Copier, Lanooy, Rozendaal, Berlage, oranjevaasjes
Copier glas Scandinavisch glas Murano glas Ander Nederlands Glas
Copier Sonoor optiekvaas met tincraquelé uit 1950 Copier Sonoor optiekvaas met tincraquelé uit 1950 Copier Sonoor optiekvaas met tincraquelé uit 1950
Copier Sonoor optiekvaas met tincraquelé uit 1950 Copier Sonoor optiekvaas met tincraquelé uit 1950 Copier Sonoor optiekvaas met tincraquelé uit 1950

Goudgele "Sonoor" craquelé vaas, ontwerp A.D.Copier 1950
Uitvoering Glasfabriek Leerdam - hoogte 22 cm en diameter 23,4 cm

Mooie goudgele 22 centimeter hoge vaas met uitbuigende mondrand uit de Copier Sonoor kollektie, dik glas, optiek vaas met prachtig gelukte craquelé in verticale banen, gemaakt in 1950. De vaas is bijzonder mooi en intens van kleur en verkeert in uitmuntende staat: geen chips of aanslag.

De serie van Sonoor glaswerk werd voor het eerst ontworpen in 1935 en bestond uit o.a. uit dunwandige schalen en vazen in wit en goudgeel craquele. In 1950 ontwierp Andries Dirk Copier ook een aantal dikwandige vazen en schalen. Het craquele effect wordt bereikt door het opdampen van een laag tinchloride op de te blazen klomp glas aan de pijp. Bij verder uitblazen ontstaan barstjes in de metaallaag omdat die niet meeuitzet met het glas. De grofheid van het craquele is afhankelijk van de warmte van het opdampen. Deze vazen zijn voor of na het opdampen in een optiekvorm geblazen waardoor na het uitblazen het craquele op de ribben zichtbaar blijft. Bestellen kan via het formulier onderaan deze pagina.

Bestelnummer: Goudgele Sonoor craquelé vaas 1950 - prijs 175 euro exclusief post.nl verzendkosten (vaas kan ook worden opgehaald).

Vergelijk deze vaas op de Botterweg veiling (verkocht 275 euro, deze is veel mooier, hamerbedrag is exclusief opgeld van 22%).

Grote helderglazen Sonoor craquelévaas (grootste maat), ontwerp A.D.Copier 1937, uitvoering Leerdam Grote helderglazen Sonoor craquelévaas (grootste maat), ontwerp A.D.Copier 1937, uitvoering Leerdam Grote helderglazen Sonoor craquelévaas (grootste maat), ontwerp A.D.Copier 1937, uitvoering Leerdam
Grote helderglazen Sonoor craquelévaas (grootste maat), ontwerp A.D.Copier 1937, uitvoering Leerdam Grote helderglazen Sonoor craquelévaas (grootste maat), ontwerp A.D.Copier 1937, uitvoering Leerdam Grote helderglazen Sonoor craquelévaas (grootste maat), ontwerp A.D.Copier 1937, uitvoering Leerdam

Grote helderglazen Sonoor craquelévaas (grootste maat), ontwerp A.D.Copier 1937
uitvoering Leerdam - hoogte 24,6 cm, diameter 25 cm

Grote helderglazen Sonoor craquelévaas, optiek met wit craquelé, gemaakt in 1937. De vaas verkeert in uitmuntende staat en is helder.

De serie van Sonoor glaswerk werd voor het eerst ontworpen in 1935 en bestond uit o.a. uit dunwandige schalen en vazen in wit en goudgeel craquele. In 1937 ontwierp Andries Dirk Copier deze prachtige Sonoor vazen. Deze is de grootste uit de serie. Het craquele effect wordt bereikt door het opdampen van een laag tinchloride op de te blazen klomp glas aan de pijp. Bij verder uitblazen ontstaan barstjes in de metaallaag omdat die niet meeuitzet met het glas. De grofheid van het craquele is afhankelijk van de warmte van het opdampen. Deze vazen zijn voor of na het opdampen in een optiekvorm geblazen waardoor na het uitblazen het craquele op de ribben zichtbaar blijft. Bestellen kan via het formulier onderaan deze pagina.

Bestelnummer: Copier Sonoor craquelévaas (grootste maat) - prijs 250 euro exclusief post.nl verzendkosten (vaas kan ook worden opgehaald).

Vergelijk deze vaas op de Botterweg veiling (schatting 400 - 500 euro, verkoop 360 euro, hamerbedrag is exclusief opgeld van 22%).

Copier miniatuur vaasje, gesigneerd - hoogte 8,7 cm Copier miniatuur vaasje, gesigneerd - hoogte 8,7 cm Copier miniatuur vaasje, gesigneerd - hoogte 8,7 cm

Copier miniatuur vaasje uit 1940, gesigneerd - hoogte 8,6 cm

Erg leuk en ook zeldzaam gesigneerd miniatuurvaasje van Copier in een helder glazen uitvoering met misschien een lichte zweem van staalblauw. Het vaasje verkeert in mooie staat en heeft geen grote krassen, chips of andere beschadigingen. Hij is helder, met een miniem randje aanslag. Een vaasje uit dezelfde serie is in het bezit van het Nationaal Glasmuseum in de kleur groen, maar dan met beschadigingen aan de rand.

Bestelnummer: Copier staalblauw miniatuur vaasje 8,6 cm - prijs 45 euro exclusief post.nl verzendkosten.

Copier bolvaas met goudluster uit 1928, gesigneerd - hoogte 14 cm Copier bolvaas met goudluster uit 1928, gesigneerd - hoogte 14 cm Copier bolvaas met goudluster uit 1928, gesigneerd - hoogte 14 cm

Copier bolvaas met goudluster uit 1928, gesigneerd - hoogte 6,6 cm

Copier glazen bolvaas, ontwerp A.D.Copier 1928, uitvoering Glasfabriek Leerdam, met geëtst monogram ontwerper. Hoogte 6,6 cm, kleinste van de vier maten. Het vaasje verkeert in goede staat met enkele normale gebruikskrasjes. Het goudluster (verwerking van echt goud als een soort glazuur over de vaas) geeft een bijzondere glans en weerspiegeling aan de vaas.

Deze gesigneerde bolvazen van Copier bestaan in 5 verschillende maten en verschillende kleuren. De kleinste maat is 6,6 cm hoog en de grootste meet 28,1 cm. De kleuren zijn blank, blank met goudluster, annagroen, gesatineerd, half gesatineerd. Een enkele keer is een vaasje wel eens ongesigneerd.

Bestelnummer: Copier bolvaas met goudluster 6,6 cm - prijs 95 euro exclusief post.nl verzendkosten.

Vergelijk deze vaas op de Botterweg veiling (schatting 150 - 180 euro, verkocht 120 euro, hamerbedrag is exclusief opgeld van 22%).

Copier vaas Frisia uit 1936, hoogte 14 cm Copier vaas  uit 1936, hoogte 14 cm Copier vaas  uit 1936, hoogte 14 cm

Copier vaas Frisia uit 1936 - hoogte 14 cm

Vaas Frisia, ontwerp A.D.Copier 1936, uitvoering Glasfabriek Leerdam, blank vaasje op zwarte voet. Hoogte 14 cm. Het vaasje verkeert in goede staat, geen chips of beschadigingen, enkele gebruikskrasjes, klein beetje aanslag. Aan de bovenrand lijkt hij iets bijgeslepen (zie foto's).

Bestellen kan via het formulier onderaan de pagina.

Bestelnummer: Copier vaas Frisia 14 cm - prijs 20 euro exclusief post.nl verzendkosten.

Copier Heralver vaas 1936/1937 Copier Heralver vaas 1936/1937 Copier Heralver vaas 1936/1937

Copier witte Heralver vaas 13 cm hoog, breed 15,5 cm uit 1935

Dikwandige vrij geblazen witte Heralver vaas van Copier met een hoogte van ongeveer 13 centimeter en een diameter van 15,5 centimeter. De vaas verkeert in hele goede staat en is helder, met een paar kleine gebruikskrasjes, geen chips, barsten of andere beschadiging.

Bestelnummer: Copier witte Heralver vaas 13 cm - prijs 145 euro exclusief post.nl verzendkosten.

Vergelijk deze vaas op de Botterweg veiling (schatting 200 - 250 euro, verkoop 175 euro, hamerbedrag is exclusief opgeld van 22%).

Copier fumi geringde vaas uit 1953 Copier fumi geringde vaas uit 1953 Copier fumi geringde vaas uit 1953

Copier fumi geringde vaas uit 1953, druppelvorm - hoogte 22,5 cm

Deze vaas is gemaakt in 1953, ontwerp van Andries Copier. Meestal wordt dit soort vazen een "ribbelvaas" genoemd. Hij heeft geen chips, beschadigingen of grote krassen. Een vaas in goede konditie.

Deze vazen bestaan in drie verschillende modellen (het tonnetje en de druppel en een vaas met een cylindrische voet die naar boven breed uitloopt) en in verschillende maten. De grootste maat druppel meet zo'n 29 centimeter. Deze vazen bestaan in de kleuren fumi (zogenaamd rookglas), grijsviolet, olijfgroen en helder glas. De vaas met een cylindrische voet is er met een ribbel die helemaal doorloopt of met een ribbel die halverwege stopt. Bestellen kan via het formulier onderaan deze pagina.

Bestelnummer: Copier fumi geringde vaas 22,5 cm - prijs 49 euro exclusief post.nl verzendkosten.

VERKOCHT

Copier fumi geringde vaas uit 1953 Copier fumi geringde vaas uit 1953 Copier fumi geringde vaas uit 1953

Copier fumi geringde vaas uit 1953, tonnetje - hoogte 21 cm

Deze vaas is gemaakt in 1953, ontwerp van Andries Copier. Meestal wordt dit soort vazen een "ribbelvaas" genoemd. Hij heeft geen chips of beschadigingen, alleen lichte gebruikssporen. Een vaas in goede konditie.

Deze vazen bestaan in drie verschillende modellen (het tonnetje en de druppel en een vaas met een cylindrische voet die naar boven breed uitloopt) en in verschillende maten. De grootste maat druppel meet zo'n 29 centimeter. Deze vazen zijn gemaakt in de kleuren fumi (zogenaamd rookglas), grijsviolet, olijfgroen en helder glas. De vaas met een cylindrische voet is er met een ribbel die helemaal doorloopt of met een ribbel die halverwege stopt. Bestellen kan via het formulier onderaan deze pagina.

Bestelnummer: Copier fumi geringde vaas 21 cm tonnetje - prijs 49 euro exclusief post.nl verzendkosten.

VERKOCHT

Copier fumi geringde vaas uit 1953 Copier fumi geringde vaas uit 1953 Copier fumi geringde vaas uit 1953

Copier fumi geringde vaas uit 1953, grootste maat druppelvorm - hoogte 29 cm

Deze vaas is gemaakt in 1953, ontwerp van Andries Copier. Meestal wordt dit soort vazen een "ribbelvaas" genoemd. Hij heeft geen chips, beschadigingen of grote krassen. Een vaas in goede konditie met heel lichte gebruikssporen zoals te verwachten is bij zo'n oude vaas, maar te verwaarlozen en bijna zo goed als nieuw. Heel mooi exemplaar. Deze maat vaas komt niet vaak voor.

Deze vazen bestaan in drie verschillende modellen (het tonnetje en de druppel en een vaas met een cylindrische voet die naar boven breed uitloopt) en in verschillende maten. De grootste maat druppel meet zo'n 29 centimeter. Deze vazen bestaan in de kleuren fumi (zogenaamd rookglas), grijsviolet, olijfgroen en helder glas. De vaas met een cylindrische voet is er met een ribbel die helemaal doorloopt of met een ribbel die halverwege stopt.

Bestellen kan via het formulier onderaan deze pagina.

Bestelnummer: Copier fumi geringde vaas 29 cm - prijs 89 euro exclusief post.nl verzendkosten (deze vaas kan ook worden opgehaald).

VERKOCHT          Naam                             
          E-mail adres       

          Telefoonnummer en adres inclusief postcode
          Thuis   

          Mobiel  
          Adres   


          Bestelling :
         

          Commentaar of vragen          

    


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional