achilles tijdens de Trojaanse Oorlog.

Er zijn nog verspreid over Molyvos nog restanten uit de oudheid inklusief indrukwekkende muren en een paar hele grote gaten waar archeologen aan het werk zijn. De stad Molyvos bestaat uit bakstenen huizen en winkels die rondom het kasteel staan en die naar de kust toelopen, naar een van de mooiste havens van heel Griekenland. Molyvos trekt meer toeristen aan dan andere plekken op het eiland, maar relatief gezien is het nog erg rustig, als je het vergelijkt met sommige bestemmingen in Griekenland. De drukke en gezellige haven van Molyvos is een aantrekkelijke stuk van het stadje, waar zeilboten en vissersboten in alle vormen, maten en kleuren liggen.

De hoofdstraat van Molyvos die de heuvel op loopt naar het kasteel is gemaakt van keien en staat in de schaduw van de wijnranken. Hij leidt naar de musea, de winkels, supermarkten, restaurants en wat galleries voordat je het kasteel van Molyvos bereikt.

In het hart van Molyvos vind je een leuk kiezelstrand, dat de blauwe vlag heeft gekregen van de EU omdat het zo schoon is, en er zijn diverse andere mooie stranden in de omgeving zoals het strand van Eftalou (3km), het strand van Psiriara, een lang zandstrand naast het hoofdstrand van Molyvos, en het strand van Petra (5km). Genoeg keuze dus voor de strandliefhebbers. Een gedeelte van het stads-strand dat aan de rand van het dorp ligt wordt ook gebruikt door naturisten (aan het einde - dit zandstrand is vrij lang overigens).


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional