Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Tournesol's Unberry Spirit

Tournesol's Unberry Spirit

    Etusivulle


© Stal 'De Groenkramp'

Rotu: Shetlanninponi
Syntymäaika: 29.10.2002 Suomi
Väri ja Merkit: Tummanrautias, ei merkkejä.
Säkäkorkeus: 100cm
Sukupuoli: Ori
Koulutustaso: re 50-60cm, ko He A, me 60cm, irtohyp. 70cm, raviponinkoulutus
Painotus: Näyttelyt, esteet, koulu & ravit
Kasvattaja: Tournesol Écurie // Heidi
Ex-omistaja/t: Jenny Korhonen
Omistaja: Hipsu
Jälkeläisiä: 0 kpl

Sukutaulu

i. UP Fajithá ii. Kevät Unelman Suklaavohveli iii. Hunajakuun Raffeli
iie. Royal's Ballad
ie. Eisenhuf's Amalia iei. Mupsur Iois T.E Cean
iee. Miniature's Cinderella
e. Cornflower's Lumituisku ei. Cornflower´s Snow-Dinosaur eii. Smock's Dinosaur
eie. S.W. Diggling Snow White
ee. É.P Pringless eei. E.K. Mekkari
eee. Field's Angel

Suvussa myös:
iiie. Satumaan Metsäkeiju
iiei. Royal's Ray of Moonlight
iiee. Royal Demonstration of Skill
iieii. KTK-III palk. Conna Snapjack
iieie. Minicloud
eiii. Royalin Pikku Kingi
eiiii. Laakson Kind King
eiiie. Ruskomäen PikkuEnkeli
eiiei. Pepita's Amour
eeii. Teer's Charlie
eeee. Saarelan Lumienkeli
eeei. Dusty© Stal 'De Groenkramp'

Kisakalenteri

Pikanäyttelyt 4.4, Virtuaalitallit-forumissa, lk. sekaluokka, sij. 2/5

Jälkeläiset

Astui 2.4 tamman ST Dolly.
Astui 3.4 tamman Kermavohvelin Neilikka.
Astui 4.4 tamman Taikajoen Amppeeli.

Unski saapui minulle 28.3.2003. Ostin Unskin lähinnä kisakäyttöön, mutta sitten ajattelin, että Unski sopisi sukunsa sekä luonteensa puolesta myös pienimuotoiseen siitoskäyttöön. Unskilla on upea suku, siitä mainittakoon esimerkiksi Unskin upea iieii. Conna Snapjack, joka on kantakirjassa III-palkinnolla. Unski on ulkonäkönsä puolesta hyvin laadukas ori, kun Unskin kuvan näkee, tulee pakkomielle tutustua siihen tarkemmin. Ja se on hyvä asia se, toivonkin, että Unskille tulee paljon kysyntää tammojen omistajien valitsiessa tammalleen oria, sekä toki toivomme Unskille myös hyvää kisamenestystä. Unskille ei oteta hoitajaa.

Hoitaessa Unski tottelee vain yhtä ihmistä, eli sitä saa hoitaa vain yksi. Unski pysyy hoitaessa mukavasti paikallaan, joskus kyllästyessään saattaa hieman tepastella. Mutta jos antaa esimerkiksi heinää harjaamisen ajaksi, Unski pysyy paikallaan. Mahanalus on Unskille arkapaikka, eikä sieltä saa harjata kovalla harjalla. Kavioiden otto sujuu kuin vettä vain, kaviokoukun nähdessään Unski nostaa heti kiltisti kavionsa ylös ja näin ollen ei tule mitään ongelmia. Kaviota ei kannata kylläkään pitää kovin kauaa ylhäällä, sillä Unskilla on tapana alkaa nojailemaan ihmisiin, mutta on myös sellasia ihmisiä, joita se ei haittaa. Karsinan ovi tulee hoitaessa & muutenkin pitää kiinni, sillä jos Unski ei ole kiinni missään, eikä edes riimua, niin siitä tulee sitten kauhea ajo-jahti, jos Unski huomaa karsinan oven olevan auki. Unski on mestari karkaamaan, mutta enää se ei tee sitä hirveästi.

Ratsastaessa Unski menee toisinaan kuin unelma, toisinaan Unski taas menee ihan oman päänsä mukaan, jolloin sillä todellakin on vaikea ratsastaa. Unski tottelee hyvin apuja, eikä sillä ratsastaessa tarvitse kannuksia. Raipan voi kyllä pitää mukana, mutta ei sitä yleensä edes tarvitse. Kentällä Unski tykkää mennä reippaasti, maneesissa taas mennään hieman varuillaan, koska koskaan ei tiedä, minkälainen mörkö sieltä jostain hyppää eteen. Maastossa mennään välillä hurjaa kyytiä, välillä taas käpötellään rennosti. Esteillä Unskia ei kovin hirmuisesti tarvitse kannustaa, sillä Unski todellakin tykkää hypätä. Eikä esteen jälkeen tarvitse pelätä putoamista, ainakaan se sitten ei ole Unskin syy, sillä Unski tekee kaikkensa aina, että ratsastajalla olisi turvallista olla selässä. Eli esteiden jälkeen ei mitään pukitteluja tapahdu, joskus tosin irtohypytyksessä :) Kouluratsastustakin mennään kieli keskellä suuta, sillä se on Unskin toinen lempilaji. Unski taitaa monia hyviä ja vaativia liikkeitä. Notkea pikku oripoika :) Maastoesteillä mennään lujaa. Unski menee vauhdikkaasti, mutta turvallisesti. Raviradalla Unski on ehkä parhaimmillaan. Se tykkää mennä lujaa ja kisoissa tullaankin tavoittelemaan mahdollisimman paljon voittoja. Unskin käynti on tasaista, ravi taas hieman pompottelevaa, mutta kun oppii istumaan oikein, niin Unskin ravistakin nauttii. Unskin laukkaa taas voisi sanoa ns. "keinuhevoslaukaksi." :)

Taluttaessa Unski ei yleensä kunnioita ollenkaan taluttajaansa, joten saa tehdä töitä, jotta saisi Unskin edes jotenkin aisoihin. Varsinkin tammojen läheisyydessä on niin, että Unski taluttaa taluttajaansa, eikä toistepäin. On kyllä yksi keino, jolla Unskin saa tottelemaan; Porkkana & Kaura. Porkkanaa kun heiluttelee tarpeeksi Unskin turvan edessä ja pistää sen sitten taskuun niin Unski käyttäytyy kuin enkeli. Syynä se porkkanansaamishimo... :)


© Daymare & Sydänkuja