Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Vissza a főoldalra Az egyesület célja Ballagók évkönyvei Elérhetőségek   

Eseménynaptár 2000. NOVEMBER 1. - 2001. OKTÓBER 31.

NOVEMBER


Az ötödik alkalommal megrendezett Katolikus Nap fontosabb eseményeire a Babits-iskolában került sor. A megnyitó rendezvényen Tóth Tibor nyugalmazott gimnáziumi igazgató üdvözölte az eseményt, és a megjelenteket.
Az Egerben megtartott országos szenior úszóversenyen dr. Hrabovszky Zoltán egyéni csúccsal lett második a 4300 méteres gyorsúszásban.
Ábrahám Edit aranyérmet szerzett a debreceni, kyokushinkarate országos utánpótlás bajnokságon.
Az alszegi református egyházközség presbitériuma nem tudott dönteni, a lelkészválasztás kérdésében. Így továbbra sincs kinevezett lelkipásztora a közösségnek.
Hollandiai testvérvárosunkból, Haaksbergenbol küldöttség járt a városban. Ismerkedtek a gimnázium és a Toldi-iskola munkájával.
Csernus Tamás, a konzervgyár vezérigazgatója optimistán nyilatkozott a hazai, és benne a helyi konzervgyártás EU-csatlakozás utáni kilátásairól.
Sok a panasz a járóbeteg-ellátás körülményeire, miután majdnem valamennyit kihelyezték az új kórházba.
A muvelodési ház nyugdíjas klubja nagy sikeru vacsorát rendezett a Fehér Étteremben.

DECEMBER


A városban megrendezett országos kyokushinkarate csapatbajnokságot a korösiek, Búz Ferenc csapata nyerte, Medve Kornél, Horváth Lehel, Kiss Rezso, Rácz Csaba, Bálint Anita, Soós-Benke Mónika, Szövetes Veronika összeállításban.
Új üzemanyagtölto állomást nyitott a MOL, a Kecskeméti úton. A hagyományos hajtóanyagokon kívül, gázt is tankolhatnak a gépkocsik.
A KOVA Rt. új vezérigazgatója Tengely Erika lett.
Itt van a disznóölések ideje.
2001. JANUÁR


4-én Kecskeméti Megyei Kórházban született meg a város legifjabb polgára: Farkas Klaudia, Farkas Ferenc és Fehér Andrea gyermeke.
Az önkormányzat ifjúsági és sport bizottsága továbbra sem tudott mindenkinek megfelelo álláspontra jutni, a Ceglédi úti teniszpályák muködtetését illetoen.
A legutóbbi statisztika szerint a város középiskolái országosan az alábbi rangsorolást kapták kategóriájukban a múlt évi eredményeik alapján: Arany János Gimnázium - 55. Toldi Miklós Élelmiszeripari Középiskola - 248. Ádám László Szakközépiskola - 300.
Önállóságot kapott a földhivatal Nagykorösi Körzeti Földhivatal elnevezéssel, mely eddig a ceglédinek volt "leányintézménye".
A képviselo-testület többsége zárt ülésen elutasította a jegyzo ellen benyújtott, politikailag motivált bizalmatlansági indítványt.

FEBRUÁR


1-jétol új vezetoje van a városi rendorkapitányságnak. A nyugdíjba vonuló Módra Györgyöt Orbán László váltotta a kapitányi székben.
A Csókáserdei Vadásztárságnál rendezett vaddisznó-vadászat után, hagyományos módon avatták vadásszá, a nyársapáti Perlaki Istvánt.

A Tanítóképzo Foiskola védoszárnya alatt alakult meg a Karácsony Sándor Közéleti Kör. Vezetosége: dr. Szabóné dr. Erdélyi Erzsébet, dr. Fodorné dr. Nagy Sarolta, Gyori János.

Elhárultak a Babits Mihály Katolikus iskola muködésének akadályai - állapította meg az iskolában tett látogatása után Semjén Zsolt államtitkár.

MÁRCIUS


Elsosorban a kórház jövoje miatt tett látogatást a városban dr. Mikola István egészségügyi miniszter. Ennek során, ha sokkal nem is bíztatta meghívóit, a látottakról megelégedéssel nyilatkozott.
15-e eloestéjén, a már hagyományosnak mondható "Kórházbál" nagy érdeklodés mellett került ezúttal is megrendezésre. A bevételt a kórházfejlesztésére fordítják.
A 15-ei Nemzeti Ünnep szónoka Márki László, a Nagycsaládosok Országos Szövetségének elnöke volt. Hegedus D. Géza színmuvész a Nemzeti dal elmondásával emelte az ünnepség fényét.
Nagy siker volt a zeneiskola tanárainak hagyományos hangversenye.
A már szokásos személyeskedo felszólalások után az idei útépítések elveirol döntött a városi közgyulés.
Szemet gyönyörködteto látványosság volt a Toldi-iskolások nyitótánca a szalagavatón.
ÁPRILIS


A Toldi-iskolában rendezték meg a pék-cukrász "Szakma Kiváló Tanulója" országos verseny döntojét. A hónap folyamán két közéleti személyiség is járt a városban. Németh Zsolt külügyi államtitkár a FIDESZ helyi szervezetének meghívására, Kósáné Kovács Magda az országgyulés bizottsági elnöke az MSZP vendégeként járt itt, és tartott lakossági fórumot.

Féléves muködésüket ünnepelték a városban közkedvelt ARANY RÁDIÓ munkatársai.
A városi közgyulés elfogadta az orvosi ügyelet vállalkozásba adását. Ezentúl az Európa Mentoszolgálat Kft. végzi el a rendelési idon túli ellátást.

MÁJUS


A Munka Ünnepét ezúttal is két helyszínen köszöntötték a város lakói. A "civilmajális"-ra a Cifrakertben, míg az MSZP-vel szimpatizálók a Pálfájában gyülekeztek.

A hónap folyamán Kövér László a FIDESZ-MPP alelnöke, Leitner Csaba MIÉP-es országgyulési képviselo, és Kuti Csaba, az MDF Országos Választmányának tagja tett látogatást a városban.

Az MSZP helyi alapszervezete két jelölt indulását latolgatja a jövo évi parlamenti választásokon. Rövidesen dönteniük kell a helyi Turi György, és a jelenleg is országgyulési képviselo Tóbiás József között.
Nagy sikere volt a Nagy István vendéglos kezdeményezésére, a Cifra Csárdában megrendezett, elso Gombócfozo Fesztiválnak.
"Nagykorös a XXI. század küszöbén" címu kiadványt a szerzo, Dr. Novák László mutatta be a muvelodési központban.

JÚNIUSMillenniumi zászlót kapott Nyársapát, amit dr. Nemeskürthy István kormánybiztos adott át Labancz Árpád polgármesternek.
Nagy sikerrel rendezték meg Kocséron a pónifogatok versenyét. A kétnapos rendezvényre nemcsak a helyiek, hanem távolabbi települések lakói is kíváncsiak voltak.

A könyvhét alkalmából jelent meg dr. Erdélyi Erzsébet-Nóbel Iván: Szarvasnyomon hetedhét határon át címu legújabb közös kötete. A városban jól ismert szerzok, a városi könyvtárban mutatták be könyvüket.
A képviselo-testület további öt évre szavazott bizalmat Barna Eleknének, a Weiner Leó Zeneiskola igazgatójának.
A helyi református egyházközség és intézményei rendezésében került sorra a Nemzetközi Presbiteri Konferencia.
A Magánerdo-tulajdonosok Szövetsége támogatásával avattak Millenniumi kettoskeresztet Utassy Béla szárazréti birtokán, a Pesti út mentén.

JÚLIUS


Átadták a Dózsa György úton, az egykori ERDÉRT-telep helyén kialakított sporttelepet, melyet a KORISFA SE. muködtet.
Negyedik alkalommal rendezte meg a Virágünnepet az egyébként "virágos" Csemo. Az esemény vendégei dr. Dávid Ibolya miniszter, és Csáky Pál parlamenti képviselo voltak.
A városban ülésezett az Egyetemes Magyar Református Zsinat.
A Szabadság Vadásztársaság koronglövo versenyét, a "hazaiak" elso csapata, Andó József, Bács Vilmos, Szabó Attila, Nagy Zoltán, Bognár Tamás nyerte.

Kilencvenedik születésnapján, július 16-án hunyt el Kecskés László a gimnázium egyik felejthetetlen, kiváló tanára.
AUGUSZTUS


Döntöttek a helyi MSZP-sek: a jövo évi választáson Tóbiás Józsefet indítják a 16-os választókerületben.
Ötven éve égett le a város fotere jellegzetes épületének, a Postapalotának tetozete.
A képviselo-testület határozatában elfogadott utcákban folyamatosan épül az útburkolat. Az év végére valamennyi utcában elkészülnek a munkák. Díszburkolat készül a Széchenyi térre.

Nagy sikerrel, hatodik alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Kiállítását a Petofi-iskolában.

A 20-ai Szent István Napi ünnepség szónoka Kósáné Kovács Magda volt. Az ünnep alkalmából adták át a városi kitüntetéseket. Felavatták a Belle Vue szoborkompozíciót, egy francia szobrász ajándékát.

SZEPTEMBER


Az év kiemelkedo eseményeként rendezték meg az Arany János Református Gimnázium épületének 100 éves jubileumát. Az egy héten át tartó rendezvénynek számos kiemelkedo meghívottja - Pokorni Zoltán FIDESZ-elnök, dr. Hegedus Lóránt püspök, Borókay Gábor kormányszóvivo, egykori diák - volt. Az öregdiákok emlékfát ültettek az iskola udvarán.


A muvelodési házban bemutatták a János vitézt.
Alig egy hónappal a Vállalkozók Kiállítása után került sor a Nagykorösi Napok 2001. rendezvényre. Az esos ido ellenére többszáz érdeklodo látogatott ki a Cifrakertbe, a rendezvény központi helyszínére. A meghívottak között volt S. Hegedus László a városvédok fotitkára, Skultéty László államtitkár, és Turi-Kovács Béla miniszter, dr. Czira Szabolcs képviselo.

Felavatták a SANSHIN Hungary Kft. újabb üzemcsarnokát a Téglagyári út melletti telepen.
Nagy érdeklodés kísérte Romanek Inka különleges festményeinek kiállítását a muvelodési ház kiállítótermében.
A III. Pónifogathajtó Versenyre többszáz érdeklodo látogatott ki.
Mióta Korös "vásárváros" lett, az országos állat- és kirakodóvásárok valóban országos jelentoséguek. Ilyen volt a mostani, Szent Mihály napi is.

OKTÓBER


Az Idosek Napján Pécsi Ildikó színmuvész kedves musorral köszöntötte a város öregjeit.
Felavatták a KORÖSTEJ Kft. koröstetétleni, korszerusített üzemét.
A város négy vadásztársaságánál is kezdetét vette a vadászati idény.
Török Bernadett, a helyi zeneiskola szaxofonos diákja, a zsuri különdíját kapta a Pomázon megrendezett országos versenyen.