Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Min Djur sida

Jag tänkte berätta lite för er om mitt djurintresse. Jag älskar djur! De är bara så underbara.

Jag har alltid haft ett djurintresse. Det började redan när jag var liten och vi var ute och seglade. Jag samlade alltid på nyckelpigon och grodor. Mamma blev tokig.

Mitt djurintresse utökades under tiden jag växte upp och efter mycket tjat på mamma och pappa så blev det två Gerbiler. De hade vi länge och lekte med men som sagt de lever inte så länge!

Efter nåt år blev det en litte katt som hette Jojje som vi trode att det var en han men det fick vi veta att det inte var en han när han födde fyra små kattungar i en låda. Helt plötsligt var det ingen han längre utan en hon! Vi tänkte ju inte på att titta han mellan benen på henne.

Lilla Jojje fick följa med oss när vi skulle ut och segla m.m. men mamma och pappa tyckte att det blev för jobbigt så vi sålde Jojje till slut.

Efter nåt år ville jag ha ett nytt djur. Men då var en ChinChilla jag ville ha. Min födelse dag började närmasig och jag fick ett litet marsvin som satt på min säng när jag vaknade! Ingen ChinChilla men det dög! Han var så söt och långhårig. Nikodemus fick han heta och var ett långhårigt angoramarsvin.

Efter tre år när jag hade haft honom ville mamma att jag skulle göra mig av med honom så jag hade inge val. Det var en som tog hand om honom och skulle ha honom till sin marsvinavel.

Tiden gick och jag blev mycket äldre och tillslut beslöt jag mig för att köpa ett akvarium. Mamma och pappa blev inte glada men in kom ett akvarium. Jag började med ett 80 liters och det vart otroligt fint och rent. Där hade jag de vanligaste sälskapsfiskarna.

Efter ett tag kände jag att ett 80 liters var för litet. Jag köpte ett 375 liters för 2000 kr. Där i hade jag lite allt möjligt. De grymmaste fiskarna som jag trodde var ett status att ha visade sig att de var otroligt tråkiga. De var de tråkiga men tuffa Serrasalmus nattereri (Kötätande Piraya).

Usch vad tråkiga de var. De enda de gjorde va att äta på varandra och försöka äta min öronål som var ca 28 centimeter då.

Mina Serrasalmus nattereri försvann... tyvärr dog dem. Det blev mögel i akvariet och vattnet förgiftades snabbt och de dog under en natt utan att jag ens han märka något. De blev ca 17 cm.

Efter det lilla ödet så tänkte jag att jag skulle satsa på lite mer roliga fiskarna så det blev Pangio kuhlii som jag redan hade innan som hade grävt ned sig i gruset medans jag hade Serrasalmus nattereri i mitt andra akvarium.

Jag köpte två stycken Balantiocheilus melanopterus (Silverhaj). De blev super fina och otroligt stora. De blev ca 17 cm. Så mäktiga när de simmade omkring med Paracheirodon innesi (Neontetra) och Trichogaster trichopterus (Blå gurami). Vilket tetrona blev mat iband och guramisarna fick sig ett och annat bett när de skulle åt samma mat.

Därremot blev de stackars paracheirodon innesi uppäten av mina tre Clarias batrachus (Clarias mal). De hade jag även under pyraitiden. De vart stora och feta runt 25 cm. Det tog ett tag för mig varför mina tetror försvann. Jag köpte alltid nya och när jag hade beräknat att jag skulle ha ca 60 stycken i mitt akvarium och efter en månad så hade jag bara 15 kvar så började jag fundera. Det slutade med att jag slutade helt och hållet att köpa neontetror för jag tyckte så synd om dem.

Den underbaraste fisken som jag någonsin har köpt och kommer defenitift försöka odla upp och se till att de blir otroligt stora är min älsklings fisk! Apteronotus albifrons (Black Ghost). De kan bli upp till 50 cm och min lilla söting vart ca 23 cm och de är så otroligt finna!

Där slutade min fiske lycka genom att jag flyttade till syster och tog ned akvariumet och till slut sålde jag det vilket jag ångrar grymt.


Jag har oxå två katter som är kolsvarta och de heter Monster och Panthera. Monster är en kastrerad hankatt på två år och har lite vita tussar, en vid örat och en under hakan. Eller rättare sagt det är bara ett vitt litet hårstrå.

Panthera är mamma till Monster och hon är 8 år och har tyvärr i sin två familj innan mig så blev hon misshandlad. Av de som hade henne innan den jag fick henne utav. 2 ggr innan mig. Ibörjan var hon skygg och skraj men nu den sista månaden har hon blivit hur hängiven som helst. Hon gillar mest att sova på magen eller brevid en när man sover och Monster på magen.

Jag har oxå två Coleonyx mitratus (Gecko Ödlor) De håller jag ej på med så mycket men katterna tycker att det är ruskigt kul att titta på dem och de försöker desperat komma in till dem för de vill äta upp dem om de fick!

Trots min stora spindelförbi så hade jag två spindlar. Jag och ex hade tre stycken tillsammans. Mitt ex har fått tagit hand om spindlarna nu men det finns ju alltid nya att köpa för vist kommer det komma spindlar in i mitt hem även fast jag avskyr dem. Fast de är ruskigt fina!

Länkarnas hemsida är det EJ jag som har skrivit utan en kille som är mycket spindel intresserad. Ta och titta på hans sida oxå! http://hem.spray.se/minax/

Ena heter:

Pterinachilus sp.

Den andra heter:

Lasidora Parahybana

Den tredje heter:

Brachypelma boehmei

Thank you for visiting my page at Angelfire. Please come back and visit again!