Christiana eilandjes
De Griekse eilanden Santorini HOME Santorini Hotels Santorini Stranden Santorini Dorpen Restaurants Santorini Reizen

DE CHRISTIANA EILANDJES: CHRISTIANA, ASKIANA EN ESCHATI TUSSEN SANTORINI EN KRETA
Santorini, Christiana islets Santorini, Christiana islets Santorini, Christiana islets Santorini, Christiana islets Santorini, Christiana islets

Santorini, Christiana islets De Christiana Islets bestaan uit 3 rotsachtige eilanden die zich op 20 kilometer ten zuidwesten van het eiland Santorini bevinden. Tegenwoordig zijn de eilanden onbewoond en is het een natuurreservaat waar veel soorten vogels (o.a. valken), maar ook een bepaalde slang (de "Cat Snake") zijn huis heeft. Eschati komt tegenwoordig bijna niet meer boven het zeeniveau uit. De eilanden hebben veel rotsen voor de kust en voor grote boten is het daarom gevaarlijk om in de omgeving te varen. Alleen vissersboten gebruiken het gebied.

Voor de explosie van de vulkaan op Santorini waren de eilandjes bewoond. In 1976 heeft Christos Doumas er onderzoek gedaan en opgravingen verricht waarbij aardewerk is gevonden. Deze vondsten zijn tentoongesteld is het Museum of Prehistoric Thera in de stad Fira op Santorini. Men weet niet zeker wat voor mensen er hebben gewoond. Het aardewerk verschilt wat van het aardewerk dat op Akrotiri (Santorini) is gevonden en de theorieŽn lopen uiteen. De bevolking kan van Amorgos, Keros of Santorini zijn gekomen, maar misschien was het een onbekende groep mensen die helemaal nergens bijhoren, omdat de stijl van het aardewerk uniek is. Er was ook een mijn op Christiana, maar wie daar grondstoffen heeft gedolven blijft dus onduidelijk.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional