by Czech around Menopause-welk volgende is?
by Czech

by German around Menopause-welk volgende is?
by German

by English around Menopause-welk volgende is?
by English

by Spanish around Menopause-welk volgende is?
by Spanish

by French around Menopause-welk volgende is?
by French

by Greek around Menopause-welk volgende is?
by Greek

by Italian around Menopause-welk volgende is?
by Italian

by Dutch around Menopause-welk volgende is?
by Dutch

by Portuguese around Menopause-welk volgende is?
by Portuguese

by Swedish around Menopause-welk volgende is?
by SwedishMenopause-welk volgende is? home page

 

 

 
Menopause-welk volgende is?

 

 

 Woman health. Menopause-welk volgende is?.

Wat is menopause?

In vrouwen, produceren de eierstokken het vrouwelijke hormonenoestrogeen en de progesterone. Het oestrogeen en de progesterone controleren de periodes van een vrouw en andere processen in haar lichaam. Aangezien een vrouw menopause nadert, maakt haar eierstokken geleidelijk aan steeds minder van deze hormonen.

Voor de meeste vrouwen, is menopause een normaal proces om te verouderen. Als een vrouw haar eierstokken gehad heeft die door chirurgie verwijderd of schade aan haar eierstokken om andere redenen, zoals stralingstherapie heeft gehad, kan zij van dat proces van de menopauze worden.

Perimenopause, die ook als climacterisch wordt bekend, omvat de tijd vóór menopause wanneer de hormonale en biologische veranderingen en de fysieke symptomen zich beginnen voor te doen. Deze periode duurt een gemiddelde van drie tot vijf jaar.

Een vrouw kan onregelmatige periodes hebben want verscheidene maanden aan jaren vóór haar periodes definitief ophouden. Om het even welke het vaginale aftappen die zich na een jaar geen periodes ontwikkelt is abnormaal en zou door een arts moeten worden geëvalueerde.

Als daling van oestrogeenniveaus, de natuurlijke de smeermiddelendaling van de vagina. De voering van de vagina geleidelijk aan wordt dunner en minder elastisch (minder bekwaam zich uit te rekken). Deze veranderingen kunnen geslacht ongemakkelijk of pijnlijk veroorzaken om te zijn. Zij kunnen ook tot ontsteking in de vagina leiden die als atrophische vaginitis wordt bekend. Deze veranderingen kunnen een vrouw waarschijnlijker maken om vaginale besmettingen van gist of bacteriële te sterke groei en urinelandstreekbesmettingen te ontwikkelen.

De slaap wordt vaak gestoord door nighttime hete flitsen. Een gebrek op lange termijn aan slaap kan tot veranderingen in stemmingen en emoties leiden. De chemische veranderingen die tijdens menopause gebeuren verhogen niet het risico van depressie. Nochtans, ervaren vele vrouwen het belangrijke leven verandert tijdens hun middentijd met inbegrip van menopause en slaapstoringen, die het risico kunnen verhogen om depressie te ontwikkelen.

Aangezien de oestrogeenniveaus dalen en laag tijdens menopause blijven, stijgt het risico om osteoporose te ontwikkelen. Het risico is het grootst voor slanke, witte of licht-gevilde vrouwen. U kunt helpen osteoporose verhinderen door genoeg vitamine D door zonlicht of een dagelijkse multivitamin te krijgen die, die een dieetrijken in calcium eet en regelmatige oefening uitvoert. De vrouwen zouden moeten beginnen deze acties goed te voeren alvorens menopause begint. Dit is omdat de vrouwen beginnen beenmassa zodra leeftijd 30 te verliezen maar de breuken als gevolg van osteoporose komen niet tot 10 tot 15 jaar na menopause voor.

Vóór menopause, hebben de vrouwen lagere tarieven van hartaanval en slag dan mannen. Na menopause, echter, blijft het tarief van hartkwaal bij vrouwen toenemen en evenaart dat van mannen voorbij leeftijd 65.

