Antiparos
De Griekse Eilanden Antiparos HOME Antiparos Hotels Bezienswaardigheden Antiparos Foto's Antiparos Stranden
Antiparos wandelen Antiparos trouwen Alternatief Antiparos Antiparos Reizen Onroerend Goed Restaurants
Antiparos Antiparos Antiparos Antiparos Antiparos
Antiparos Antiparos Antiparos Antiparos Antiparos
WANDELVAKANTIE OP ANTIPAROS

Antiparos is een klein eiland van 35 km ². Het ligt ten zuidwesten van Paros en een lange tijd geleden waren de twee eilanden met elkaar verbonden. Nu zijn de eilanden gescheiden door een smalle zeestraat van ongeveer 1 km. Het kleine eiland Saliagos ligt in deze straat, en hier zijn resten van een neolithische beschaving (4000 v.Chr) gevonden. Dit kan betekenen dat Paros en Antiparos in die tijd nog met elkaar verbonden waren. Er liggen nog meer kleine eilanden in de buurt van Antiparos, zoals het verlaten eiland Despotiko in het zuiden en Diplo (een dubbel eiland met Káto en Epáno Fyra) in het noorden. Vanaf het noordelijke strand van Antiparos kunt je zelfs tot Diplo waden door het ondiepe water. Het eiland Antiparos is vrij vlak. Het hoogste punt is Profitis Ilias, met een hoogte van 301 meter. Er zijn een paar mooie stranden, maar het eiland is vooral bekend vanwege de grot op een heuveltop van 250 m in het zuiden. Naast de ingang van de grot, vindt u de kleine kerk van Agios Ioannis. De grot zelf bevat drie grote zalen en het is meer dan 100m diep. Het is beroemd vanwege zijn enorme stalactieten en stalagmieten, waarvan vele oude inscripties bevatten. De meest bekende stalagmiet is 8 meter hoog en het is de "Agia Trápeza" ( "Heilige tabel"). Deze naam werd gegeven omdat een massa werd gevierd hier op 24 december 1673, in aanwezigheid van de Franse ambassadeur in Constantinopel, Markies de Nointel - een Latijnse inscriptie nog steeds getuigt van dit evenement. In turbulente tijden, de grot ook een schuilplaats voor de inwoners van Antiparos.

De hoofdstad Antiparos is gebouwd rond een prachtige Venetiaanse Kastro, daterend uit de 15e eeuw. De kastro is gebouwd rond een toren, waarvan alleen de basis over is gebleven.

De bekendste stranden zijn de stranden van Psaralikí, ten zuidoosten van Antiparos, de stranden van Agios Theologos (dicht bij de camping, een paar minuten ten noorden van het stadje) en de stranden van Sifnéikos Gialos een beetje ten zuidwesten ervan - beide op loopafstand van Antiparos. In het zuiden is het strand van Agios Georgios, tegenover het eiland Despotiko. Aan de oostkust zijn een paar mooie stranden, waaronder de stranden van Apándima en Soros.

Maar Antiparos is niet alleen dit. je kunt het eiland ook op een andere manier ervaren, zoals: wandelen rond het eiland, het kijken naar de lokale bevolking die voor hun dieren zorgen, het maken van kaas op de traditionele manier, of leren hoe de bijen de plaatselijke honing maken.

Het Hotel "Dolphin St.Georgio" in Antiparos biedt u een wandelvakantie-week met indrukwekkende ervaringen (in 2010).

De week begeleide wandelvakantie omvat:
• Alle accommodaties met ontbijt en picknick lunch.
• Transfer tussen hotel en Antiparos haven.
• Transfer van bagage.
• Transfer naar de stad van Antiparos en het kasteel.
• Transfer voor een bezoek aan de grot.
• BBQ diner of vegetarische optie met 1/2 liter lokale wijn in het "Dolphin. St Georgio" Hotel.
• Gids.

Antiparos Antiparos Antiparos Antiparos Antiparos
Antiparos Antiparos Antiparos Antiparos Antiparos

Schriftelijke informatie zal worden verstrekt in het hotel over de wandelingen en de bloemen die je tegenkomt onderweg. De prijs van het zelf begeleide wandelvakantie omvat het zelfde als de wandelvakentie met de begeleiding, maar zonder de gids op de 3e, 5e en 7e dag. Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in, voor het boeken van maximaal twee personen (in een studio of met meer in een appartement), of in geval u nog een tweede week wilt blijven.

Uitstapjes en andere ervaringen zijn niet inbegrepen in de prijzen. Diners zijn niet inbegrepen.

Verdere uitleg: De eerste dag en de laatste dag van de vakantie zijn de aankomst en vertrek dag. De dag begint te lopen op de tweede dag. Alle bovengenoemde feestdagen prijzen zijn per persoon, op basis van twee personen die een kamer delen

Wij organizeren graag uw diners in St Georgio of in Antiparos stad in de traditionele tavernes. Vooral na de visreis in taverne de visser en de dag van de kaas te maken bij de geiten taverne eigenaar. (het kost je ongeveer 35 euro voor twee personen, met 1 / 2 kg lokale wijn.)

Extra prijzen
• Trip met "Sargos" boot naar de maagdelijke stranden van Despotiko eiland en de zee grotten, prijs 20 euro per persoon.
• Trip naar Delos - Mikonos, prijs 45 euro per persoon.
• Vis-reis, prijs 20 euro per persoon.
• Speciale ervaring - het verzamelen van honing van bijen - prijs 20 euro per persoon, de prijs is inclusief speciale beschermende kleding (gelieve aan te geven in geval u allergisch bent voor bijensteken).
• Speciale ervaring - het kijken naar de lokale bevolking die kaas maakt uit de melk van de eigen geiten - prijs 10 euro per persoon.
• Autohuur: 20 euro per dag.

Prijzen zijn een indikatie.

Programma.
• 1e dag, aankomst, we halen u op van Antiparos haven en brengen u naar het hotel.
• 2e dag, ochtend: trip met "Sargos" boot naar de maagdelijke stranden van Despotiko eiland en een bezoek aan de zee grotten. Middag: we brengen u of u loopt naar Antiparos stad, om de stad en het kasteel te bezoeken. U kunt ook een auto huren hier.
• 3e dag, ochtend: wandeling naar Monastiria en zwemmen op het Monastiria strand. Middag: vrij of u kunt zwemmen aan de stranden van St.Georgio.
• 4e dag, u kunt een uitstapje maken naar het eiland Paros of maak een uitstapje naar Delos - Mikonos of u kunt gaan voor een speciale berg ervaring en de bijen bekijken bij het maken van honing (in dit geval dient u ons te informeren als u allergisch bent voor bijensteken) en daarna de lokale mensen bezoeken bij het maken kaas. Middag: vrij.
• 5e dag, ochtend: wandeling naar de Faneromeni kapel met zijn schitterende landschap. Zwemmen op Sostis strand. Middag: vrij of u kunt genieten van een visreis.
• 6e dag, ochtend: we brengen u naar de grot om die te bezoeken, dan naar Soros strand en terug naar het hotel te voet. Middag: vrij.
• 7e dag, ochtend: bezoek aan de archeologische schatten op Despotiko eiland en wandeling rond het eiland. Namiddag: vrije tijd in de stad, en als je een auto gehuurd kunt u die terug brengen. Later zullen halen we u op en brengen u terug naar het Dolphin Hotel voor het BBQ diner.
• 8e dag, vertrek, we brengen u naar de haven van Antiparos.

Antiparos Antiparos Antiparos Antiparos Antiparos

In uw vrije tijd kunt u lopen (20 min lopen) naar de maagdelijke stranden van St Georgio. De dagen van het programma kunnen veranderen als gevolg van omstandigheden.

Hoe komt u bij Hotel Dolphin. We staan klaar om uw aankomst te organiseren op de beste manier om ons hotel te bereiken. Laat het ons de naam van de luchthaven, de datum en tijd van aankomst en de vliegtuigmaatschappij weten die u wilt gebruiken. We kunnen de boot tickets - Blue Star en high speed- voor u reserveren.

Nuttige informatie:
• Vanaf de luchthaven van Athene tot de haven van Piraeus: er is een bus iedere 20 minuten tegen een vergoeding van 3 euro per persoon.
• We kunnen een taxi voor u reserveren om u van de luchthaven van Athene naar de haven van Piraeus te brengen voor een bedrag van 50 euro.
• U kunt de high speed boot nemen van de haven van Piraeus naar Paros, een 3-uur durende reis tegen een kostprijs van 45 euro per persoon.
• U kunt de Blue Star veerboot naar Paros eiland nemen, een 4 uur en 15 minuten durende reis tegen een kostprijs van 33 euro per persoon of 29 euro per persoon op het dek.

Hoe komt u van Paros naar de haven van Antiparos:
• U kunt elk uur de bus nemen. Het busstation ligt zeer dicht bij Paros haven (meestal wacht de bus voor de Blue Star boot of de high speed boot). De bus rijdt u naar Punta in het zuiden van Paros. Hier is een kleine veerboot - een 5 minuten reis om over te steken naar de haven van Antiparos. De bus kost u 1,50 euro per persoon. De kleine boot kost u ook 1,50 euro per persoon.
• U kunt de directe boot nemen van Paros naar Antiparos haven naar voor een bedrag van 4 euro per persoon.
• We kunnen een taxi te voor u regelen om u van de haven van Paros naar Punta te brengen tegen een kostprijs van 12 euro.

Van het vliegveld van Santorini vliegveld naar de haven van Paros:
• Elke middag is er een boot met de naam Blue Star die vertrekt vanaf Santorini naar Paros. Een 3 uur durende reis tegen een kostprijs van 19 euro per persoon of 16,50 euro per persoon op het dek.
• In het geval u geen tijd heeft om de boot naar Paros te vangen moet u een nacht verblijven in Santorini. U kunt op Santorini een hotel reserveren klik hier .
De kostprijs van een taxi op Santorini vanaf het vliegveld naar het hotel varieert 10-15 euro, afhankelijk van bagage en afstand. Vanuit het hotel naar de de haven zijn dezelfde kosten.

Deze informatie is verstrekt door het Dolphin Hotel in Antiparos.

Tel. +30 22840 24506, 25309 Athens Tel. +30 210 8053613 Fax +30 210 8029979 Mobile +30 6977310167
Stuur een e-mail aan de Dolphin Appartmenten in Antiparos

Lees meer over Dolphin Apartments en bekijk alle foto's - klik hier


© Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional