peleponnesos, Peloponnese
De Griekse Eilanden Peloponnesos Fig Leaf Villas Peloponnesos Naturistenstranden Het verhaal van de Fig Leaf Villas
Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland
Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland
DE OUDE STAD ARGOS OP HET PELOPONNESOS SCHIEREILAND IN GRIEKENLAND
English

Argos De in de Peloponnesos gelegen stad Argos, met zijn ongeveer 28.000 inwoners, ligt op zo'n 12 kilometer afstand van de havenstad Nafplion, waarmee het een regelmatige busverbinding heeft (elk half uur). Argos ligt aan de voet van een bijna 300 meter hoge berg en het is een van de oudste steden van Griekenland. Er zijn restanten te vinden van een marktplaats, tempels, een stadsmuur en van een theater dat dateert van de 4e - 2e eeuw voor Christus. Ook zijn er overblijfselen uit de Romeinse tijd van een aquaduct en thermen, die dateren uit de eerste tot de derde eeuw na Christus.

Al in de Neolithische periode, omstreeks 3000 voor Christus, was er een vesting op deze plaats, met een akropolis en een burcht op een heuvel, maar de bewoners werden in 1100 voor Christus door de Doriërs verdreven. In de 8e - 7e eeuw voor Christus werd Argos geregeerd door de Dorische tiran Pheidon, die de stad uitbouwde tot de machtigste stad van het gebied van de Peloponnesos. Het was waarschijnlijk onder zijn heerschappij dat Argos zijn rivaal Sparta versloeg bij de Slag bij Hyssae in 668 voor Christus.

Tijdens de Eerste Perzische Oorlog in 494 voor Christus, versloeg Sparta Argos weer. Sparta en Argos bleven doorlopend vijanden en Argos vocht niet met de andere Griekse staten mee tegen de Perzen. In 451 voor Christus werd er een vrede gesloten met Sparta, maar tijdens conflicten trok Argos veelal partij voor de rivaal van Sparta, Athene. Innerlijke verdeeldheid in Argos leidde uiteindelijk tot het politieke einde van de staat. In 404 voor Christus leed Argos een grote nederlaag tegen Sparta. Door zich politiek aan te sluiten bij Korinthe kwam er uiteindelijk een einde aan de overheersing van Sparta, maar de rivaliteit tussen de twee staten bleef bestaan.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Argos - klik hier.

Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland
Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Argos Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland

Het hedendaagse Argos is een bedrijvig stadje en het commerciële handelscentrum van het district Argolis. Men leeft er voornamelijk van de landbouw en er staan veel citrusbomen en olijfgaarden. Er is een groot marktplein waaraan de grote Sint Peter kathedraal staat, omgeven door eetgelegenheden en winkeltjes, en er staan veel imposante kerken en neoklassieke gebouwen in de moderne stad Argos. Boven op de berg waaraan de stad is gelegen torent de grote Larissa burcht uit. Met de bouw van dit grote kasteel werd in de 6e eeuw na Christus begonnen en er werd in de loop van de tijd steeds meer aan toegevoegd. Argos is de grootste stad van het gebied Argolis en veel van de antieke gebouwen zijn bewaard gebleven. In de 4e eeuw voor Christus woonden er ongeveer 30.000 mensen in de stad.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Argos is het Heraion, de tempel die op was gedragen aan de godin Hera. Deze tempel bevindt zich 8 kilometer buiten het centrum van Argos, langs de route richting Mycene. Een andere bezienswaardigheid is het theather dat tegen de heuvel is opgebouwd. Het stamt uit de 3e eeuw voor Christus en er werden later door de Romeinen nog veranderingen aan aangebracht. Met zijn 81 rijen bood het theater plaats aan 20.000 bezoekers.

De historische stad Mycene

Ten noorden van Argos liggen de overblijfselen van een andere historische stad, Mycene, de stad van de beroemde vorst Agamemnon, die zo'n belangrijke rol speelde in de Trojaanse Oorlog. Hier werd het gouden "dodenmasker van Agamnon" gevonden dat nu in het Historsch Museum van Athene wordt tentoon gesteld. De stad bloeide vooral tussen 1400 en 1200 voor Christus, maar net als Argos werd het onder de voet gelopen door de Doriërs. Indrukwekkend zijn de overblijfselen van de koninklijke burcht met de beroemde Leeuwenpoort van Mycene. Het kasteel is omgeven door een 900 m lang en ongeveer 6 meter dikke muur gebouwd van enorme ("cyclopische") stenen blokken. De poort dateert uit de 13e eeuw voor Christus en is de oudste bekende monumentale sculptuur van Europa. Ouder (17e / 18e eeuw voor Christus) zijn de graven die werden gevonden op de site. De indrukwekkende "Schatkamer van Atreus" dateert uit de 15e eeuw voor Christus. Het is een enorm graf met een koepelvormig dak.

Morfeas Hotel in Argos - goede beoordelingen
Morfeas Hotel in Argos, Peloponnese, Peloponnesos Morfeas Hotel in Argos, Peloponnesos Morfeas Hotel in Argos, Peloponnesos Morfeas Hotel in Argos, Peloponnesos Morfeas Hotel in Argos, Peloponnesos

Het Morfeas Hotel ligt in het historische centrum van Argos en biedt kamers met een balkon met uitzicht op het centrale plein van de St. Pieterskerk of de straat. U heeft de beschikking over een 24-uursroomservice. De kamers van het Morfeas Hotel zijn voorzien van gratis WiFi, een lcd-tv en een koelkast. De eigen badkamers zijn allemaal uitgerust met een haardroger.

U kunt genieten van een drankje aan de bar van het Morfeas en op 2 minuten loopafstand ligt het centrum, waar zich een aantal cafés, restaurants en winkels bevindt. De pittoreske stad Nauplion Nafplio ligt op 10 km afstand en u rijdt in 15 minuten naar de archeologische vindplaats Mykines.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Morfeas Hotel in Argos - klik hier.

Hotel Mycenae in Argos - goede beoordelingen
Hotel Mycenae in Argos, Peloponnese, Peloponnesos Hotel Mycenae in Argos, Peloponnesos Hotel Mycenae in Argos, Peloponnesos Hotel Mycenae in Argos, Peloponnesos Hotel Mycenae in Argos, Peloponnesos

Hotel Mycenae ligt in het centrum van de stad Argos, en biedt accommodatie met airconditioning en een balkon met uitzicht op het kasteel van Argos en de kerk Agios Petros. WiFi is gratis beschikbaar in alle ruimtes. De eenvoudige kamers van het Mycenae zijn smaakvol ingericht en voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders. Elke kamer heeft een minibar en een kluisje. Een haardroger en gratis toiletartikelen zijn ook aanwezig.

U kunt uw dag beginnen met een continentaal ontbijt dat bij de accommodatie wordt geserveerd. Op loopafstand vindt u een levensmiddelenwinkel voor de algemene benodigdheden, evenals een restaurant en een café-bar. De schilderachtige stad Nafplio met het Bourtzi-kasteel en de archeologische vindplaats van Mycene liggen op een afstand van 10 km. De stad Tolo bevindt zich op 22 km afstand en de plaats Epidaurus met zijn populaire oude theater is op 45 km afstand gevestigd.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Hotel Mycenae in Argos - klik hier.

Apollon Hotel in Argos - heel goede beoordelingen
Apollon Hotel in Argos, Peloponnese, Peloponnesos Apollon Hotel in Argos, Peloponnesos Apollon Hotel in Argos, Peloponnesos Apollon Hotel in Argos, Peloponnesos Apollon Hotel in Argos, Peloponnesos

Het centraal gelegen Apollon Hotel in Argos in de Peloponnesos, biedt accommodatie met airconditioning en een balkon met uitzicht op de omgeving. Het beschikt over een restaurant, een lounge met een flatscreen-tv en biedt gratis Wi-Fi in het hele gebouw. De accommodatie is voorzien van tegelvloeren, aardse kleuren en goed gekozen meubilair, en de kamers van Apollon zijn uitgerust met een bureau en een televisie. De eigen badkamer is uitgerust met een douchecabine, een haardroger en gratis toiletartikelen.

Gasten kunnen hun dag beginnen met een continentaal ontbijt geserveerd in de eetzaal. Restaurants, bars en winkels zijn te vinden binnen 100 meter van het pand. Het centrale plein van Argos ligt op 70 meter afstand, terwijl Nea Kios Beach ligt op 6 km afstand. Het schilderachtige stadje Nafplio ligt op een afstand van 12 km en de kustplaats Tolon ligt op 22 km afstand. Gratis openbaar parkeren is te vinden op de site.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Apollon Hotel in Argos - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional