Alonissos
 Alonissos restaurants
 Ikion Hotel
 Alonissos villa's
 Alonissos autoverhuur
 Alonissos boten verhuur
 Alonissos naturistenstranden
 Alonissos museums
 Alonissos Chora
 Alonissos geschiedenis
 Alonissos marine park
 Agalou Lakka beach
 Agioi Anargyroi beach
 Agios Dimitrios beach
 Agios Petros beach
 Chrisi Milia beach
 Gerakas beach
 Glyfa beach
 Kalamakia beach
 Kalami & Kefala beach
 Kokkinokastro beach
 Lalarias & Strovilo beach
 Leftos Gialos beach
 Marpounta beach
 Megalos Mourtias beach
 Megali Ammos beach
 Mikros Mourtias beach
 Milia beach
 Patitiri beach
 Plakes beach
 Roussom Gialos beach
 Sarafi, Anemomilos & Grava
 Spartines beach
 Steni Vala beach
 Tourkoneri beach
 Tsoukalia beach
 Tzortzi Gialos beach
 Valitsa beach
 Vithisma beach
 Votsi beach
 Vrisitsa beach
 Yialia / Gialia beach
De Griekse Eilanden Alonissos Alonissos Stranden Alonissos Hotels Plattegrond Alonissos Reizen
Book hotels in Alonissos    Greek Ferries    Car Hire Greece    Aegean Airlines    Olympic Airlines
De naturistenstranden op het eiland Alonissos in Griekenland - Naturisme op Alonissos

Wat betreft de naturistenstranden op Alonissos kan het waarschijnlijk het beste beschreven worden als "degene die er het eerst komt bepaalt wat voor soort strand het is". Er zijn geen officiŽle nudistenstranden op het eiland, maar (voornamelijk buiten het hoogseizoen) zijn er wel wat mogelijkheden om de zee in te springen zonder textiel aan je lijf.

Vithisma of Vythisma Beach

VITHISMA beach Vythisma of Vithisma Beach is een vrij afgelegen en heel leuk zandstrand in het zuiden van het eiland Alonissos, tussen Marpounta en Megalos Mourtias Beach. De gemakkelijkste manier om er te komen is met de boot en het is er altijd rustig. Vergeet niet om water mee te nemen en wat te eten, want er is geen taverne of snackbar en er zijn geen andere faciliteiten (ook geen verhuur van parasols en stradbedjes). Er staan pijnbomen rond het strand voor de mensen die in de schaduw willen gaan liggen.

Als je het strand niet met de boot wilt of kunt bezoeken, neem je de weg naar Marpounta Beach en let je op tot je het bord ziet dat naar het strand van Megalas Mourtias wijst. Het pad naar Vythisma Beach begint hier ook, maar wees gewaarschuwd: het is vrij steil en soms onduidelijk hoe het loopt. Het strand van Vythisma is een van de betere zandstranden van Alonissos en bestaat uit zand en kleine zwarte kiezeltjes. Hett water is er prachtig turqoise.

Kokkinokastro Beach

kokkinokastro beach Nog een prachtig kiezel- en zandstrand met helder blauw water. Het strand van Kokkino Kastro is vernoemd naar de rode kliffen die het omgeven (kokkino betekent "rood"). Men zegt dat als je ver genoeg zwemt je de restanten van een oude stad kunt zien liggen op de zeebodem. Alhowel er geen officiele nudisten stranden zijn op het eiland, vind je die hier. Neem iets te eten en te drinken mee, want er is geen taverna of bar. Je kunt er in 20 minuten met de boot naartoe varen vanuit de haven van Patitiri of er met de auto naartoe (6.5 km).

Het strand van Kokkinokastro (rood kasteel) wordt verondersteld de plek te zijn van de oude hoofdstad Ikos. Om het strand hen staan rode kliffen en naaldbomen. Tegenover het strand ligt het eilandje Vrachos waarvan men vermoed dat het aan het eiland Alonissos vast heeft gezeten. De naam van de baai ernaast "Vythisma" betekent "gezonken", in herinnering van de antieke stad die hier ooit heeft gestaan..

Mikros Mourtias Beach

MIKROS MOURTIAS Beach Dit is een klein strand met zand en keitjes in het zuidwesten van het eiland. Je kunt er komen vanaf de begraafplaats van de oude stad (dit stuk weg is niet zo erg goed, maar wel geschikt om te lopen) or met een boot. Tot het midden van de jaren 70 werd het als een kleine haven van de oude stad gebruikt voor de dagtrips naar Skopelos. Aangezien hier geen taverna is moet je je eigen water meenemen.

