Kassos
De Griekse Eilanden Kasos HOME Kasos Hotels Kasos stranden Kasos Reizen

VEERBOTEN VAN EN NAAR KASSOS - EILANDHOPPEN VANAF KASSOS

veerboten Karpathos Vanaf Kassos zijn er regelmatig veerboten (zowel gewone als zogenaamde "superfast ferries") naar de stad Pireaus op het vasteland en naar eilanden in de omgeving, zoals Kreta, Karpathos en diverse eilanden in de Dodecanese groep.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.

Vakantie op Kasos Vanaf Athene kun je ook met Olympic Air naar Kasos vliegen. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en je maakt een tussenstop op Karpathos. Hoe eerder je boekt hoe goedkoper het is, en je moet er snel bij zijn want de vluchten zijn meestal snel uitverkocht. Als je vroeg boekt is het iets duurder dan met de veerboot, maar je bespaart jezelf wel een hoop tijd. De busrit naar Piraeus duurt ongeveer anderhalf uur en dan is er nog de overtocht met de boot. Als alternatief kun je vliegen op Karpathos, dat een internationaal vliegveld heeft en vanaf daar een binnenlandse vlucht nemen naar Kasos. Deze vlucht duurt ongeveer een kwartier.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional