De Griekse eilanden Andros HOME Andros Hotels Andros Chora Batsi Strand Andros Stranden Andros Foto's

DE RESTAURANTS EN TAVERNA'S OP HET EILAND ANDROS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Hieronder staan een klein aantal restaurants en taverna's die wij hebben bezocht tijdens ons verblijf op Andros. De beoordelingen zijn persoonlijk en misschien ben je het niet met ons eens, maar ik ga mijn mening niet bijstellen omdat jij er anders over denkt. Omstandigheden kunnen ook zijn veranderd. De beoordeling is dan ook subjectief.

Andros restaurants - 7th Heaven Coffeeshop in Andros Chora

7th Heaven Coffeeshop is te vinden bovenaan de trap die leidt van het strand van Andros Chora. Het zit op het plein aan het einde van de lange winkelstraat. Ze serveren er voornamelijk crepes, maar alleen als ze er de tijd voor hebben. Het personeel was druk bezig met telefoneren met vrienden en familie en naar de klanten werd niet omgekeken. Toen we na 10 minuten wachten eindelijk een bestelling konden plaatsen was de ober bijzonder bot en onvriendelijk. Behalve de vreselijk slechte service is het er ook behoorlijk duur. De pannekoeken waren redelijk en die geven we een 7, maar de bediening krijgt van ons een 1.

Ons oordeel: VERMIJDEN!!

Andros restaurants - Pita of Achora in Andros Chora

De mensen die in 7th Heaven Coffeeshop werken zouden eens een dagje in de leer moeten gaan bij de Pita of Achora, dat is gesitueerd in het begin van de grote winkelstraat, ter hoogte van de grote kerk. De tafels en stoelen staan aan beide kanten van de straat. Het bovenstaande restaurant zou ook de prijslijst moeten overnemen. Hier is de service met een glimlach, vriendelijk en snel. Er zijn pitas voor slechts 2 euro (in 2006), en verschillende heel goedkope andere schotels met vlees en salade.

Ons oordeel: erg goed, een 9,5 uit 10

Andros restaurants - Het China Dragon Restaurant in Batsi

Een opmerkelijk soort restaurant voor een Grieks eiland, het China Dragon Chinese restaurant in de haven van Batsi, is gedecoreerd in de Chinese rode stijl, en er wordt heerlijk eten geserveerd. De verscheidenheid is zoals in elk Chinees restaurant en bestaat uit onder meer Peking eend, geroosterd varkensvlees, garnalen en rundvlees. Rijst, bami of nasi moet apart besteld worden. Een leuke afwisseling van alle Griekse tavernas en pizerias. Het restaurant wordt gerund door Chinezen en het is niet duur. Leuk uitzicht over de haven van Batsi.

Ons oordeel: goed, een 8 uit 10.

Andros restaurants - Litsas Pizza Restaurant in Batsi

Een soort van Italiaans restaurant in de haven van Batsi, waar je pizzas, spagetthis, gegrilde kip en salades kunt bestellen. De pizzas kosten zo rond de 8 a 10 euro (in 2006) maar ze zijn enorm groot en lekker, en als je het niet op kunt dan kun je de restanten mee naar huis nemen in een kartonnen pizza-doos. Je kunt er ook gewoon pizzas afhalen. De wijnglazen zijn chique en de huiswijn is niet slecht. Lekkere zitjes en een mooi uitzicht op de zee.

Ons oordeel: goed, een 8 uit 10

Andros restaurants - Perrakis Crepery in Gavrio

Andros is beroemd om zijn crepes, of pannenkoeken zoals wij ze in Holland noemen, dus je vind genoeg pannenkoekenhuisjes op het eiland. Ze serveren heel veel veschillende soorten, zoete met fruit of slagroom, of hartige met kaas, bacon, spinazie, tomaat, paddestoelen en alles wat je maar kunt bedenken. Perrakis Crepery en coffee bar in de haven van Gavrio serveert kleine maar goede pannenkoeken en de koffie is er goed. Zoet is wel heel erg zoet, dus je bent gewaarschuwd.

Ons oordeel: redelijk, een 7 uit 10


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013