Een van de bewoners van Alonissos "waarschuwde" me en zei "het is hier erg rustig en wees dus niet verbaasd als als je ineens tegen naturisten aanloopt". In het hoogseizoen zijn er misschien Griekse families (van buiten Alonissos) die er aanstoot aan nemen, maar de lokale bewoners schijnen hier geen problemen te hebben met naturisme, en zij zijn er aan gewend. Als je een klacht krijgt zeg je maar gewoon dat ze lekker op moeten fl....eren. Er is immers volop keuze aan andere stranden waar ze met hun badkleding kunnen gaan lopen pronken. Op het strand van Mikros Mourtias zijn wat olijfbomen voor degenen die schaduw zoeken.

Agios Dimitrios Beach

AGIOS DIMITRIOS beach Het Agios Dimitrios strand in het noordoosten van Alonissos tegenover het eiland Peristera is een groot driehoekig kiezelstrand dat bereikbaar is over een ongeplaveide weg. Er is een leuke bar op gebouwd, voornamelijk uit aangespoeld hout, maar vewacht geen gekoelde drankjes tot juli wanneer het aantal bezoekers zodanig is toegenomen dat het voor de uitbater loont om de generator aan te zetten. Er zijn ligbedjes te huur aan de zuidkant van het strand. De noordkant van het strand is stiller maar er kan wat rommel liggen. Tegenwoordig is het strand iets gemakkelijker te bereiken omdat de weg er naartoe wat verbeterd is.

Agios Dimitrios is waarschijnlijk het meest populaire strand van het eiland en volgens veel mensen ook het mooiste. Het wordt zelfs aangeprezen als een van de schilderachtigste stranden ter wereld. Het ligt op 14 kilometer afstand van Patitiri. Het strand is vernoemd naar een klooster dat er ooit stond en dat nu helemaal verdwenen is. Alleen de restanten zijn nog te zien langs de kant van de weg.

Spartines Beach

Milia beach Spartines Beach is een strand dat alleen bereikbaar is met een eigen boot of te voet. Verlaat Patitiri in de richting van Votsi en 50 meter voordat de weg opsplitst naar Milia en Chrisi Milia ga je door wat eruit ziet als een opslag voor vrachtwagens. Voordat je het eerste huis bereikt neem je de steile weg rechts door het dennenbos naar beneden. De wandeling duurt ongeveer 30 ŗ 45 minuten. Sommige stukken die je onderweg tegenkomt zijn wel wat stijl en vereisen wat klimwerk.

Spartines Beach ligt ten noorden van Votsi, op een afstand van twee kilometer van Patitiri. Het is een rustig strand met kiezeltjes en zand, en helder groenblauw zeewater. Bij Spartines Beach zijn geen faciliteiten, dus als je erheen gaat en er wilt gaan zonnen, dan moet je je eigen water en eten meenemen. Spartines Beach bestaat eigenlijk uit twee grote stranden gescheiden door een rots, en een kleiner strand die naast elkaar liggen. Omdat het zo geÔsoleerd ligt wordt het strand bezocht door naturisten.

Het strand van Tourkoneri

AGIOS DIMITRIOS beach Het strand van Tourkoneri ligt aan de westzijde van het eiland ten noorden van de kerk van Aghios Andreas en wordt gebruikt als naturistenstrand. Dit gebied is uitstekend om wandelingen te maken, want je vindt er de natuur op zijn mooist. Je vindt Tourkoneri Beach aan het einde van een lang pad en het is een kiezelstrand. Het strand wordt omgeven door rotsen en het erachter gelegen pijnbomenbos. Dit is een van de stranden waar degenen die er het eerst komen uitmaken wat voor soort strand het zal worden.

In de nabije omgeving van Tourkoneri Beach liggen nog diverse andere onbedorven kleine strandjes, zoals bijvoorbeeld Agioi Anargyroi Beach en Megali Ammos. Bij al deze strandjes zijn geen faciliteiten, dus wandelaars moeten een voorraad water meenemen. In dit gebied in het zuidwesten van Alonissos zijn geen hele stijle bergen die je hoeft te beklimmen en de paden zijn er vrij breed: het perfecte stuk Alonissos voor liefhebbers van de natuur en de rust die een strandje voor zichzelf willen zoeken.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional