Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

Het Zweedse kruiden elixer.

 

Hieronder volgen de 46 "aandoeningen" waartegen één combinatie kruid opgewassen is, dit is een elixer van elf verschillende kruiden, dat samengevoegd is volgens het recept van de Zweedse arts dr. Samst. Het is een middeltje dat je, vanwege zijn onaangename smaak, moet leren innemen, maar dat ook uitwendig al vele "wonderen" verricht heeft. De naam van het kruid is "Het Zweeds Kruiden Elixer". Het is verkrijgbaar in de gespecialiseerde kruidenwinkels of is zelf te maken na aankoop van de kruidenmengeling. De kwaaltjes waartegen het helpt staan

Beschreven in "Het Oude Handschrift".

Ondanks dat er vele mensen uitermate cynisch zijn over het gebruik van kruiden, blijkt toch dat ze werken. Velen realiseren zich niet dat de huidige "farmaceutische middeltjes" allemaal zwakke aftreksels zijn van de kruiden, waarvan ook de "negatieve" kanten zich bemoeien met de genezing van de algehele mens.

Als mensen vragen over kruiden hebben, stel ze dan gerust.

 

 

Het Oude Handschrift:

1. Zo men er dikwijls aan ruikt of snuift, de halswervel ermee bevochtigt of een vochtige doek op het hoofd legt, dan verdrijven ze pijnen en duizeligheid, ze versterken het geheugen en de hersenen.

2. Ze helpen tegen troebele ogen, tegen rode ogen en alle oogpijnen, zelfs indien de ogen ontstoken zijn of troebel en waterig. Ze verdrijven ook vlekken en de grauwe staar indien men op tijd de ooghoek nat maakt of een vochtige doek op de gesloten ogen legt.

3. Pokken en alle soorten van uitslag, ook korsten in de neus en ergens anders aan het lichaam, worden genezen, indien men ze vaak en goed bevochtigt.

4. Bij tandpijn doet men een eetlepel van deze druppels in het water en houdt deze vloeistof in de mond, of men maakt de tand die pijn doet met een lapje vochtig. De pijn verdwijnt en het bederf houdt op.

5. Blaren op de tong, of andere letsels worden met druppels goed bevochtigd, zodat de genezing spoedig volgt.

6. Indien de keel ontstoken of wond is, zodat men niets eten of drinken kan of maar moeilijk kan slikken, dan neemt men 's morgens, 's middags en 's avonds druppels, laat die langzaam door de keel gaan. De genezing zal spoedig volgen, en de ontsteking verdwijnt.

7. Indien men maagkrampen heeft, dan neemt men één eetlepel vol gedurende zo'n aanval.

8. Bij kolieken moet men drie volle eetlepels nemen, die men langzaam slikt en ze zullen genezing brengen.

9. Ze zullen winden in de ingewanden verdelen en verkoelen de lever, verdrijven alle maagpijn en die van de ingewanden en helpen ook bij verstopping.

10. Ze helpen ook de maag uitstekend, indien die slecht verteerd en het eten niet kan behouden.

11. Eveneens helpen ze bij moeilijkheden met de gal. Dagelijks 's morgens en 's avonds een volle eetlepel en 's nachts kompressen met die druppels, zo zullen alle pijnen verdwijnen.

12. Bij waterzucht moet men zes weken lang, 's morgens en 's avonds een volle

Eetlepel met witte wijn inneemt.

13. Bij oorpijn en oorsuizen, doet men een propje met watten en de druppels erop in het oor. Het helpt zeer goed en brengt zelfs het verloren gehoor weer terug.

14. Heeft de vrouw pijn tijdens de zwangerschap, dan moet ze 3 dagen lang 's morgens een volle eetlepel samen met rode wijn innemen, na een half uur moet ze een wandeling maken, daarna ontbijten maar géén melk gebruiken. Indien ze melk gedronken heeft, moet ze de druppels niet innemen.

15. De laatste 14 dagen van de zwangerschap, 's morgens en 's avonds een eetlepel nemen, daardoor wordt de bevalling makkelijker. Om moeilijkheden met de nageboorte te voorkomen, neemt de kraamvrouw elke twee uur een koffielepel vol, totdat de nageboorte zonder pijn is kwijtgeraakt.

16. Indien na de geboorte bij het opkomen van de moedermelk ontstekingen van de borsten ontstaan, verdwijnen die spoedig nadat er vochtige doeken op zijn gelegd.

17. Bij kinderen laten ze windpokken verdwijnen. Men moet die kinderen, al naar gelang hun leeftijd, druppels die met water zijn verdund geven. Als de pokken beginnen op te drogen, dan vaak met een vochtig doekje betten, zodoende zullen er geen lidtekens ontstaan.

18. Ze helpen bij kinderen en volwassenen tegen wormen, ja zelfs tegen lintwormen helpen ze, alleen moet men bij kinderen die druppels al naar gelang de leeftijd geven. Bovendien een vochtige doek met druppels op de navel leggen en steeds goed vochtig houden.

19. Bij geelzucht zal spoedig al het leed verdwijnen, indien men driemaal daags een eetlepel van deze druppels neemt en op de gezwollen lever kompressen legt.

20. Ze doen aambeien opengaan, genezen de nieren, voeren de hypochondrische vochten zonder meer uit het lichaam, nemen melancholie en depressies weg en wekken de eetlust en spijsvertering op.

21. Het opent ook de inwendige aambeien, indien men ze in het begin vaak bevochtigt en ze door inwendig gebruik van de druppels van binnenuit behandelt, in het bijzonder voor het slapengaan. Van buitenaf leggen we er watten op, die met druppels vochtig zijn gemaakt. Daardoor gaat het overtollige bloed ook wegvloeien en helpt zodoende tegen het branderige gevoel.

22. Als iemand is flauwgevallen, opent men hem de mond en laat hem een eetlepel van de druppels innemen, hij zal daardoor spoedig weer bijkomen.

23. Pijn die door stuipen wordt veroorzaakt, zal ook mettertijd verdwijnen, door gebruik van deze druppels.

24. Bij longziektes, worden dagelijks op de nuchtere maag zes weken lang deze druppels ingenomen.

25. Zo bij een vrouw de menstruatie uitblijft of te sterk is, moet ze de druppels drie dagen lang innemen en dat 20 keer herhalen. Wat teveel is zal verdwijnen, wat te weinig heeft zal in orde komen.

26. Lijdt iemand aan epilepsie (vallende ziekte) dan moet men die persoon onmiddellijk en uitsluitend van die druppels geven, want het is niet alleen goed voor zwakke zenuwen maar voor het gehele lichaam, het helpt bij alle ziektes.

27. Dit middel helpt ook tegen de z.g. witte vloed.

28. De druppels helpen bij verlamming, bij duizeligheid en misselijkheid.

29. Ook bij pokken en gordelroos helpen ze.

30. Indien iemand koorts heeft, de hete of de koude, en helemaal verzwakt is, dan moet hij een eetlepel van de druppels krijgen en de ziekte zal, indien hij niet nog andere medicijnen gebruikt, spoedig hersteld zijn, al was de koorts nog zo hoog.

31. De druppels helpen ook bij kanker, oude pokken en wratten en opengesprongen handen. Indien een wond oud en etterig is of als er wild vlees aan is gegroeid, dan alles met witte wijn uitwassen en een kompres erop leggen dat met de druppels is bevochtigd. Aldus verdwijnen ook gezwellen en pijn en ook wild vlees, de wond zal beginnen te genezen.

32. Alle wonden, of ze door steken of slagen zijn ontstaan, zullen zonder gevaar genezen als ze vaak met de druppels zijn besprenkeld. Men kan ook een doek nemen, drenkt die in de druppels en legt die op de wonden. Na korte tijd zullen de pijnen verdwijnen en zal de ontsteking genezen, ook oude schotwonden genezen. Indien er nog een gat te zien is, dan daar de druppels in laten lopen, de wond hoeft niet schoon te zijn, door veelvuldig gebruik van de kompressen zal de wond spoedig herstellen.

33. Alle oude lidtekens verdwijnen, ook de sporen van wonden of steken als men ze 40 maal met de druppels bevochtigt. Wonden die men met deze druppels behandelt, zullen geen lidtekens nalaten.

