Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
YT Kuurankukka


etusivu » kirja » esittely » kasvatus » hevoset » yksityistalli » kilpailut


» esittely
YT Kuurankukka sijaitsee pienen järven tuntumassa, keskellä kauneinta maaseutua. Maastoja löytyy joka lähtöön, järven toisella puolella on pehmeitä metsäteitä joilla voi laukata vähän pitempiäkin pätkiä - liikennettä ei ole juuri nimeksikään. Muutenkin talli ja sen alueet ovat hyvin rauhallisia.

Kuurankukka on pieni talli, nimensä mukaisesti nimen omaan yksityistalli - kisoja järjestetään hyvin harvoin, sillä aikaa ei oikein riitä. Sen sijaan pyrimme panostamaan hevosiin paljon, kisoissa käydään aktiivisesti ja ne saavat hyvän kodin, jne. ;)

» kasvatus
Laitan tähän hieman kasvatuksestakin, vaikka siitä oma linkki jo onkin. Kuurankukka ei siis ainakaan vielä kasvata mitään tiettyä rotua. Shetlanninponi ja suomalainenpuoliverinen ovat kuitenkin ainakin tulossa mukaan. Tallilta löytyy kuitenkin muunkinrotuisia hevosia. Kasvatuksessa pyrimme siihen, että sisäsiittoisuutta ei löydy ja hevoset ovat hyväkuntoisia ja -luonteisiakin.

Kasvattajanimiä meillä on kolme, Kuurankukan, Kuurankukka's ja of Mariia. Viimeinen tulee minun nettinimeni lopusta, .hanna-maRiia. Kuurankukan -nimeä käytetään näistä kolmesta eniten.

» tallialueet
Tallialueelta löytyy yksi kymmenen hevosen talli ja yksi kahdenkymmenen. Pienemmässä tallissa asustavat minun hevoseni, ja karsinoita on viisi oreille ja viisi tammoille. 20 karsinan tallissa on kymmenen varattu yksityisille ja kymmenen myytäville hevosille. Molemmissa talleissa karsinat ovat tilavia, ja muutenkin tallitilat ovat mukavia ja turvallisia. Vesibokseja on molemmissa talleissa yksi.

Periaatteessa molemmat tallit ovat yhtenäistä rakennusta, mutta niiden välissä on vain satulahuone, joka samalla sisältää pienen toimiston missä toimitetaan mm. astutusvaraukset. Rehuvarasto on tallin takana, ja lantala hieman kauempana.

Kuurankukalla on yksi suurempi kenttä (( joka enimmäkseen on käytössä )) ja toinen hieman pienempi. Kenttien molemmilla puolilla on tarhat ja niiden takana laitumet, joita siis kesällä käytetään. Maneesi löytyy tallin vierestä, ja siellä on myös pieni katettu katsomo. Tallin kisat (( jos niitä nyt tulee.. )) järjestään useimiten maneesissa, sillä siellä on tilaa katsojille etc.

» maastot
Kuurankukan maastot ovat erinomaiset: ympäri metsää risteilee paljon erilaisia pikkuteitä, joilla on mukava ratsastaa - syksyisin pääsemme usein laukkailemaan sänkipelloillekin, ja usein myös hevosia uitetaan jo edellä mainitulla järvellä. Laukkapätkiä löytyy runsaasti, ja hiljaisilla metsäteillä liikkuminen on hyvinkin turvallista.

Metsän reunassa on myös pieni maastoesterata, ja ehkäpä vielä joskus järjestämme kenttäkisat :) Esteiden korkeus vaihtelee noin 40 cm 100 cm, joten kaikentasoiset ja -kokoiset ratsukot voivat niitä hypellä. Usein maastoesteet ovatkin mukava piristysruisku ;)

» historiaa
Kuurankukkahan perustettiin 15.8.2003, hetken mielijohteesta xD

Tallin omistaja on siis Hanna-Maria P., joka myös .hanna-maRiia. nimellä tunnetaan. Virtuaalimaailmassa olen pyörinyt noin 2-3 vuotta, aluksi aloitin hoitamisella ja yksityishevosilla ja sitten (( tottakai xD )) upealla expage-tallilla ;) PonisaarenTallit oli paikan nimi, ja nimestä jo voi päätellä, minkälaisia olivat Hanna-Marian ajatukset siihen aikaan :p Talli siis oli pystyssä noin vuoden verran vaihtelevalla menestyksellä.

PonisaarenTallien jälkeen minulla oli pitkä tauko virtuaalijutuissa, lähinnä hoitohevosia. Sitten perustin ensimmäisen geo-tallini, Virtuaalitalli Päivänkakkaran, joka sittemmin muuttui yksityistalliksi. Sekin talli oli aikamoista aloittelijan räpellystä, mutta Päivänkakkaran jatko-osa De Zolt oli jo paljon parempi ;) Lopulta kun aikaa ja kiinnostustakaan ei löytynyt, niin lopetin De Zoltin - minulle kuitenkin jäi (( ja lisää oli tulossa.. )) hevosia, ja kun niitä lopulta oli jo vähän enemmän, laitoin tämän pienen YT-tallin pystyyn.

Kuurankukkaa pyrin pitämään hengissä mahd. kauan. Kuten sanottu, talli ja sen toiminta ovat hyvin pieniä, joten hirmuisasti minun ei tarvitse tähän panostaa, ja aikaa riittää muuhunkin, kuten esimerkiksi virtuaalikylä Sorbetiin. Laiska ihminen kun olen, liian suuri talli olisi minulle liiallinen taakka xD Joten pysyköön Kuurankukka pienenä, niin hyvä tulee ;)

» sivuista
Tiedät varmasti, että copyright on laki, ja sen rikkominen on rikos siinä missä varkauskin. Ethän siis kopioi _mitään_ sivujeni materiaalia? Jos ajattelet, että eihän yhtä kuvaa kukaan huomaa, mutta jos (( ja kun )) huomaa, voit saada sakkoja.

teksti Hanna-Maria Peltonen
otsikko ajka
kuva / kuvat Stutteri Stjernen