by Czech around Lära klimakteriumet
by Czech

by German around Lära klimakteriumet
by German

by English around Lära klimakteriumet
by English

by Spanish around Lära klimakteriumet
by Spanish

by French around Lära klimakteriumet
by French

by Greek around Lära klimakteriumet
by Greek

by Italian around Lära klimakteriumet
by Italian

by Dutch around Lära klimakteriumet
by Dutch

by Portuguese around Lära klimakteriumet
by Portuguese

by Swedish around Lära klimakteriumet
by SwedishLära klimakteriumet home page

 

 

 
Lära klimakteriumet

 

 

 Woman health. Lära klimakteriumet.

I kvinnor, ovariesjordbruksprodukter de kvinnliga hormonen estrogen och progesterone. Estrogen och progesterone kontrollerar en kvinna perioder, och annan bearbetar i henne förkroppsligar. Som en kvinna att närma sig klimakterium, gör hennes ovaries gradvist mindre och mindre av dessa hormon.

För mest kvinnor är klimakterium en det normala som är processaa av att åldras. Om en kvinna har haft hennes ovaries att tas bort av kirurgi eller har haft skada till hennes ovaries på andra grunder, liksom utstrålningsterapi, kan hon bli menopausal från det processaa.

Några kvinnor har inte några tecken under klimakterium eller har endast några tecken. Andra framkallar att störa och även stränga inaktiverande tecken. Studier av kvinnor runt om världen föreslår att skillnader i livsstil, bantar och aktivitet kan leka en roll i strängheten och typ av symptomkvinnor har under klimakterium. Tecken kan märkas för flera månader till år för den sist menstrual perioden och kan fortsätta under flera år after.

Ett hoat pråligt är en känsla som beskrivas som vara plötsligt hoat, spolat och obekvämt, speciellt i vända mot och, hånglar. Hoat exponerar kommet i bristningar, eller spolningar den vanligt jumbo som några understöder till några, noterar. De orsakas av ändringar i blodkärlen kopplar av och avtalar och tänks långt för att förbindas till ändringarna i en kvinna estrogen jämnar.

En kvinna kan ha ojämna perioder för flera månader till år, för hennes perioder stoppar slutligen. Någon vaginal blödning som framkallar, efter ett år av inga perioder har varit onormalt och har bort utvärderas av en manipulera.

Som estrogen jämnar nedgången, slida den naturliga smörjmedelminskningen. Fodrar av slidan blir gradvist thinner och mindre resår (som mindre är kompetent att sträcka). Dessa ändringar kan orsaka könsbestämmer för att vara obekväma eller smärtsamma. De kan också leda till inflammation i slidan som är bekant som atrophic vaginitis. Dessa ändringar kan göra en kvinna troligen för att framkalla vaginal infektioner från jäst eller bakterie- urin- områdesinfektioner för overgrowth och.

Sömn störs ofta av den hoade nighttimen exponerar. En långsiktig brist av sömn kan leda till ändringar i moods och sinnesrörelser. De kemiska ändringarna, som händer under klimakterium, inte förhöjning riskera av fördjupningen. Emellertid erfar många kvinnor ha som huvudämne livändringar under deras inklusive klimakterium för den mellersta åldern och sovar störningar, som kan förhöjning riskera av den framkallande fördjupningen.

För klimakterium har kvinnor klassar av hjärtinfarkt och slår lower än manar. Efter klimakterium emellertid, fortsätter klassa av hjärtsjukdomen i kvinnor till löneförhöjningen och jämliken som av manar efter ålder 65.

På tiden av klimakterium manipulerar rekommenderar ofta en bentäthetmätning. Testaresultatet som ska ibland, avkänner tidig sortosteoporosis. Oftare används resultatet, som en grundlinje som ska jämföras, klassar av benförlust i framtiden.

Klimakterium är en naturlig händelse och kan inte förhindras. Läkarbehandlingar bantar och övar kan förhindra eller avlägsna några tecken av klimakterium och förhöja en kvinna livskvalitet, som hon växer äldre.

Ett nummer av läkarbehandlingar är van vid fest tecknen av klimakterium. Den behövda typen av läkarbehandlingen är ett invecklat beslut, och varje kvinna bör diskutera utfärda med henne manipulerar. Den ska behandlingen beror på vilka tecken är mest jobbig och hur jobbigt de är.

Estrogen som tas som en pill eller appliceras till flå som en lappa, kan förminska hoat exponerar, sömnstörningar, moodändringar och vaginal dryness. Estrogen kan ordineras bara, när en kvinna har ej längre hennes livmoder. En kombination av estrogen och progesterone används, när en kvinnastillbild har hennes livmoder. Progesterone är nödvändig beträffande att balansera estrogens verkställer på livmodern och förhindrar ändringar som kan leda till livmoder- cancer.

Emellertid nytt bevisa har visat att det finns något riskerar tillhörande med bruket av dessa mediciner. Förhöjning för Estrogenterapicanen riskera av hjärtsjukdomen, slår, bröstcancer och blodproppar i ett litet nummer av kvinnor. Å ena sidan förhindrar det bryter och canminskning riskera av koloncancer. Därför är beslutet som använder hormonutbytesterapi till festtecken av klimakterium, ett individbeslut. En kvinna bör tala till henne manipulerar om riskerar och gynnar av hormonutbytesterapi för henne.

Läkarbehandlingar liksom venlafaxinen (Effexor) och paroxetinen (Paxil) är det första primat för kvinnor med hoat exponerar ofta vem inte är på hormonutbytesterapi. De avlöser tecknen av hoat exponerar i 60% av kvinnor.

Calcitonin - hormon som produceras av den thyroidkörteln och hjälpen förkroppsligauppehälle- och brukscalciumen. En nasal sprej bildar av denna drog är van vid hjälp förhindrar benförlust i kvinnor på riskerar. Manipulerar kan ordinera calcitonin till hjälp avlöser smärtar från bryter tack vare osteoporosis.

Bruket av soyprodukter i banta liksom tofuen kan ha att gynna för några kvinnor. Soy har lilla belopp av phytoestrogens (växtestrogens) som kan hjälpa att avlösa hoat exponerar. Forskare spekulerar att de soy-based bantar av japanska kvinnalekar som en roll, i hoat att förhindra, exponerar. Emellertid är det inte fri huruvida japanska kvinnor har mer få att hoas exponerar, eller huruvida anmäler de detta problem mindre ofta.

Menstrual cykla i kvinnor resulterar från ett komplext samspel av reproduktiva hormon som svaller och sina på olikt pekar under jaga av en ungefärligt lunar månad (28 dagar).

Forskningshows, som bantar och näringlek en viktig roll i strängheten av PMS-tecken och många kvinnor kunde lindra deras månadstidninganfallar med förorsakar obehag, genom att ändra som var deras, bantar enkelt, eller att ta näringsrika tillägg.

Vid forskningar, så cyklar många, som one-third av kvinnor lider från PMS-släkta tecken, som deras hormon fluctuate i den sist veckan, eller två av deras månadstidning.

Fördriva några kvinnor kan erfara dessa tecken intermittent, omkring ett i 10 erfar dem varje månad, enligt Eades. För omkring en i 20 kvinnor kan PMS bli så sträng, att den orsakar allmän fördjupning i dagligt liv, enligt nya val i naturligt läka av Förhindrande Tidskrift.

Primroseolja, flaxseedolja, lavendel, parsley, bipollen och kyska bär som brett används i Europa, är annat bevisat naturligt botar som kan lindra vanligt tecken.

Ökande bevisa shows som det premenstrual syndromet som också kan, startas av dietary brister i bestämda vitaminer eller mineraler, speciellt magnesium. Röd blodcellmagnesium jämnar i PMS-tålmodig har visats för att vara markant lower än i det normala betvingar.

PMS-lidande person är också vanligt bristfälliga i calcium, zinc och B-vitaminer, bestämt vitaminet B6 och kan ofta gynna väldeliga från supplementation.

Förutom näringsrik supplementation kan kvinnor hjälpa att förhindra PMS vid danandeändringar till deras bantar. Äta mer matar som är rika i fettsyror omega-3, är den lika fettiga fisken och gröna lövrika grönsaker, viktiga, sedan brister omega-3 har också anknutits till PMS.

Många kvinnor accepterar premenstrual syndrom som ett faktum av liv och lider bara till och med det, men det finns många naturligt botar tillgängligt för att hjälpa att förhindra och fest knipen och plågor av PMS. Gilla alla som är vård-, utfärdar, det rättvisa takes erkännanden som du kan hjälpa för att kontrollera långt som dig, känselförnimmelsen, genom att ge sig som är ditt, förkroppsligar vad den behöver.

Det orsakas av det normalaändringar i bröstsilkespappret släkt till månadstidningväxlingar jämnar in av estrogen och progesterone, som orsakar körtlarna och kanalerna i bröst för att förstora. Som ett resultat blir brösten svullna, smärtsamma, mjuka och klimpiga. För många kvinnor uppstår försvinner dessa tecken som delen av det premenstrual syndromet och vanligt under eller efter menstruation.

Även om inte alla instämm på exakt varför den händer, accepteras det brett, att kolhydrat kan agera som moodhissar, bestämt för att avlösa bestämda typer av fördjupning, liksom deppigheterna som kommer med premenstrual syndrom och besegramoodsna av säsongsbetonad affective oordning.

Chlorellaen förstärker immunförsvaret, främjar den vård- tarmen, hjälper att avgifta förkroppsliga, lättar peptic, och duodenal sår, slagsmålinfektion, och hjälp som ska motverkas tröttar ut, och moodgungor som är tillhörande med det premenstrual syndromet (PMS) och perimenopause.

Lära klimakteriumet. Woman health.


Benämner och definitioner

Chlorella


Estrogen


Klimakterium


PMS


Perimenopause


Progesterone


Biopsi


Estrogen


Fördjupning


Hormon


Osteoporosis


Premenstrual syndrom


Progesterone


Spänning


Testosterone


Ångest


övergångsålder


Health tips and advises for everybody.


 

 Sitemap

Information i detta dokument omkring Woman health namngett Lära klimakteriumet är för avslutar - användarens bruk endast och kan inte säljas, omfördelat, eller annars använt för reklamfilm ämnar. Informationen är ett bilda bistår endast. Det ämnas inte som den medicinska rådgivningen för individ villkorar eller behandlingar av Woman health. Dessutom regleras tillverkningen och fördelningen av växt- vikter inte nu i Förenta staterna, och inga kvalitets- normal finns för närvarande den lika märkesnamnmedicinen och den generiska medicinen. Samtal omkring Woman health till ditt manipulera, sjuksköterskan eller pharmacisten för efter någon medicinsk diet för att se, om den är kassaskåpet och effektivt för dig.

© Copyright 2007 Beauty Organization of Brazilia, Woman health section.