Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
YT Kuurankukka


etusivu » kirja » esittely » kasvatus » hevoset » yksityistalli » kilpailut


» kasvatus» kasvatit
Periaatteessa Kuurankukka ei kasvata mitään tiettyä hevosrotua, mutta ainakin shetlanninponia ja suomalaista puoliveristä tulee löytymään. Kasvatuksessa panostan ennen kaikkea hevosten hyvään kuntoon ja luonteeseen. Kasvattien oloja seurataan niiden kotitalleilla, ja jos tallin / omistajan toimet sitä edellyttävät, hevonen haetaan pois.

Kasvattajanimiä meillä on kolme kappaletta: Kuurankukan, Kuurankukka's ja of Mariia. Of Mariia tulee minun nettinimestäni, joka on .hanna-maRiia.. Kuurankukan -nimeä käytetään kaikkein eniten, mutta toki muitakin aina välillä :)

» astutukset » astutuskalenteri
Kaikki tallin oriit ovat siitoskäytössä, ja jos haluat astuttaa tammasi jollakin oreistani, luehan tämä kappale loppuun :) Oriit ottavat vastaan oman rotunsa tammoja, mutta mm. puoliveriset ovat tarjolla ratsuponijalostukseen. Jos haluat orini astuvan tammasi, lähetä viesti os. de_zolt@jippii.fi. Mainitse
- oma nimesi ja meilisi
- tammasi koko nimi ja sivujen URL
- oritoivomus.

Varsan synnyttyä sinun tulee meilata tai kirjoittaa vieraskirjaan sen syntymäaika ja nimi. Jos et tee niin varsa ei ole oriini jälkeläinen, ja näin ollen se ei voi olla syntynytkään. Varsan tiedot tulee siis ilmoittaa minulle kuukauden kuluessa varsan syntymästä.

Tilausvarsan teettäminen on myös mahdollista, meilaat minulle vain oman nimesi ja meilisi sekä ori- ja tammatoivomuksen. Varsan syntymän jälkeen minä lähetän sinulle sen tiedot :) Sukupuoli-toiveita saa esittää.

» ikääntyminen
Kaikki tallin hevoset ikääntyvät näin, paitsi tietenkin yksityiset. Tamma kantaa varsaa noin kaksi viikkoa. Noin viikon kuluttua synnytyksestä varsa vieroiteitaan ja sitä aletaan pikkuhiljaa kouluttamaan. Kun varsa on kuukauden ikäinen (( netissä noin 4-vuotias )) se on ns. valmis hevonen. Kilpaileminen aloitetaan helpoista luokista, ja varsan tason noustessa siirrytään vaikeimpiin luokkiin.

Tilausvarsan teettämisen yhteydessä mainitse, haluatko varsalle ratsu- vai ravurikoulutuksen - molemmat ovat mahdollisia. Myynnissä olevien hevosten 'ammattia' voi myös muuttaa, eli ratsusta ravuriksi ja päinvastoin. (( Tosin ravureita ei ole Kuurankukassa lainkaan. ))

Jokohan minä selitin tarpeeksi? Jos jäi kysyttävää, meilaa :)

» sivuista
Tiedät varmasti, että copyright on laki, ja sen rikkominen on rikos siinä missä varkauskin. Ethän siis kopioi _mitään_ sivujeni materiaalia? Jos ajattelet, että eihän yhtä kuvaa kukaan huomaa, mutta jos (( ja kun )) huomaa, voit saada sakkoja.

teksti Hanna-Maria Peltonen
otsikko ajka