<XMP><body></xmp> Mykonos Griekenland naturistenstranden, foto's en informatie, nudisme in Mykonos

Klik hier voor de Mykonos hoofdpagina


AGIOS SOSTIS BEACH
Agios Sostis in het noorden van Mykonos is voor mij een van de aardigste en meest relaxte stranden van Mykonos. Het is vrij ongecultiveerd en rustig, vooral als je het vergelijkt met sommige andere stranden op het eiland Mykonos. Er zijn geen strandbedjes en parasollen, en je kunt aan het eind van het strand ook naakt zonnen en zwemmen. Het ligt zodanig dat er ook niet veel rommel aanspoelt, dus het is er vrij schoon. Neem een flesje water mee als je er naartoe gaat.

Een kerk in Agios Sostis die eruit ziet als twee kerkjes naast elkaar Het kerkje van Agios Sostis Binnen in de kerk van Agios Sostis Agios Sostis Beach
Agios Sostis Het starnd van Agios Sostis Agios Sostis Een strandje om de hoek bij Agios Sostis

ELIA STRAND
Het strand van Elia is bereikbaar met de bus vanaf Mykonos stad in ongeveer een half uur, of met de kaik (boot) vanaf Platis Gialos in 45 minuten. Het is waarschijnlijk het beste strand van Mykonos, met een gedeelte voor nudisten en een gemeng stuk (naakt en zwemkleding door elkaar). Het was mijn favoriete strand vanwege de relaxte sfeer, en de kwaliteit van het strand zelf. De laatste jaren ontdekken echter steeds meer mensen dit strand en wordt de relaxte sfeer steeds minder. Het is er minder druk dan de volle, lawaaierige en overschatte stranden van Paradise en Superparadise. Op Elia zijn een paar restaurants en een aantal exclusieve hotels. De verbinding met het strand via het openbaar vervoer zijn schamel, en vooral de reis terug kan een drama zijn met uitpuilende bussen. Naast Elia ligt nog een ander mooi strand, Agrari.

Elia Beach A kaik arriving at Elia Beach Elia Beach A kaik arriving at Elia Beach

FOKOS STRAND
Het strand van Fokos bevindt zich in het noorden van het eiland Mykonos in de baai van Myrsini. Het staat niet op alle plattegronden vermeld, maar je kunt het bereiken via een afslag in het dorp Ano Mera (het gaat op een gegeven moment over in een keienweg). Het strand van Fokos is een van de aardigste op het eiland Mykonos, met goed zand, en een plekje voor de nudisten. Er zijn geen faciliteiten als zonnebedjes en parasollen, maar er is wel een geweldige taverna, die tot de beste van het eiland behoort, met alle comfort van lekkere stoelen, een prachtig uitzicht over het strand, en natuurlijk heerlijk eten.

Fokos Beach Fokos Beach Fokos Beach maxism en Dranka opFokos Beach

KAPARI BEACH
Het strand van Kapari is een klein en relatief onbekend strand zo'n tien minuten wandelen van Agios Ioannis vandaan, in het zuidwesten van het eiland. Als je bij Agios Ioannis naar de kerk loopt aan het einde van het strand zul je het bord zien dat de richting aangeeft. Ze hadden ons verteld dat het een nusiatenstrand was, maar toen we er aankwamen waren er twee families van top tot teen in de badkleding :(... Het jaar daarop lag de helft van de mensen in de badkleding en de andere helft niet...beetje een optioneel strand voor nudisme ja of nee dus.

De rotsen langs de kust tussen Agios Ioannis en Kapari. Kapari Beach Kapari Beach. de kust.

MERCHIA BEACH
Als je een rustig plekje aan de zee zoekt op het eiland Mykonos dan is dit strand misschien een optie. Het is afgelegen, kan alleen over een keienweg bereikt worden, en je zult er niet veel mensen aantreffen. Er staan maar een paar huizen en een stel grijze gebouwtjes langs de kustlijn waar de vissers hun bootjes stallen als ze niet aan het varen zijn. Er is een klein kerkje op een van de rotsen. Merchia, in het noordoosten, is een keienstrand, en je vindt er rommel op het strand dat aan is gespoeld. Niemand ruimt het op. Er zijn geen tavernas, en voor degenen die in de schaduw willen zitten staat er een grote boom op het strand. Als je het water ingaat is het aan te bevelen om slippertjes te dragen. Niet omdat de zee vies is, maar omdat er nogal wat keien in het water liggen.

My secret Beach My secret Beach My secret Beach My secret Beach

MIJN GEHEIME STRAND
Aha...je bent er :)....dit is echt absoluut mijn favoriete strand op het eiland: mijn geheime strand. Het bestaat eigenlijk uit twee stranden naast elkaar. Je zult dit strand niet aantreffen op de meeste plattegronden, en je kunt het alleen bereiken over een keienweg. Het is echt de moeite waard. Dit is een van de stilste stranden op Mykonos, en het is wel voorgekomen dat we er de enige bezoekers waren. Het is ook een goed en schoon strand, zonder alle aangespoelde rommel die je soms op andere verlaten stranden tegen kunt komen. Faciliteiten als een restaurant of een hotel zijn er niet, alhoewel er in 2005 flink werd gebouwd. Volgens mij waren ze bezig een appartementencomplex uit de grond te stampen. Op deze plek waan je je niet op een ander eiland, maar op een andere planeet.

Mijn geheime strand Mijn geheime strand Mijn geheime strand Mijn geheime strand

PANORMOS BEACH
Dit is een leuk, onbedorven en rustig zandstrand in het noorden van het eiland, met in het achterland wat duinen. Je treft er geen parasollen en ligbedden aan en eigenlijk is er behalve een hotelcomplex niet veel, alleen zand, zee, rust en af en toe een varken dat de zee in spettert om een stukje te zwemmen. Het dorpje op zich stelt niet veel voor. Precies waar wij van houden dus. Het strand is vrij groot en het is gemakkelijk om er de zee in te gaan. Neem wat flessen water mee, want een taverna hebben wij niet kunnen ontdekken. Het strand is ook geschikt voor nudisten.

Panormos Beach Ook een varken vindt het op het strand geweldig Gewoon lekker badderen in de zee Panormos Beach

PARADISE EN SUPER PARADISE STRAND
Persoonlijk begrijp ik niet hoe men ooit deze namen heeft kunnen verzinnen, Paradise en Super Paradise strand, want voor mij zijn ze alles behalve paradijslijk. Paradise Beach is druk met de hele dag harde muziek, die na vijf uur tot een climax komt, als het strand in een disco veranderd. Ok?het kan voor een keertje leuk zijn, maar voor mij hoeft het niet elke dag. Super Paradise is nog drukker, met een optie voor nudisme, en veel gays. Er zijn niet genoeg parasolletjes en zandkorrels om iedereen die er komt te accomoderen. Je moet een half uur rondlopen om een plekje te zoeken waar je je handdoekje neer kan leggen. Voor mij is het absoluut niks. Oude foto's hier helaas, want ik voelde me nooit geroepen om er naar terug te gaan. Als je het zelf wilt proberen kun je de bus pakken vanaf Fabrika Square in Mykonos stad, of de kaik (bootje) vanaf Platis Gialos.

Het strand van Superparadise. Foto van onze vriendin Charmian Ingham. Superparadise Beach Paradise Beach Mijn vriend Maxim ergens tussen Paradise Beach en Super Paradise

PARANGA BEACH
De wandeling van Platis Gialos naar het strand van Paranga is leuk en mooi. Je loopt gewoon naar het einde van het strand van Platis Gialos en slaat dan rechtsaf en volgt dan het stoffige weggetje omhoog. Het is een wandeling van ongeveer twintig minuten langs de kust. Je kunt ook een kaik (bootje) pakken in Platis Gialos als je er heen wilt. Paranga is een klein dorpje met wat restaurantjes rondom het strand, een supermarkt en een grote camping. Je kunt er ook een kamer of een studio huren. Het is er rustig en veel verkeer zie je er niet. Elk uur gaat er een bus vanuit Mykonos Chora, en die doet ongeveer twintig minuten over de reis. Paranga is okay, want het is er rustig, maar zelf zou ik liever in Platis Gialos verblijven omdat daarmee een betere busverbinding is, en er is gewoon iets meer keuze voor van alles en nog wat.

Paranga Beach Blik over Paranga beach. Een zeilboot in Paranga Bay. Het strand tussen Platis Gialos en Paranga

Het strand tussen Platis Gialos en Paranga Paranga Beach Paranga Beach Paranga Beach Paranga Beach

<XMP></body></xmp>