34. Ook fistels genezen grondig, hoe ongeneeslijk ze ook mogen schijnen.

35. Alle brandwonden, van vuur van heet water of van heet vet verdwijnen als de wond goed vochtig wordt gehouden. Blaren zullen niet ontstaan, de hitte verdwijnt, zelfs blaren die al etterig zijn, zullen geheel genezen

36. Ze helpen ook bij builen of blauwe plekken, die door een slag of een stoot zijn ontstaan.

37. Als iemand gebrek aan eetlust heeft, brengen de druppels de verloren eetlust weer terug.

38. Zelfs bij sterke bloedarmoede brengen ze weer een gezonde kleur, indien druppels gedurende langere tijd 's morgens worden ingenomen. Ze reinigen het bloed, vormen nieuw bloed en bevorderen de bloedsomloop.

39. Pijn die door reuma in de ledematen is ontstaan, verdwijnt indien men de druppels 's morgens en 's avonds inneemt en bovendien op die ledematen met de druppels bevochtigde kompressen legt.

40. Ze helpen goed bij bevroren handen en voeten, zelfs als ze al open zijn. Zo vaak men kan - vooral 'snachts - kompressen, waarop de druppels zijn gesprenkeld, erop leggen

41. Op de eksterogen doet men een propje vochtige watten en zorgt er goed voor, dat het steeds vochtig blijft. Na drie dagen zullen ze vanzelf verdwijnen of kan men ze pijnloos weghalen.

42. Beten van dieren of woedende honden worden ermee behandeld. Druppels voor inwendig gebruik innemen, waardoor het gift vernietigd wordt. Een vochtige doek op de wonden leggen.

43. Bij de pest en andere besmettelijke ziektes, is het verstandig, om overdag meermalen de druppels in te nemen. Zelfs die pestbuilen en pestzweren verdwijnen die al tot in de keel zitten.

44. Indien men 's nachts niet goed kan slapen, dan dient men voor het slapengaan deze druppels in te nemen. Bij slapeloosheid die door zenuwachtigheid wordt veroorzaakt moeten we doeken, die met verdunde druppels zijn besprenkeld, op het hart leggen.

45. Iemand die dronken is, wordt meteen nuchter als hij twee eetlepels van de druppels inneemt.

46. Iedereen die deze druppels 's morgens en 's avonds inneemt, heeft geen andere medicijnen nodig, want de druppels sterken het lichaam, zijn goed voor de zenuwen en voor het bloed, ze nemen trillen van de handen en voeten weg. Kortom ze nemen eigenlijk alle ziektes weg. Het lichaam blijft sterk en het gezicht jeugdig en mooi.

 

Preventief gebruik:

Wanneer u dagelijks, elke ochtend een koffielepel van deze Zweedse Kruidendrank mengt met een tas koffie en/of een andere vloeistof en dit uitdrinkt, heft u vrij veel kans om de winter door te komen zonder die lastige verkoudheden en griep

 

Zweedse Kruidendrank zelf maken:

.De Zweedse Kruiden zijn in aankoop vrij duur. Veel goedkoper is het om deze drank zelf te maken. In gespecialiseerde kruidenwinkels koop je de verschillende kruiden. De kruiden worden verkocht in twee verschillende vormen:

-         kruiden allen gemengeld in de hoeveelheid om met 1 liter alcohol te laten trekken.

-         Kruiden afzonderlijk verpakt in een extra verpakking ook voor 1 liter alcohol.

Ik verkies de laatste verpakking. Zo kan je de kruiden afzonderlijk delen en zelf een mengeling maken voor ½ liter alcohol.

De sterkte van de alcohol moet liggen tussen de 45° en 50°.

De kruiden moeten minstens 3 weken trekken in de alcohol. Zuivere alcohol is te sterk en moet je met gedistilleerd water verdunnen of je koopt alcohol, zuivere van 45° bij de apotheker. De kostprijs van uw Zweeds Kruidendrankje is dan beduidend minder als het afgewerkte product in de winkel.

Na het trekken moet je natuurlijk het brouwsel zeven. Dit doe je door een nylonkous en beter nog door een neteldoek.

Succes en een goede gezondheid.