Corfu
De Griekse Eilanden Corfu info Corfu Hotels Corfu Reizen Geschiedenis Onroerend goed Bezienswaardigheden Corfu Stranden
Corfu, Issos Beach Corfu, Issos Beach Corfu, Issos Beach Corfu, Issos Beach Corfu, Issos Beach

Corfu stranden: Issos Beach - Dit zandstrand ligt aan de zuidwestelijke zijde van het eiland Corfu onder Lake Korission, net boven Agios Giorgios, dat je vanaf het strand in de verte kunt zien liggen. Issos Beach is een lang en breed zandstrand. Het ligt aan het einde van een smalle verharde weg die eindigt op een parkeerplaats. De laatste meters naar het strand gaan over een onverharde weg, die ook met een normale auto te doen is. Bij het strand van Issos is een taverne en er zijn zonnebedjes en parasols te huur. Ook zijn er mogelijkheden voor watersport. Het stuk aan de noordkant van het strand, daar waar geen verhuur van zonnebedden is, wordt ook gebruikt door naturisten. Daarbij moet wel gezegd worden dat dat gedeelte van het strand niet was schoongemaakt toen wij het bezochten en dat er daarom veel zeewier en nogal wat rommel op lag. In de zee tegenover het strand ligt het eilandje Lagoudia.

corfuCorfu stranden: Agios Giorgios en Santa Barbara - Nog een badplaats op Corfu met deze naam en niet te verwarren met de gelijknamige badplaats in het noordwesten van het eiland. Deze Agios Giorgios ligt in het zuidwesten even onder het meer van Korission. In Agios Giorgios zijn verscheidene lange zandstranden rondom een kaap, en buiten het dorp zelf zijn nog meer zandstranden te vinden, waarvan sommige officieus als naaktstrand worden gebruikt. Alle stranden bij elkaar tussen het Korission meer en het het strand van Santa Barbara en Megachoros, zijn bijna 12 kilometer lang, en er is altijd wel ergens een rustig plekje te vinden. Het dorp Agios Giorgios is weinig authentiek en eigenlijk speciaal gebouwd met het oog op het toerisme. Je kunt er diverse watersporten beoefenen en het is er goed zwemmen. In de omgeving zijn diverse kleinere hotels en veel ervan zijn in de vorm van appartementencomplexen, bungalows en villa's. De bus tussen Corfu stad en Agios Giorgios gaat maar één keer per dag. Santa Barbara (ook wel Agia Varvara genoemd) ligt even ten zuiden van Agios Giorgios en is wat rustiger. Het heeft een groot en breed zandstrand met wat taverna's erop, en ook hier kun je kamers huren, en zijn er wat winkeltjes. Santa Barbara is een badplaats in opkomst waar veel bouwaktiviteiten plaatsvinden. In de omgeving van Santa Barbara zijn nog meer stranden te vinden, zoals Kanouli, Halikouna, Skidi en Prasoudi, waar het ook rustig is en waar je bijvoorbeeld een villa of een appartement kunt huren als je uit de drukte weg wilt zijn.

Corfu, Paramonas Beach Corfu, Paramonas Beach Corfu, Paramonas Beach Corfu, Paramonas Beach Corfu, Paramonas Beach

Corfu stranden: Paramonas - In het westen van Corfu tussen de stranden van Agios Gordis en Prasoudi ligt het mooie zandstrand van Paramonas. Voor de kust in de zee liggen wat rotsen. Het is een rustig strand met zand en wat kiezeltjes, en veel accommodatie is er niet in de omgeving. Er is één hotel, het Paramonas Hotel, en er zijn wat appartementen en villa's te huur bij het strand. Verder zijn er bij het strand slechts een handvol taverna's en één mini-market, en van een nachtleven is geen sprake. Hier kom je voor je rust. Het dorp op zich is klein en veel mensen wonen er niet. Wel kun je er een parasol en een zonnebedje huren. Op 2,5 kilometer afstand ligt het dorp Agios Mattheos waar je de bus kunt pakken naar Corfu stad, dat op ongeveer 25 kilometer afstand ligt.

Corfu, Korission Lake Corfu, Korission Lake Corfu, Korission Lake Corfu, Korission Lake Corfu, Korission Lake

Corfu stranden: het meer van Korission - Dit grote, ondiepe meer ligt even ten noorden van Agios Giorgios, in het zuidwesten van het eiland Corfu. Het is een beschermd natuurgebied. In het gebied rondom het meer zijn kilometers lange stranden en er zijn duinen, en op deze plek is het goed zonnebaden. Zwemmen in het meer zelf is helaas verboden. Er is ook een uitgebreide en interessante flora en fauna bij het meer. Het is een zoetwatermeer en er komen veel vogels op af (meer dan 100 verschillende soorten), zoals de wilde eenden, de strandloper, de kluut, de groenpootruiter, grote witte reigers, flamingo's en soms zelfs een ibis. Bij het meer komen ook bijzondere bloemen voor, zoals lelies en orchideeën. Het meer is 6 km2 groot en wordt van de zee afgeschermd door een rij duinen, en aan de zeekant ligt dus een lang strand waar het niet zo druk is.

Corfu, Chalikounas Beach Corfu, Chalikounas Beach Corfu, Chalikounas Beach Corfu, Chalikounas Beach Corfu, Chalikounas Beach

Corfu beaches: Chalikounas Beach - Aan de noordzijde van Lake Korission. Het laatste stuk gaat over een pad langs het meer. Soms gebruikt door naturisten. Chalikounas Beach is een zandstrand en er zijn geen parasols of ligbedjes te huur.

Corfu, Kanouli Beach Corfu, Kanouli Beach Corfu, Kanouli Beach Corfu, Kanouli Beach Corfu, Kanouli Beach

Corfu beaches: Kanouli Beach - Even boven Chalikounas Beach, ten noorden van Lake Korission, liggen de strandjes van Kanouli. De foto's hier zijn van strandjes even buiten het dorp. Je kunt ze bereiken via een pad. De strandjes die wij zagen waren allemaal verlaten en hadden geen faciliteiten, en het lijkt mij dan ook dat ze geschikt zijn voor naturisme.

Corfu, Prasoudi Beach Corfu, Prasoudi Beach Corfu, Prasoudi Beach Corfu, Prasoudi Beach Corfu, Prasoudi Beach

Corfu beaches: Prasoudi Beach - Ten noorden van Kanouli, tussen Kanouli en het strand van Paramonas, aan de westkant van het eiland Corfu, ligt het leuke, kleine en schone zandstrand Prasoudi Beach. Hier zijn ligbedden en parasols te huur en er is een taverna aan het strand.

corfuCorfu stranden: Petriti en Boukari - Petriti en Boukari zijn twee kleine dorpen die zijn gelegen aan een baai (de Lefkimmibaai) in het zuidoosten van Corfu. Petriti is het grootste dorp van de twee. Hier draait het toerisme nog niet op volle toeren, en er zijn welliswaar wel wat faciliteiten, maar nog niet zo uitgebreid als in bijvoorbeeld Kavos of Messonghi. Het nachtleven stelt niet veel voor, met een enkele bar, wat winkeltjes en een paar taverna's. Faciliteiten zijn er niet aan het kleine kiezelstrand van het dorp. Even buiten het dorp ten noorden en ten zuiden liggen verschillende andere zandstranden. Hotels zijn er niet, maar wel kun je er een kamer huren. Boukari ligt wat ten noorden van Petriti en is wat kleiner. In dit dorp zijn wel een paar kleine hotels. Beide dorpen zijn rustig en vrij authentiek Grieks en mensen die van rust en van echt Grieks houden zullen zich hier op hun plek voelen.

corfuCorfu stranden: Kavos - Helemaal op het zuidoostelijkste puntje van Corfu, vlak voor de Asprokavos kaap met een verlaten klooster, ligt het 'feestdorp" Kavos met een prachtig drie kilometer lang strand. Het is een dorp voor jonge alleenstaande mensen die van het nachtleven houden want Kavos is een bruisende plek met veel cafees en discotheken die tot in de vroege ochtenduurtjes open blijven. Ook zijn er veel restaurants en veel meest kleinere hotels en appartementencomplexen en ook villa's om uit te kiezen. Alle faciliteiten als parasols, ligstoelen en de mogelijkheid voor watersporten te beoefenen zijn ter plekke. Je kunt vanaf Kavos ook dagtochtjes maken naar het nabijgelegen eiland Paxos. Het strand loopt geleidelijk af in de zee en dus is het er gemakkelijk om de zee in te gaan. Het uitzicht is op het vasteland van Griekenland. De busverbinding met Corfu stad is vrij regelmatig en de rit duurt ongeveer twee uur. Net als in veel andere dorpen op Corfu komen hier voornamelijk Engelsen.

corfuCorfu stranden: Gardenos - Het lange, mooie strand van Gardenos ligt helemaal in het zuidwesten van het eiland, op zo'n 12 kilometer van Kavos af (maar dan dus aan de andere kant van het eiland). Op de achtergrond staan olijfbomengaarden, wijnranken en fruitbomen. Dit strand is nog vrijwel helemaal onbedorven en wordt op veel plattegronden niet eens vermeld. Het ligt niet ver van het traditionele oude dorp Vitalades, met zijn nabijgelegen klooster, en op 35 kilometer afstand van Corfu stad. Bij het strand zijn een paar hotels en je er zijn wat appartementen te huur. Tevens zijn er een aantal taverna's en een mini-market. Gardenos dankt zijn naam aan de Gardenos rivier die hier de zee instroomt, en die het strand in tweeën splitst. Dit strand is een goede optie voor de mensen die op Corfu de drukte willen ontlopen.

corfuCorfu stranden: Molos - Het strand van Molos ligt omgeven door de olijfbomen en bij de zoutpannen in het zuidoosten van Corfu, zo halverwege Boukari en Kavos (op 4 kilometer), in de buurt van het dorpje Lefkimi. Corfu stad ligt op ongeveer 45 kilometer afstand. Het dorp heeft een zandstrand dat geleidelijk aan de zee inloopt. Er zijn wat hotels, appartementencomplexen, taverna's en winkeltjes, maar de drukte is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Kavos, waar het toch zo dichtbij ligt. Hier kun je nog je rust vinden en de disco's ontbreken. In plaats daarvan is er een haventje met houten vissersbootjes en vlakbij het dorp is ook een leuk klein kerkje (de Agios Ioannis). Omdat de zee er zo geleidelijk afloopt is het ook een plek die geschikt is voor families met kleine kinderen.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional