Santorini
De Griekse eilanden Santorini HOME Santorini Hotels Santorini Stranden Santorini Dorpen Restaurants Santorini Reizen
Kamari Beach Santorini Kamari Beach Santorini Kamari Beach Santorini Kamari Beach Santorini Kamari Beach Santorini
Kamari Beach Santorini Kamari Beach Santorini Kamari Beach Santorini Kamari Beach Santorini Kamari Beach Santorini

- Perissa en Kamari Beach - De stranden in het zuidoosten van het eiland, Perissa en Kamari zijn veel breder en groter en dit zijn dan ook de plekken waar veel van de accommodaties zijn te vinden. Perissa is meer een dorp van onafhankelijke reizigers en er zijn hostels, pensions en kamers te huur. Het ligt naast het dorp Emporio en is goed beschut tegen de zomerse Meltemi wind die soms over de Cycladen heen kan blazen. Perissa is beschermd tegen elke wind die uit het noorden komt omdat het naast de Profitis Ilias berg ligt. Kamari is wat meer een plek voor de wat duurdere hotels. Omdat de stranden zwart van kleur zijn kan het erg heet worden als de zon erop brandt. Strandslippertjes meenemen is misschien geen slecht idee.

Perissa Beach, Santorini Perissa Beach, Santorini Perissa Beach, Santorini Perissa Beach, Santorini Perissa Beach, Santorini
Perissa Beach, Santorini Perissa Beach, Santorini Perissa Beach, Santorini Perissa Beach, Santorini Perissa Beach, Santorini

Het strand van Perissa is eigenlijk heel erg groot en breed en lang niet slecht. Het loopt langs de gehele kust en gaat onopgemerkt over in andere dorpjes als Perivolos en Agios Georgios waar het strand niet minder mooi wordt, maar wel steeds wat rustiger. Kort samengevat is het gewoon een goed zandstrand.

Het strand bij Kamari is wat meer een soort van kiezelstrand in plaats van zand, maar dan wel met hele fijne kiezeltjes. Als ik zelf mocht kiezen dan prefereer ik Perissa, ook omdat daar in de avonduren een heel relaxed sfeertje hangt en je er zo gezellig op een terrasje kunt hangen om de mensen te bekijken die voorbij lopen. Het is wel wat rommeliger en naar mijn idee waren er ook wat meer jongeren in dit dorp dan in Kamari. De boulevard lijkt ook niet echt af en is niet overal goed geplaveid (2011). Op de boulevard rijden niet veel auto's want de belangrijkste weg die het dorp inloopt ligt erachter. Hier vind je ook de supermarktjes en nog wat meer restaurants. Langs de boulevard zijn het eigenlijk alleen maar restaurantjes, soevenierwinkeltjes en twee duikscholen.

In Kamari ziet het er allemaal wat netter uit, zowel de winkeltjes als de boulevard. Hier is het centrum met de boulevard helemaal afgesloten voor verkeer en dus heb je er geen last van auto's. Ook hier kun je overigens heerlijk vertoeven op een terrasje aan het strand.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional