by Czech around Στοματολογία
by Czech

by German around Στοματολογία
by German

by English around Στοματολογία
by English

by Spanish around Στοματολογία
by Spanish

by French around Στοματολογία
by French

by Greek around Στοματολογία
by Greek

by Italian around Στοματολογία
by Italian

by Dutch around Στοματολογία
by Dutch

by Portuguese around Στοματολογία
by Portuguese

by Swedish around Στοματολογία
by SwedishΣτοματολογία home page

 

 

 
Στοματολογία

 

 

 Dental care. Στοματολογία.

Το ορατό μέρος ενός δοντιού, διαφορετικά γνωστό ως κορώνα, είναι μόνο μια μικρή μερίδα του συστήματος διαβίωσης. Η κορώνα αποτελείται από το σμάλτο, η σκληρότερη ουσία που βρίσκεται μέσα στο σώμα. Είναι κόκκαλο που έχει εμπλουτιστεί με τα μεγάλα ποσοστά του ασβεστίου. Εκείνο το � s γιατί οι άνθρωποι που πίνουν τα μέρη του γάλακτος ή παίρνουν τα συμπληρώματα ασβεστίου έχουν τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια. Το σμάλτο είναι το παχύτερο στην κορώνα, και λεπτύτερο κοντινό οι ρίζες των δοντιών.

Οι άριστες κορώνες και οι γέφυρες έγιναν από το Etruscans στο 7ο σεντ. Β.Γ. Σε περίπου εκείνος ο χρόνος, δόντια εξαγόταν στη Μικρά Ασία ως θεραπεία για τα σωματικές δεινά και τις ασθένειες. Οι δεξιότητες που επιτεύχθηκαν από το Etruscans, το Phoenicians, τους Αιγυπτίους, τους Έλληνες, και τους Ρωμαίους χάθηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος κατά τη διάρκεια των μέσων ηλικιών, όταν άσκησαν οι κουρείς και οι ζώνες περιπλάνησης των τσαρλατάνων την ανειδίκευτη οδοντιατρική στις αγορές και τις εκθέσεις. Το Abulcasis, ένας Ισπανός δένει, ήταν ένα από λίγα στο χρόνο του που μελέτησε την οδοντική χειρουργική επέμβαση.

Τα μόνιμα δόντια είναι το δεύτερο σύνολο δοντιών που θα διαρκέσει το υπόλοιπο της ζωής σας. Τείνουν να είναι πιό κίτρινοι (και όχι μόνο λόγω του καφέ) και είναι εξαιρετικά σκληροί. Το τελικό σύνολο δοντιών αποτελείται από 32 δόντια, ή 16 σε κάθε σαγόνι. Υπάρχουν δύο κεντρικά incisors για το δάγκωμα, δύο πλευρικά incisors για το δάγκωμα, δύο canines για λυσσασμένο και την κοπή, τέσσερα premolars για το μάσημα, και έξι τραπεζίτες για το μάσημα.

Εάν έχετε μια κοιλότητα σε ένα δόντι, οι σπασμένες γαρνιτούρες, οι γαρνιτούρες υδραργύρου, ή οι γαρνιτούρες αμαλγαμάτων, αυτός ο τύπος οδοντικής πλήρωσης αξίζει πραγματικά με τον οδοντίατρό σας. Οι γαρνιτούρες υδραργύρου ή οι γαρνιτούρες αμαλγαμάτων μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με τις πολύ ελκυστικότερες χρωματισμένες γαρνιτούρες. Αυτές οι γαρνιτούρες ενισχύουν πραγματικά το δόντι σας πέρα από το επίπεδο που είχε με τις γαρνιτούρες αμαλγαμάτων.

Οι σύνθετες γαρνιτούρες ρητίνης εφαρμόζονται στα λεπτά στρώματα, και ενισχύονται αργά για να διαμορφώσουν την πλήρη πλήρωση. Ένα φωτεινό οδοντικό φως θα σκληρύνει κάθε στρώμα προτού να εφαρμοστεί ο επόμενος. Μόλις ολοκληρωθεί η πλήρωσή σας, ο οδοντίατρός σας θα χρησιμοποιήσει ένα πρόσθετο έγγραφο, αρθρώνοντας έγγραφο, για να ρυθμίσει το ύψος της οδοντικής πλήρωσής σας και ότι το δάγκωμά σας παραμένει σωστό. Το δόντι σας είναι έπειτα γυαλισμένο.

Εάν πάνω από η μισή από την επιφάνεια δαγκώματος του μοριακού δοντιού σας αποσυντίθεται inlay ή onlay μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή από μια πλήρωση. Αυτές οι επιλογές είναι βασικά για πότε μια περισσότερο από πλήρωση απαιτείται αλλά μια λιγότερο από κορώνα θα κάνει. Inlay τοποθετείται μεταξύ των cusps του δοντιού, ενώ ένας μόνος θα καλύψει ένα ή περισσότερα από τα cusps. Μπορούν να αποτελεσθούν από ένα χρυσό κράμα, μια πορσελάνη ή μια δόντι-χρωματισμένη ρητίνη και τσιμεντάρονται στη θέση.

Οι οδοντοστοιχίες είναι μετακινούμενες αντικαταστάσεις για τα ελλείποντα δόντια που γίνονται χαρακτηριστικά από μια ακρυλική ρητίνη που ενσωματώνουν κατά περιόδους την πορσελάνη ή το μέταλλο για την πρόσθετη δομική υποστήριξη.

Εάν έχετε χάσει, ή χάνετε, τα όλα δόντια σας μια πλήρης οδοντοστοιχία είναι κάτι που συζητά με τον καλλυντικό οδοντίατρό σας. Εάν μερικά από τα δόντια σας παραμένουν και είναι υγιή, μια μερική οδοντοστοιχία μπορεί να είναι ο τρόπος σας σε ένα μεγάλο χαμόγελο.

Η διαδικασία οδοντοστοιχιών καθιέρωσης αρχίζει με μια εντύπωση δαγκωμάτων κεριών του στόματός σας που θα δώσει τις επίπονες μετρήσεις οδοντιάτρων σας. Ένας δοκιμή-επάνω διορισμός θα τελειοποιήσει το χρώμα, τη μορφή, και την συνήθεια-τακτοποίηση τόνων. Αφότου κατασκευάζονται οι τελικές οδοντοστοιχίες σας, θα τοποθετηθούν και θα ενημερωθούν για την απαραίτητη προσοχή τους.

Η οδοντική συνδέοντας διαδικασία χρησιμοποιεί μια σύνθετη ρητίνη και χρησιμοποιείται για ποικίλους δομικούς καθώς επίσης και καλλυντικούς λόγους. Κάποιος μπορεί να σύρει έναν παράλληλο μεταξύ των οδοντικών συνδέοντας υλικών και του αργίλου ενός γλύπτη. Με τη χρησιμοποίηση του οδοντικού σύνθετου η ρητίνη που συνδέει τον οδοντίατρό σας μπορεί να αποκαταστήσει τα πελεκημένα ή σπασμένα δόντια, να συμπληρώσουν τα χάσματα και να αναδιαμορφώσει ή το recolor το χαμόγελό σας.

Η σύνδεση είναι μια σύνθετη πλήρωση ρητίνης που τοποθετείται στα πίσω δόντια καθώς επίσης και τα μπροστινά δόντια. Τα σύνθετα είναι η λύση γιατί η αποκατάσταση αποσυντέθηκε δόντια, παραγωγή των καλλυντικών βελτιώσεων και ακόμη και αλλαγή του χρώματος των δοντιών σας ή η αναδιαμόρφωση των δοντιών. Η σύνδεση θα φωτίσει οποιουσδήποτε λεκέδες που μπορείτε να έχετε, να κλείσετε επάνω τα δευτερεύοντα χάσματα και μπορείτε να χρησιμοποιηθείτε για να διορθώσετε τα στριμμένα δόντια.

Στις περιοχές του στόματός σας που είναι κάτω από τη λιγότερη πίεση, όπως τα μπροστινά δόντια σας, μια cantilever γέφυρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Cantilever οι γέφυρες χρησιμοποιούνται όταν υπάρχουν δόντια μόνο σε μια πλευρά του ανοιχτού χώρου. Οι γέφυρες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνό σας ασθένειας γόμμας, να βοηθήσουν να διορθώσουν μερικά ζητήματα δαγκωμάτων και να βελτιώσουν ακόμη και την ομιλία σας. Οι γέφυρες απαιτούν τη δέσμευσή σας για τη σοβαρή προφορική υγιεινή, αλλά θα διαρκέσουν τόσο πολλά δέκα έτη ή περισσότερο.

Ίσως υποψήφιος για τις οδοντικές γέφυρες, εάν έχετε τα ελλείποντα δόντια και έχετε τις ορθές προφορικές πρακτικές υγιεινής, εσείς πρέπει να συζητήσετε αυτήν την διαδικασία με τον καλλυντικό οδοντίατρό σας. Εάν οι χώροι αφήνονται ασυμπλήρωτοι, μπορούν να αναγκάσουν τα περιβάλλοντα δόντια για να παρασύρουν από τη θέση. Επιπλέον, τα διαστήματα από τα ελλείποντα δόντια μπορούν να αναγκάσουν τα άλλα δόντια σας και τις γόμμες σας για να γίνουν πολύ πιό ευαίσθητες στην αποσύνθεση δοντιών και την ασθένεια γόμμας.

Ο καλλυντικός οδοντίατρός σας θα προετοιμάσει τα δόντια σας από κάθε πλευρά του διαστήματος για το ψεύτικο δόντι. Θα σας δοθεί ένα ήπιο αναισθητικό σε ναρκωμένο η περιοχή, και ο καλλυντικός οδοντίατρος θα αφαιρέσει μια περιοχή κάθε συναρμογής (δόντια από κάθε πλευρά του διαστήματος) που προσαρμόζει για το πάχος της κορώνας. Όταν αυτά τα δόντια έχουν ήδη τις γαρνιτούρες, μέρος της πλήρωσης μπορεί να αφεθεί σε ισχύ για να βοηθήσει ως ίδρυμα για την κορώνα.

Ίσως υποψήφιος για το δόντι που περιγράφει και που αναδιαμορφώνει, εάν θέλετε τα δόντια σας για να εμφανιστείτε λιγότερο συσσωρευμένα, στερείστε τα τσιπ και τα σπασίματα, έχετε μειώσει τις επικαλύψεις ή για να είστε χωρίς κοιλώματα ή τα αυλάκια στο σμάλτο, αυτή η διαδικασία πρέπει να συζητηθούν με τον καλλυντικό οδοντίατρό σας.

Η οδοντική αναδιαμόρφωση και η χάραξη περιγράμματος είναι μια διαδικασία για να διορθώσουν τα στριμμένα δόντια, τα πελεκημένα δόντια, τα ραγισμένα δόντια ή ακόμα και τα επικαλύπτοντας δόντια σε μόνο μια σύνοδο. Αυτή η διαδικασία είναι ακόμη και υποκατάστατο των στηριγμάτων υπό ορισμένες συνθήκες. Αυτό είναι επίσης μια διαδικασία των λεπτών αλλαγών. Μερικά χιλιοστόμετρα της μείωσης και μερικά χιλιοστόμετρα δόντι-χρωματισμένος μπορούν να δημιουργήσουν ένα όμορφο χαμόγελο όταν εκτελείται από έναν καλλυντικό οδοντίατρο, χωρίς την ταλαιπωρία σε σας. Το δόντι που αναδιαμορφώνει, ή η οδοντική χάραξη περιγράμματος, χρησιμοποιείται συνήθως για να αλλάξει το μήκος, τη μορφή ή τη θέση των δοντιών σας.

Η χάραξη περιγράμματος των δοντιών μπορεί επίσης να βοηθήσει τα σωστά μικρά προβλήματα με το δάγκωμα. Είναι κοινό για τη σύνδεση που συνδυάζεται με το δόντι που αναδιαμορφώνει για να επιτύχει ένα όμορφο χαμόγελο. Υπάρχουν πραγματικά διάφοροι τρόποι να αλλαχτεί η εμφάνιση των δοντιών σας. Πολλές φορές αυτές οι διάφορες διαδικασίες συνδυάζονται με τους διαφορετικούς τρόπους να παραδώσουν ότι χαμόγελο των ονείρων σας.

Δεδομένου ότι γερνάμε, οι πολύτα από εμάς βρίσκονται με τα δόντια που δεν είναι πλέον δομικά υγιή. Τα κανάλια ρίζας, οι χαμένες γαρνιτούρες, η αποσύνθεση κάτω από μια πλήρωση, η σμίλευση και το ράγισμα του σμάλτου είναι όλα τα πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν στις ατέλειες μεγάλης κλίμακας στην επιφάνεια ενός δοντιού. Όταν η ολόκληρη επιφάνεια του δοντιού είναι ένα πρόβλημα, αλλά το σύστημα ρίζας είναι άθικτο, μια δύναμη κορωνών είναι ακριβώς τι οι διαταγές οδοντιάτρων.

Ο καλλυντικός οδοντίατρός σας θα είναι σε θέση συνήθως στις προβληματικές περιοχές σημείων στο στόμα σας που μόλυβδος δυνάμεων στη ζημία δοντιών και μια ανάγκη για τις κορώνες. Τα σχέδια μασήματος διαδραματίζουν έναν μεγάλο ρόλο επίσης. Με επιλεκτικά να αλέσει τις άκρες των μέσων και πίσω δοντιών σας (αποκαλούμενων cusps) θα αλλάξει το δάγκωμά σας για να μειώσει την πίεση στα δόντια -κινδύνου.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι κορώνες χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν ένα πραγματικό ελλείπον δόντι. Αυτές οι κορώνες δένονται στα δόντια από κάθε πλευρά, με ένα τμήμα γεφυρών που συνδέει τις δύο κορώνες. Αντί των γεφυρών, τα ενιαία οδοντικά μοσχεύματα δοντιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν που εξαλείφουν την ανάγκη για τις κορώνες.

