Evia
 Evia autohuur
 Evia reizen
 Evia restaurants
 Amarynthos
 Ayioi Apostoloi
 Chalkida
 Edipdos
 Eretria
 Karystos
 Kimi
 Marmari
 Nea Stryra
 Pefki
De Griekse eilanden Evia HOME Evia Hotels Evia Stranden Evia Geschiedenis Evia Bezienswaardigheden Evia Plattegrond
Book hotels in Corfu    Greek Ferries    Car Hire Greece    Aegean Airlines    Olympic Airlines
Het dorp en de site van Eretria op het eiland Evia of Euboea in Griekenland
Eretria, Evia Eretria, Evia Eretria, Evia Eretria, Evia Eretria, Evia
Eretria, Evia Eretria, Evia Eretria, Evia Eretria, Evia Eretria, Evia

English Eretria is een aardige kleine kustplaats aan de westzijde van het eiland Evia op ongeveer 22 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Chalkida. Er is een boulevard met taverna's en hotels en er is een strand. In de oudheid was Eretria een belangrijke stad die vooral bloeide in de 6e en 5e eeuw voor Christus. Aan de rand van het dorp (ten noorden aan de linker kant als je naar het noorden rijdt) liggen langs de weg de restanten van de oude stad. Er zijn overblijfselen van huizen, een acropolis, twee paleizen, een gymnasium, een aantal tempels en een theater. Het terrein wordt niet onderhouden en veel ervan was dan ook overwoekerd door onkruid en gewassen. Een groot gedeelte ervan (met de liggende zuilen?) was ook afgedekt met plastic en niet zichtbaar. Van het theater staken alleen was stenen uit de grond.

De stad Eretria werd waarschijnlijk in de 9e eeuw voor Christus gesticht en men denkt dat het van origine was bedoeld als de haven van het 15 kilometer verderop gelegen Lefkandi. Lanzamerhand verloor Lefkandi aan belangrijkheid en nam Eretria de positie over. Eretria wordt ook genoemd als een van de steden die schepen leverde voor de Trojaanse oorlog. Eretria had controle over gebieden op Evia en het vasteland en ook over de eilanden Andros, Tinos en Kea en was de grote rivaal van de stad Chalkida. Aan het einde van de 8e eeuw voor Christus werd Eretria in een oorlog met Chalkida verslagen en werd de stad vernietigd. Daarna werd Eretria opnieuw opgebouwd. In 490 voor Christus werd de stad platgebrand door de Perzen en de bevolking werd gedeporteerd naar MesopotamiŽ. Ook de tempel van Apollo die in 510 voor Christus werd gebouwd werd vernield. Een tiental jaren later begon met opnieuw met de wederopbouw. Vervolgens viel de stad nog in de handen van MacedoniŽ en van Rome.

Voor hotels, appartementen en villa's in Eretria op Evia - klik hier.

Villa te huur in Eretria op het eiland Evia - Villa Aggeliki
Villa Aggeliki in Eretria op Evia Villa Aggeliki in Eretria op Evia Villa Aggeliki in Eretria op Evia Villa Aggeliki in Eretria op Evia Villa Aggeliki in Eretria op Evia
Villa Aggeliki in Eretria op Evia Villa Aggeliki in Eretria op Evia Villa Aggeliki in Eretria op Evia Villa Aggeliki in Eretria op Evia Villa Aggeliki in Eretria op Evia

Villa Aggeliki in een unieke, ruime en in moderne architectuur gebouwde volledig uitgeruste villa onder de pijnbomen. Het beschikt over een ruim, gemeubileerd terras en tuin en biedt uitzicht op de Golf van de Evia.

Een ruime woonkamer met open haard, meubels in landelijke stijl en decoratieve details in frisse kleuren, opent naar het terras en buiten eetgedeelte. Er is ook een volledig uitgeruste keuken met vaatwasser en een eethoek. De villa beschikt over 3 kamers met airconditioning. Gasten kunnen ontspannen in de weelderige tuinen met zithoeken, een hangmat en barbecuefaciliteiten. Ligstoelen zijn ook beschikbaar. Activiteiten in de omgeving zijn onder andere vissen en kanoŽn. Voor de woning bevindt zich een school voor watersport en waterski.

De oude stad Eretria ligt op 2 km van de villa. De internationale luchthaven van Athene ligt op 65 km afstand. Er is gratis eigen parkeergelegenheid op het terrein.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Villa Aggeliki in Eretria op Evia - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional