Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

virtuaalihevonen • a SIM-game horse

 

EsittelySukutauluJälkeläiset ja astutuksetKisoja ja näyttelyitäPikanäyttelyitäVarusteetBanneriKuvagalleria • ArvostelujaPäivisSivuista


• Virallinen nimi: Kuujärven Hurmaaja
• Lempinimi:  Humppa, Hurmuri, Hurmis
• Rotu: Suomenhevonen
• Väri: Rautias, liinahtava
• Sukupuoli: Ori
• Säkä: Kasvaa
• Syntymäaika: 8.10.2002
• Isä:
VIR MVA Ch Liinun Pikkupeikko
• Emä: Ch RHS Suomineito
• Ex. omistaja ja kasvattaja: Kati/Kuujärven Kartano
• Omistaja: Hepohullun Unelmatalli
• Hoitaja: Annika
• Koulutus:
Ko
-
Re
-
Me
-


Muista katsoa Humpan kuvagalleria!

Hoitaessa on kiltti ja ystävällinen. Mukava käsitellä, joskus vain hiukan arvaamaton, nuori orihan Humppa vasta on. 
Harjaus sujuu hyvin, mutta Humpan kanssa täytyy olla rauhallinen sitä hoitaessa, koska se usein hermostuu, jos hoitajakin hermostuu. Kannattaa näyttää sille aina harjaa ensin ja antaa haistella rauhassa, ennen kuin alkaa harjaamaan. Sitten, kun Humppa on saanut nuuskutella tarpeeksi kannattaa aloittaa harjaaminen kaulalta pitkin liikkein. Humppaa on mukava harjata, sillä, jos on ihan rauhallisesti, sekin vain seisoo paikallaan ja nauttii koko olemuksellaan hoitamisesta. Mahan alta, juuri siitä satulan vyön kohdalta löytyy Humpan "kutituskohta". Siitä harjatessa kannattaa käyttää lyhyitä liikkeitä ja aika nopeaa toimintaa, sillä siitä kohdasta Humppa ei juurikaan pidä ja saattaa yrittää alkaa hosumaan takajaloillaan mahan alle. Muuten se antaa kyllä harjata kaikkialta ongelmitta.
Kavioiden putsauksessa on hiukan vielä ongelmia. Jalka kyllä yleensä nousee heti, kun liu´uttaa kädellä jalkaa pitkin, mutta ongelma piileekin siinä, että se nostaa ne todella ylös ha yleensä aikamoisella vauhdillakin, joten jos ei Humppaa tuntisi, voisi luulla, että se yrittäisi potkaista. Sitten vain tarttuu siitä jalasta, joka on nostettu suurin piirtein korviin asti ja putsaa kaviot ihan normaalisti. Yleensä Humppa jaksaa pitää jalan ylhäällä, eikä lähde tempomaan.

Talutettaessa Humppa on aika mukava, tosin, kun se huomaa tammoja lähellä on niille aivan pakko hiukan esittää ja hörähtää orimaisesti :]. Joskus Humpalla on näitä kiukutuspäiviä, jolloin tuntuu, että mikään ei suju ja on aivan pakko rynniä talutettaessa ja protestoida kaikkea, kannattaa kiepauttaa riimunaru turvan ympäri, niin yleensä silloin se kävelee ihan nätisti.

Muiden hevosten seurassa ja se tulee aina todella surulliseksi, kun jää yksin talliin tai tarhaan. Se tarhataan jo vanhemman suomenhevosoriin, Menninkäisen kanssa. Humppa on ottanut Menninkäisen jotenkin isä- ja johtajahahmokseen.

Tulevaisuudessa koulutamme Humppaa yleishevoseksi. Katsotaan sitten vanhempana sujuvatko esteet vai koulu paremmin vai ryhdytäänkö painottamaan aivan jotain muuta lajia. 
Annamme Humpan kumminkin kasvaa ihan rauhassa ainakin vuoden 2003 alkuun asti, jolloin Humpalla voi alkaa kisaamaan ja astuttamaan tammoja. 
Näyttelyissä aiomme Humppaa myös käyttää. Löytyyhän siltä tuota näköä ja komeutta.
Kasvattajan sanoja lainaten: "Hurmaaja on todellakin nimensä veroinen oripoika!  Aivan mahtava rakenteinen ja yksinkertaisesti komea ori! Tältä orilta ei puutu komeutta eikä vetovoimaa, kaikki tammat tuntuvat olevan aivan rakastuneita oriin vaikka herra vielä onkin aika pieni :]." 

Ylös

 

Isä: VIR MVA Ch Liinun Pikkupeikko

Ii. Ch Aurinkorannan Aamurusko (ktk III)

Ie. Nomparelli

Emä: Ch RHS Suomineito

Ei. Ruskomäen Loisto Aika

Ee. R.R. Kesä-Muisto

Ylös

 

• Siirtyy siitoskäyttöön vasta vuoden 2003 tammikuussa

Tamma, jonka ori astui

Astutuspäivä

Varsan synt./sukup./nimi

Hyökyaallon Luisteri 9.1.2003 16.1.2003/o. Todellinen Hurmaaja
Aurinko 10.1.2003  
Kuujärven Lupaus 11.1.2003  

Kuujärven Taikatar

12.1.2003

Ylös

 

• Merkki -, tarkoittaa, että tuloksia ei ole vielä tullut
• Näyttelyt aloitetaan aikaisemmin, mutta muut kisat vasta vuoden 2003 puolella.

Päivämäärä

Paikka

Laji

Sijoitus

Palkinnot

Tuomari/muuta

 

 

 

 

 

Ylös

 

Päivämäärä

Sijoitus

Tuomari

Palkinnot

6.11.2002

1/11

~Lily~ 

-

8.11.2002

1/7

hevonen-89 

-

8.11.2002

1/10

Hepohullu

-

8.11.2002

1/7

the pikkupirpana 

-

9.11.2002

1/5

Sunny

-

12.11.2002

4/6

Pegu

-

14.11.2002

1/7

oona

-

25.10.2002

2/6

HeLi

-

20.10.2002

10/12

PiNky

-

20.10.2002

1/4

Tanja 

-

Ylös

 

Nylon-riimu ja -riimunaru (siniset), suitset, nivelkuolaimet, yleissatula, koulusatula, turvajalustimet, valkoinen satulahuopa, sininen satulahuopa, näyttelysuitset, sadeloimi, hikiloimi, toppaloimi, villaloimi, suolakivi, heinäverkko, pölyharja, yleisharja, pääharja, piikkisuka, kumisuka, pyörityssuka, sienet x 4 (silmille, sieraimille, takamukselle, pesuun) (+ palkinnoksi saatu isompi keltainen sieni), kaviokoukku, kavioharja, pyyheliina x 2, harjakampa, hikiviila, kuminauhoja, 4 kuljetussuojaa, 8 pinteliä (siniset ja valkoiset), 4 pintelinalustaa, liina, harjapakki

Ylös

 

Käy hakemassa banneri osoitteesta https://www.angelfire.com/ns2/hepohullut50/bannerit/hurmaaja.jpg ja kopsaa itsellesi. Vapaa levittäminen ehdottomasti sallittu ;).

Ylös

 

14.11.2002/Oona
• Ehdoton tuomarin suosikki, en voi vastustaa Pilven-Poikaa.. Ori oli komeasti edukseen tässä seurassa.

11.11.2002/Mri
• Todella hieno ja SÖPÖ sen kaula on niin ihana ja turpa.

8.11.2002/the pikkupirpana 
Todella hurmaava ori! Nimi on osuva. ;) Rakenne on raskaanpuoleinen, mutta sensijaan koko ja rakenne vetävät oriissa juuri puoleensa. Upeat liikkeet ja selvästi kyvykäs kouluratsu. Komea jättiläinen. :)

6.11.2002/~Lily~ 
Kaunis ja hyvä rakenteinen ori.
Kaula on orimainen ja orileimakin näkyy heti.
Rakenne on kaunis kokonaisuus pidän koko hevosen suuresta olemusesta. Liikkeet näyttävät rennoilta ja tavallisilta. Kaunis hevonen suuressa paketissa.

26.10.2002/Avain 
Todella kauniin värinen hevonen. Juuri sellainen kuin Suokin 'pitää' olla. Suomenhevoselle ominainen rakenne. Vahvan näköiset jalat ja kaviot. Rotuleima erinomainen sukupuolileima ok. Kaunis pää ja upeat jouhet (xD). Kokonaisuutena todella mukavannäköinen otus :P
Hienon suvun myös omaa :]
Sivut ovat todella mukavan väriset, värit sopivan mukavasti yhteen :]

25.10.2002/-KiePPi-
• Kaunis. Rakenne on suhthyvä. Ryhdikäs ja poika näyttää kantavan itsensä hyvin, mutta rakenne on kuitenkin hieman lyhyt, takapää ehkä viemän heikohkon näköinen samoin kaula on jokseenkin lyhyt. Kaunis väri ja karvoitus. Hieno heppa joka tapauksessa.

25.10.2002/HeLi
• Kuujärven Hurmaaja puolestaan on väriltään melko tavallinen liinakko, mutta teki vaikutuksen vahvalla rakenteellaan ja upean pitkillä jouhillaan. Liikkeet oriilla ovat aivan erinomaiset ja säväyttivät myöskin. Tämäkin aivan ehdottoman upea ori.

20.10.2002/ChaC
• Aivan mahtava rakenne, tulee mieleen pieni suloinen suokkijuntti rempsahtaneesta harjasta päätellen :] varmaan jokaisen kouluratsastajan unelma! Hurmaa takuuvarmasti jokaisen! Mukavasti tietoja & mahtava luonnekuvaus, upea suku suuri plussa. Yksityiskohtaisesti kuvattu varusteet, ja kaikki huomioitu. Täydellinen hevonen suoraan sanottuna.

20.10.2002/Valun:
Hevonen:
Todella kaunis hevonen. Todella hyvä, ja ryhdikäs rakenne, ihanan paksu kaula. Ilmeikkäät silmät, kaunis pää. Hyvä rotu- ja orileima. Upeat askeleet, riittävä lennokkuus. Hevonen on kaikin puolin täydellinen.
Sivut:
Kauniit värit, jotka sopivat hyvin yhteen. Sivut ovat siistit ja erittäin selvät. Kaunis otsikko teksti. Riittävästi tietoa hevosesta. (Varusteet yms. ) Upeat sivut ja upea hevonen, josta saat olla ylpeä.

20.10.2002/Yuna:
• Todella komea hevonen ensisilmäyksellä. Myös todella vahvan näköinen ja lihakset näkyvät jonkin verran.
Jouhet ovat hyvässä kunnossa. Jalat ovat myös todella vahvat ja hyväkuntoiset. Kaula on myös vahva ja sopivan paksu. Todella komea, joka hurmasi ainakin minut.

18.10.2002/maya~:
• Todellakin nimensä arvoinen, todellinen hurmaaja! Väri on tyypillinen suomenhevoselle, rakenne pojalla on täydellinen. (Uskallankin veikata tuosta seuraavaa valtiasta virtuaalimaailmaan). Kuvat latautuvat 28.8 modeemilla nopeasti, yleensä tämä yhteys meinaan on älyttömän hidas. :)

18.10.2002/Minä vain:
Rakenne:
Tukevatekoinen. Selkä suorahko, ja lautanen pyöreä...
Suomenhevoselle olennainen rakenne. Kaula on lyhyt ja lihaksikas. Rakenne on erittäin hyvä.
Sivut:
Hienot.
Luonne:
Ihan hyvä :).
Tästä oriista voi tulla vielä jotain suurta...

18.10.2002/vinur:
• hieno ori :)

18.10.2002/Suvi
• Ihana! :)

Ylös

 

24.11.
Tulin taas pitkästä aikaa käymään tallilla. Syöksyin heti katsomaan Humppaa välittämättä siitä, että kello oli vasta kahdeksan. Olin niin iloinen nähdessäni hepan taas. Halailtuani hepoa tarpeeksi, menin talliin tarkastelemaan paikkoja. Kun kello oli puoli yhdeksän, menin hakemaan Humppaa ulkoa. Se odotteli jo malttamattomana portilla. Halasin heposta taas ja napsautin narun kiinni riimuun. Päästyämme ulos tarhasta, suljin portin ettei Menninkäinen olisi seurannut meitä. Koska ilma oli aika lämmin, päätin harjata Humpan ulkona. Talutin hepan talliin ja kävin itse hakemassa sen harjat hepan odotellessa käytävällä. Talutin Humpan hoitopuomille ja aloin harjata. Humppa nautti kumisuan pyörityksestä täysin siemauksin. Harjattuani hepan huolella, taluttelin sitä tallin ympäri pari kertaa ja vein sitten boksiinsa. Kävin putsaamassa harjat ulkona ja menin sitten maneesille. Aloin kasata muutamaa estettä maneesin seinien viereen. Laitoin alkuun vain yhden ristikkosarjan ja pystyn jonkun matkan päähän sarjasta. Laskin vielä etäisyydet ja menin sitten takaisin tallille. Vein humpan takaisin ulos ja aloin sitten ottaa sen boksia. Käänsin koko boksin ja poistin kaikki liat sieltä. Kärräsin kaiken lantalaan ja aloin sitten lakaista käytäviä joilta kaikki boksit oli jo otettu. Kävin heittämässä pariin tarhaan ruokia hepoille puoli kahdeltatoista. Lähdin sitten käymään kotona syömässä.
Tulin takaisin neljältä. Humppa olikin jo boksissaan, eikä se ollut edes likainen! Harjasin kuitenkin humpan jalat ja koko hepankin parilla harjalla. Setvin sen jouhet ja kävin putsimassa käyttämäni harjat. Menin Humpan luokse ja istahdin sen boksiin. Humppa tuli puhaltelemaan naamalleni ja hiuksiini ja huulillaan sotki ne :) Hain Humpalle suitset, riimun ja satulan. Ensin asetin Humpalle selkään satulahuovan. Heppa katsoi kummastuneena minuun, mutta juttelin sille rauhoittavasti ja nojasin sen kylkeen niin kuin tavallisesti. Liikutin kättäni sen selällä ja aloin nostaa satulaa ylemmäs. Humppa näytti kovin varautuneelta. Juuri kun olin nostamassa satulaa Humpan selkään, otti heppa pari askelta sivulle. Se seisoi edelleen varuillaan ja mulkoili minua. Juttelin sille ja asetin satulan sille selkään. Vähän se sitä kummasteli ja ravisutti itseään niin, että satula melkein putosi. Suoristin sen ja annoin Humpan pitää sitä hetken selässään. Se tepasteli ympäri boksia, kunnes tajusi, ettei satula ollut vaarallinen. Laitoin sitten sille suitset (satulavyö edelleen auki). NE se otti muitta mutkitta. Hetken oltuaan varusteet päällä, otin ne Humpalta pois ja laitoin sille riimun. Vein Humpan kamat satulahuoneeseen. Lähdin taluttamaan Humppaa maneesille. Seellä sisällä Humppa nosti päätään ja hörähti innoissaan. Sen sieraimet värisivät innosta. Talutin humppaa ympäri maneesia. Otin hieman ravia, jossa se vähän yritti jyrätä keskustaan. Kokeilin taluttaa sitä volteilla ja halkaisijoilla ja teimme paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä. Käytin apuna samalla ääntäni. Humppa oli jo käynyt useissa näyttelyissä ja kaikki sujui oikein kauniisti. Irrotin narun riimusta ja menin katsomoon. Humppa haisteli esteitä ja esitti sitten kunnon pukkinäytöksen. hepan rauhoituttua menin alas. Otin hieman ravia sen kanssa uralla. Ohjasin sitä maasta käsin esteille ja sen korvat nousivat hörölle ja häntä alkoi huiskia. Päästin riimusta irti ja Humppa nosti laukan. Se hyppäsi kovalla vauhdilla kaikki esteet ja jatkoi vielä laukkaa uralla. Humppa heitti päätään ja meni uudestaan, hieman rauhallisemmin kaikki esteet. Hypättyään ne se ravasi luokseni ja taputin sitä ylpeänä. Siirsin esteet taas pois ja talutin Humpan sitten tallille takaisin. Sen oli vielä ihan innoissaan. Kävelytin sitä jonkun aikaa pihalla. Vein sen taas talliin ja harjailin sitä pölärillä ja juttelin samalla. Pidin hepolle pitkään seuraa ja lähdin joskus seitsemän aikaan kotiin.
<3: Humppa+Annika

Erittäin hyvä :D! Tuo suitsien ja satulan treenaaminen on erittäin tärkeää ja se sujui ilmeisesti hyvin ;].
Mainiota treeniä tuo taluttelu ja irtohypyttely. Voi millainen otus tästä oriista vielä kasvaa :D.
-Kajsa

•  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •

8.11.
Lähdin tänään aikaisemmin koulusta, joten ehdin tallille aivan loistavasti. Olin siellä jo kymmentä vaille yksi. lueskelin heppalehtiä olokolossa viitisentoista minuuttia ja menin sitten katsastelemaan tallin puolelle, mitä voisi tehdä. Ensitöikseni hain kottarit ja talikon ja menin siivoamaan Humpan boksia. erottelin kikkarat ja kakkarat puruista ja kosteat kohdat lapioin pois. Käänsin vielä koko boksin ja kävin heittämässä likaiset purut lantalaan. menin hakemaan uusia puruja suunnilleen saman verran tilalle ja kasasin ne keskelle. Kottarit ja talikko vietiin melkein heti käsistä. Hain repustani uuden sienen, jolla suunnittelin peseväni Humpan juoma- ja ruoka-astiat. Hain lämmintä vettä ja pesaisin ne. Kauhoin likavedet vielä kupeista ja heitin viemäriin. Havaitsin jonkun jo lakaisevan käytäviä ja menin sitten seuraksi. Kun käytävä oli putipuhtoinen, menin vain olokoloon löhöilemään. Kun kello tuli kolme, lähdin hakemaan Humppaa syömään. Kutsuin Humppaa, mutta ensin tuli Menninkäinen vastaan. RApsuttelin sitä hetkosen ja menin sitten sen takana kurkkivan Humpan luokse. halasin heposta ja lähdin taluttamaan sitä tallille. Iloisena se katseli ympärilleen ja oli niin suloinen :). Saatuani hepon boksiinsa, menin taas olokoloon.

•  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •

6.11.
TÄnään oli vähän kiireisempi päivä. Ehdin jo neljäksi tallille. Menin harjaamaan Humppaa, mutten muistanut antaa sen haistella harjaa ennen kuin aloitin, niin se sitten nappasi käsivarrestani huulullaan kiinni. naurahdin ja annoin sen hetken tutkiskella harjaa ja jatkoin sitten harjailua. Humppa nautti kovasti kumisuasta. etenkin kun hinkkasin sillä sen kaulaa :) se venytti ylähuultaan ja ynisi tyytyväisenä. Kun lopulta sain hepasn harjattua kokonaan ja kaviot putsattua ja silmät, nenun ja takamuksen pyyhittyä sienillä, lähdimme kävelylle. Taluttelin heposta vajaat puoli tuntia jossain päin metsiä. Vein Humpan boksiinsa ja kävin putsaamassa harjat ja suitset. Sitten kävin vielä halaamassa Humppaa ja lahjoin sitä porkkanalla. Humppa oli toodella suloinen taas tänään :)
       <3:Humppa+Annika

•  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •

4.11.
Tulin tallille melkein suoraan koulusta. Ehdin kuitenkin käydä kotona äkkiä syömässä jotain pientä. Puoli viiden aikaan olin paikalla. Suunnistin innoissani uuden hoitsuni boksille ja siellä se kurkisteli käytävälle ja oli niin suloinen. Menin ensitöikseni halaamaan sitä ja aloin harajailla sitä rauhallisesti jutellen samalla. Humppa kuunteli korvat höröllä jutusteluani. Sain todenteolla hinkata sen jaloista mutapaakkuja. kun sain koko heposen harjattua suunnilleen peilikirkkaaksi, hain sen suitset, liinan, sivarit, juoksutusvyön ja pari tuomaani heponamia. Vaikka söpötys yrittikin kaivella taskuistani nameja, en niitä sille antanut. asetin hepolle vyön selälle ja suitset nätisti päähän.
Jonkun aikaa taluttelin Humppaa vain pihalla sivareista vielä vapaina. Löydettyäni vapaan kentän, laitoin sivuohjat löyhästi kiinni suitsiin ja pidensin liinaa. Humppa yritti tula luokseni, koska namuset tuoksahtivat taskuissani, mutta en antanut sen tulla paria kertaa enempää kosketusetäisyydelle. kunnon juoksutusraippaa ei minulla ollut, vain pitkä kouluraippa. Sitäkin pidin matalalla, ettei se häiritsisi Humppaa. hieman sain maiskutella, että Humppa äkkäsi siirtyä raviin. Ravautin sitä molempiin suuntiin pari minuuttia ja annoin kävellä hetken. Taas molempiin suuntiin vähän ravia, ja lopuksi pari kierrosta laukkaa. Ihan nätisti se laukkasi, vaikkakin oli vaikeaa saada sitä nostamaan/siirtymään laukkaan. Hieman se innostui ja pari riemupukkia se heitti matkalla. Varmistin, että kentän puomi oli kiinni, ja riisuin Humpan varusteista kokonaan, ja annoin sen juosta muutaman minuutin aivan vapaana. Kylliksi juostuaan se kierähti maahan piehtaroimaan. Sitten se tuli sieraimet väristen luokseni ja hieroi päätään takkiini. Laitoin hepalle vyön selkään ja suitset löyhästi päähän. Kävelytin sitä viitisen minuuttia vielä ja vein sitten talliin.
Hutaisin hepan vielä pölärillä lumesta ja venytin sen molemmat kyljet namujen avulla. Sitten menin pyyhkäisemään suitset kostealla sienellä ja ristitin paikoilleen. Putsin harjat vielä ja menin kirjoittelemaan päivikseen Humpan luokse. Olin jonkun aikaa vielä söpötyksen luona ja lopulta halasin sitä ja lähdin tekemään äikäntyötä kotiin.
   <3:Humppa+Annika

Ylös

 

© Kajsa Lampén ja Päivi Nieminen
Kuvat: Paula Ruotsalainen ja Kajsa Lampén
Otsikkotekstit: Kajsa Lampén ja Päivi Nieminen
Sivut ovat suunniteltu resoluutiolle 1024 x 768.

Ylös