Omdat de vrouwen nog kunnen zwanger worden terwijl zij perimenopausal zijn, kunnen de artsen een zwangerschapstest doen wanneer de periodes van een vrouw onregelmatig, zeldzaam of licht worden. In sommige gevallen, kan een bloedonderzoek voor niveaus van follikel-bevorderend hormoon (FSH) worden geadviseerd. De niveaus FSH zijn normaal hoog in menopause, zodat kunnen de hoge niveaus FSH helpen om te bevestigen dat een vrouw in menopause is.

Op het tijdstip van menopause, adviseren de artsen vaak een meting van de beendichtheid. Het testresultaat zal soms vroege osteoporose ontdekken. Vaker wordt het resultaat gebruikt als basislijn om tarief van beenverlies in de toekomst te vergelijken.

Een andere test is endometrial biopsie. Een endometrial biopsie is een bureauprocedure waarin een uiterst klein stuk van endometrial weefsel van binnenuit de baarmoeder wordt genomen en onder een microscoop voor tekens van kanker onderzocht. Deze test kan worden gedaan wanneer een vrouw het onregelmatige, frequente of zware aftappen heeft, maar het wordt niet uit routine geadviseerd als test voor menopause.

Een aantal medicijnen worden gebruikt om de symptomen van menopause te behandelen. Het nodig type van medicijn is een ingewikkeld besluit en elke vrouw zou de kwestie met haar arts moeten bespreken. De behandeling zal afhangen van welke symptomen het lastigst zijn en hoe lastig zij zijn.

Nochtans, heeft het recente bewijsmateriaal aangetoond dat er sommige risico's verbonden aan het gebruik van deze geneesmiddelen zijn. De therapie van het oestrogeen kan het risico van hartkwaal, slag, borstkanker en bloedstolsels in een klein aantal vrouwen verhogen. Enerzijds, verhindert het breuken en kan het risico van dubbelpuntkanker verminderen. Daarom is het besluit om de therapie van de hormoonvervanging te gebruiken om symptomen van menopause te behandelen een individueel besluit. Een vrouw zou aan haar arts over de risico's en de voordelen van de therapie van de hormoonvervanging voor haar moeten spreken.

Alle postmenopausal vrouwen die osteoporose hebben of van osteoporose in gevaar zijn zouden calcium en vitamine de supplementen van D moeten nemen. De gebruikelijke geadviseerde supplementaire dosis is dagelijks 1.000 milligrammen calciumcarbonaat (dat met maaltijd wordt genomen) of calciumcitraat. Het is best om dit als 500 milligrammen twee keer per dag te nemen. De vrouwen hebben dagelijks nodig ook 800 internationale eenheden van vitamine D.

Etidronate (Didronel), alendronate (Fosamax) en andere gelijkaardige drugs zijn de meest efficiënte geneesmiddelen die kunnen worden gebruikt zowel osteoporose verhinderen en behandelen. Zij verhogen beendichtheid en verminderen het risico van breuken.

Er is geen relatie tussen de tijd van de eerste periode van een vrouw en haar tijd bij menopause. De leeftijd bij menopause wordt niet beïnvloed door het ras, de hoogte, het aantal kinderen of het gebruik van een vrouw van mondelinge contraceptiva.
Onplezierige symptomen van premenstrual syndroom

Vele vrouwen gaan door cyclus na cyclus, blissfully onbewust van het toenemen en het vallen van deze hormonen behalve tijdens specifiek over verscheidene dagen van het aftappen. Zo velen zoals één derde vrouwen, echter, aan onplezierige symptomen lijdt die met de hormonale schommelingen tijdens vooral de laatste 7 tot 14 dagen van hun maandelijkse cyclus correleren. Voor misschien 1 in 10 van deze vrouwen, de symptomen--oproepen premenstrual syndroom of PMS--verontrust hen bijna elke maand, terwijl andere vrouwen slechts bij tussenpozen lijden.

De westelijke maatschappij heeft licht van premenstrual syndroom bij vele gelegenheden gemaakt, met populaire entertainers die grappen over wilde de stemmingsschommeling van vrouwen barsten in „die tijd van de maand.„Maar de waarheid is, kan PMS een moeilijk, soms ernstig, probleem voor vrouwen zijn.

