Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Disney Figuren: Mickey Mouse

MICKEY MOUSE

Mickey Mouse verscheen voor het eerst in de tekenfilm:"Steamboat Willie" Daarvoor waren er al 2 Mickey Mouse tekenfilms gemaakt, maar die werden niet uitgegeven totdat Steamboat Willie in de bioscoop kwam! Walt Disney gaf zijn stem aan Mickey tot zijn dood in 1965.... Mickey Mouse, de muis waarmee het, volgens Walt Disney, allemaal mee begon.
Nadat Disney live action-tekenfilms(tekenfilms met echte mensen) had gemaakt(alice) en verschillende Tekenfilmsprookjes, vond Walt dat er een vast figuur in z'n tekenfilms moest spelen. Gekozen werd voor een konijntje; "Oswald the lucky rabbit". Maar omdat de rechten niet bij Disney zelf lagen werd het figuurtje afgepakten nam disney ontslg. Disney had bijn geen geld en zijn studiootje had een nieuw figuurtje nodig wilden ze doorgaan. In de trein(zo gaat' t gerucht)naar z'n vrouw bedacht walt een figuurtje, een muis, hij noemde hem Mortimer. Bij zijn vrouw gekomen liet hij het aan haar zien, zij vond Mortimer echter geen goede naam en bedcht de naam Mickey Mouse(Mickey Muis). Walt liet de tekenaar Ub(be) Iwerks een figuurtje ontwerpen. Dit is ongeveer de Mickey Mouse zoals we hem nu kennen, alleen zonder zijn trademark schoenen en handschoenen(zie plaatje hieronder).
Natuurlijk moest er een tekenfilmpje worden gemaakt, er werd gekozen voor een filmpje over een vliegtuig, omdat in die tijd Charles Lindbergh de Atlantische oceaan van New York naar Parijs was overgevlogen.
Mickey's eerste tekenfilm; Plane Crazy

Het filmpje werd niet uitgebracht, want geeneen distributeur was erin ge´ntereseerd. Een volgend tekenfilmpje werd gemaakt, maar ook hierin was niemand ge´ntereseerd. Toen Walt op een dag de eerste film met geluid;"The Jazzsinger" zag, wist hij het. Het volgende tekenfilmpje met Mickey moest geluid hebben!
Er werd begonnen aan een nieuw tekenfilmpje:"Steamboat Willie"
Mickey in de eerste tekenfilm met geluid:Steamboat Willie

Disney besloot om zelf de hoge piepstem van de muis in te spreken.

De Mickey Mouse club

Het dappere snijdertje

Mickey thru the mirror

Clockcleaners

Het dappere snijdertje

Mickey thru the mirror

Clockcleaners