Ο καλλυντικός οδοντίατρός σας θα κάνει μια εντύπωση του δοντιού και ένα οδοντικό εργαστήριο θα δημιουργήσει την κορώνα. Θα αφήσετε χαρακτηριστικά το γραφείο με μια προσωρινή κορώνα στην ένδυση ενώ η μόνιμη κορώνα γίνεται - αυτό διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες. Η μόνιμη κορώνα τσιμεντάρεται έπειτα επάνω στο δόντι σας. Χαρακτηριστικά, μόνο δύο επισκέψεις απαιτούνται για αυτό το μέρος της διαδικασίας. Συχνά, μια προκαταρκτική αποκατάσταση του δοντιού σας μπορεί να απαιτηθεί προτού να μπορέσει να τοποθετηθεί μια κορώνα. Για να σταθεροποιήσει το δόντι σας, μια πλήρωση πρέπει πρώτα να τεθεί σε ισχύ πριν από την τοποθέτηση μιας κορώνας λόγω της απώλειας αρχικής δομής δοντιών. Το δόντι στέφει συνήθως στο τέλος δέκα έως δεκαπέντε έτη.

Η αποκατάσταση δοντιών ολοκληρώνεται με διάφορες διαφορετικές διαδικασίες και γίνεται συνήθως στα παιδιά και τους εφήβους όταν αρχίζουν τα μόνιμα δόντια τους μέσα. Τα στριμμένα δόντια, συσσωρευμένα δόντια, και overbites ακόμα και και underbites μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα διάφορα δόντια ισιώνοντας τις τεχνικές. Ενώ θεωρούνται καλλυντική διαδικασία, μερικοί άνθρωποι απαιτούν τα δόντια ισιώνοντας για τα δόντια τους ευθυγραμμίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε το μάσημα είναι δυνατό. Τα αυστηρά overbites και underbites μπορούν να οδηγήσουν κατά σοβαρές συνέπειες με την πάροδο του χρόνου, και ακόμη και τα υπερβολικά συσσωρευμένα δόντια μπορούν να σημάνουν τα προβλήματα υγείας για το στόμα.

Τα γλωσσικά στηρίγματα είναι παρόμοια με τα κλασικά orthodontic στηρίγματα αλλά είναι συνδεμένα με την πίσω πλευρά των δοντιών, παρά το μέτωπο. Αν και έχουν ακόμα πολλά από τα προβλήματα των τυποποιημένων στηριγμάτων, δεν είναι ορατοί και μπορούν να επιλεχτούν από τους ενηλίκους που δεν επιθυμούν για τα ορατά στηρίγματα. Τα γλωσσικά στηρίγματα είναι ακριβότερα από τα τυποποιημένα στηρίγματα αλλά τη γρηγορότερη μέθοδο αποκατάστασης δοντιών � αόρατης �.

Η πιό κοινή μέθοδος αποκατάστασης δοντιών παραμένει τυποποιημένα orthodontic στηρίγματα. Το Archwires, ελατήρια, και rubberbands εφαρμόζει την πίεση στα μεμονωμένα δόντια με τη βοήθεια των υποστηριγμάτων που είναι κολλημένα επάνω στην επιφάνειά τους. Οι κανονικές επισκέψεις απαιτούνται στο orthodontist προκειμένου να σφιγχτούν τα καλώδια όπως απαιτούνται και να διενεργηθούν άλλες προσαρμογές. Σε κάθε επίσκεψη, τα καλώδια θα σφιγχτούν ελαφρώς για να ανανεώσουν την πίεση και να τους ωθήσουν προς την προοριζόμενη θέση τους. Τα πρόσθετα καλώδια, rubberbands, και το κάλυμμα μπορούν να οριστούν για να βοηθήσουν να κινήσουν τα δόντια στην ιδανική θέση τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όταν τα δόντια όλα επανατοποθετηθούν, τα υποστηρίγματα θα αφαιρεθούν και ένας υπηρέτης πρέπει να φορεθεί για να αποτρέψει την υποτροπή για κάποια χρονική περίοδο.

Στοματολογία. Dental care.


Ορισμοί που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την σελίδα

Καπλαμάς


Οδοντικά μοσχεύματα


Οδοντικές γαρνιτούρες


Οδοντοστοιχίες


αναισθησία


γέφυρα


λεύκανση δοντιών


οδοντικές κοιλότητες


οδοντική κορώνα


πορσελάνη


στοματολογία


Health tips and advises for everybody.


 

 Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Dental care ονομασμένος Στοματολογία είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Dental care. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Dental care στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 Beauty Organization of Brazilia, Dental care section.