Door onderzoek, zo velen zoals één derde vrouwen aan op pMSbetrekking hebbende symptomen lijdt aangezien hun hormonen in vorige week of twee van hun maandelijkse cyclus schommelen.

Zo waarom lijden sommige vrouwen meer dan anderen, en wat kunnen deze vrouwen PMS van het onderbreken van hun leven tegenhouden doen? Het antwoord kan in voeding en natuurlijke gezondheidsremedies worden gevonden.

Het stijgende bewijsmateriaal toont premenstrual syndroom ook door dieetdeficiënties in bepaalde vitaminen of mineralen, vooral magnesium zou kunnen worden teweeggebracht. De het magnesiumniveaus van de rode bloedcel in patiënten PMS zijn getoond om beduidend lager dan bij normale onderwerpen te zijn.

De pMS-lijders zijn ook vaak ontoereikend in calcium, zink en B-Vitaminen, in het bijzonder vitamine B6, en kunnen vaak zeer van aanvulling profiteren.

Naast voedingsaanvulling, kunnen de vrouwen helpen PMS verhinderen door veranderingen in hun diëten aan te brengen. Eten van meer voedselrijken in omega-3 vetzuren, zoals vettige vissen en groene bladgroenten, is belangrijk aangezien omega-3 deficiënties ook zijn verbonden met PMS.

Een deficiëntie van progesterone kan symptomen van premenstrual syndroom (PMS) en de ongemakken van de menopauze verergeren, en kan het risico van osteoporose verhogen.

In een rapport dat in Foumal van de Amerikaanse Universiteit van Voeding wordt gepubliceerd bepaalden de onderzoekers een magnesiumdeficiëntie met premenstrual alleen syndroom of in combinatie met ontoereikendheid van zink, linoleic zuur en de vitaminen van B (hoofdzakelijk B6) is geassoci�ërd.

Als u menstrual problemen hebt, kunt u hen met dieet kunnen verminderen. De wetenschappers hebben lang geweten dat het voedsel het vrouwelijke hormoonoestrogeen kan beïnvloeden, beïnvloedend menstruatie, en dat de koolhydraten met premenstrual syndroom (PMS) sterk verbonden zijn. Nu openbaart het onderzoek verrassende nieuwe aanwijzingen over hoe bepaalde voedsel en voedingsmiddelen, met inbegrip van calcium, mangaan, en vooral dieetvet en cholesterol, menstruatie kunnen beïnvloeden.

Hoewel niet iedereen precies goedkeurt waarom het gebeurt, aanvaardt men wijd dat de koolhydraten als stemmingsliften kunnen dienst doen, in het bijzonder om bepaalde soorten depressie, zoals de blauw te verlichten die met premenstrual syndroom en de benedenstemmingen van seizoengebonden affectieve wanorde komen.
Menopause-welk volgende is?. Woman health.


Termijnen en definities op deze pagina

Bezorgdheid


Chlorella


Menopause


Oestrogeen


PMS


Perimenopause


Progesterone


Biopsie


Climacterisch


Depressie


Hormoon


Oestrogeen


Osteoporose


Premenstrual syndroom


Progesterone


Spanning


Testosteron


Health tips and advises for everybody.


 

 Sitemap

Informatie in dit document ongeveer Woman health genoemd Menopause-welk volgende is? is voor Eind - het gebruik van de gebruiker slechts en kan niet worden verkocht, anders voor commerciële doeleinden worden opnieuw verdeeld of worden gebruikt. De informatie is een onderwijs slechts hulp. Het is geen de bedoeling geweest als medische raad voor individuele voorwaarden of behandelingen van Woman health. Bovendien, zijn de vervaardiging en de distributie van kruidensubstanties niet nu geregeld in de Verenigde Staten, en geen kwaliteitsnormen bestaan momenteel als de geneeskunde van de merknaam en generische geneeskunde. Bespreking over Woman health aan uw arts, verpleegster of apotheker voordien na om het even welk medisch regime om te zien of is het veilig en efficiënt voor u.

© Copyright 2007 Beauty Organization of Brazilia, Woman health section.