Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

virtuaalihevonen • a SIM-game horse

Blue Bell

 

EsittelyVarusteetKisoja ja näyttelyitäVarsatKuvagalleriaPäivis

Lempinimi: Belli
Syntymäaika:
5.11.1996
Sukupuoli:
Tamma
Rotu:
Connemara
Säkä:
148 cm
Väri:
Ruunikko
Isä:
Aavistus
Emä:
Guitar
Hoitaja: 
Sara
Kasvattaja:
Heiluharjan talli
Ex omistaja:
The Candy Virtuaalihoitola
Omistaja:
Hepohullun Unelmatalli
Ko:
HeA
Re:
90 cm
Me:
60 cm
Factaa:
 Reipas, kiltti ja hyvä kouluponi. 
Ratsastaessa Belli on hyvin herkkä. Se tottelee erittäin hyvin kaikkia ratsastajan antamia apuja. Se reagoi niihin nopeasti ja tekee aina parhaansa. 
Koulua se rakastaa ja menee hyvällä ratsastajalla peräänannnossa hienoa kouluratsastusta. Helppo A ratoja se on mennyt vallan mainiosti ja sillä saattaisi kyllä olla kykyjä korkeammallekin, kunhan kunnolla treenattaisiin.
Sen lempijutut koulussa ovat kaikki, missä saa laukata. Sen laukkaa on erittäin kaunista, kun se nostelee etujalkoja korkealle ja laukkaa pyörii mukavasti eteenpäin. Kaikki temponvaihdot ja laukkavoltit sujuvat, kuin vettä vain.
Ravi taas on vähän huonompaa istua. Vaikka se ei olekaan suurikokoinen ratsu, se ottaa pitkiä askelia, jolloin ravissa voi olla epämukava istua, kun se pompottaa. Tällöin kannattaa istua rentona satulassa ja pitää koittaa myönnätä sen liikkeitä. Satulatta ratsastus voi olla tuskaa välillä, mutta se kyllä auttaa istumista tämän ponin ravissa, yritä vaikka ;).
Belli hyppäsi nuoruudessaan paljon esteitä ja kerran se rysäytti vahingossa suoraan estettä päin kisoissa. Sen ei käynyt juuri kuinkaan, onneksi, mutta sille on tullut esteistä jonkin moinen kammo. Olemme koittaneet hyppiä sillä ihan pieniä esteitä, mutta ei :P. Yleensä se  kieltäytyy tai vetää pienet rodeoshow:t ja siinä ihminen saa sitten hyppiä --> pois selästä kentän hiekkaan ;). Sen erityisjekku on, että se kiihdyttää esteelle ja painaa jarrut pohjaan juuri, ennen estettä, niin, että ihminen yleensä on ainoa, joka liitää esteen yli. Puomeja se kyllä menee hienosti, mutta esteet eivät kyllä mene. 
Hoitaessa se on kiltti. Seisoo paikallaan rauhallisesti, kun sitä harjaillaan ja nostaa kavion valmiiksi puhdistusta varten. Se rakastaa, kun sitä rapsutellaan hoitaessa ja sen lempikohta on juuri hännän yläpuolelta. Yleensä parempi palkitsemistapa onkin rapsuttaa Belliä, kun antaa makupala.
Laumassa Bellillä ei ole "vihamiehiä". Se on kaikkien kaveri, mutta sen ylimmät ystävät ovat Medaly´s Storm, Kyndill ja Dís, joiden kanssa se tarhataan.

 

*~Varusteet~*

nylon-riimu ja -riimunaru, suitset, nivelkuolaimet, yleissatula, turvajalustimet, valkoinen satulahuopa, musta satulahuopa, näyttelysuitset, sadeloimi, hikiloimi, toppaloimi, villaloimi, suolakivi, heinäverkko, pölyharja, yleisharja, pääharja,  piikkisuka, kumisuka, pyörityssuka, sienet x 4 (silmille, sieraimille, takamukselle, pesuun), kaviokoukku, kavioharja, pyyheliina x 2, harjakampa, hikiviila, kuminauhoja, 4 kuljetussuojaa, 8 pinteliä (sininen ja musta), 4 pintelinalustaa

 


*~Kisoja ja näyttelyitä~*

Bellillä on kisattu enemmän, mutta kisat eivät vielä näy, koska en ole niitä ehtinyt pistää. Kohta laitan ne ;).

aika paikka laji sijoitus palkinnot
 16.2.2002 Tähtitaivaan Kartano

poneille sekä pohjoismaisille roduille avoin NJ-näyttely

15/18  
         

 

*~Varsat~*

*~Ori, jolla tamma astutettiin~* *~Astutuspäivä~* *~Varsan synt./sukup./nimi~*
Thunder Storm´s Snow 8.7.2002  

 

*~Kuvagalleria~*

Lisää kuvia tulossa!

 

*~Blue Bellin päivis~*

1.11.02
Taas tulin hoitamaan Belliä ja ulkona oli satanut lunta niin että kenttäkin oli ihan lumessa.
Belli oli tallissa, joten hain harjat ja aloin harjaamaan. Onneksi Belli ei ollut kovin likainen ja harjaukseen ei mennyt kovin kauaa.
Ajattelin että kun ulkona oli aika kylmä ja lunta, niin että voisin mennä välillä ilman satulaa. Niinpä hain vain suitset ja laitoin ne Bellille.
Sitten kävelin sen kanssa ulos ja yritin päästä selkään. Aina se on yhtä vaikeaa, mutta lopulta istuin selässä.
Kävelin kentällä alkukäynnit ja yritin sitten tehdä jotain kouluratsastus juttuja, mutta ei siitä oikein mitään tullut, koska Belli oli niin innoissaan lumesta! =) Se työnsi päätään lumeen ja nosteli jalkojaan korkealle.
Ravailin ja yritin istua Bellin "ihanassa" ravissa... Kokeilin vielä laukkaa ja siitä Belli ihan innostui! Se meni vähän liiankin reippaasti ja kun jostain pusikosta lensi lintu, Belli sai päähänsä säikähtää ja kun se vielä pukitti, niin minä pääsin tekemään lumi enkeleitä! Onneksi Belli ei päässyt kentältä karkuun, mutta se näytti vähän hämmästyneeltä, kun olin sillä tavalla lentänyt maahan. Pääsin vielä uudestaan selkään ja ratsastelin vähän aikaa. Kun vein Bellin talliin se käveli reippaasti, sillä oli ainakin ollut hauskaa!
Harjasin Belliä jokun aikaa ja rapsutin sitä hännän yläpuolelta, sillä siitähän Belli tykkää.
Kun sitten vein Bellin vielä tarhaan se jaksoi vielä sielläkin laukata vähän aikaa ennen kuin rauhoittui. Siivosin vielä karsinan ja juomakipon ennen kuin lähdin.
~Sara~

Hyvä, ettei sinua ilmeisesti kovasti sattunut, vaikka tipuitkin. Muuten, jos ulkona ratsastus ei talvella aina kiinnosta, niin voihan sitä maneesiinkin mennä :]. -Kajsa

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

31.10.2002
Tulin taas tallille ja Belli oli vielä karsinassa, joten hain sen harjat ja harjasin Bellin hyvin.
Sitten hain riimun ja riimunnarun ja lähdin taas taluttelemaan Belliä. Ensin kävelin sen kanssa metsässä jotain puoli tuntia ja sitten talutin Bellin kentälle jossa oli kavaletteja.
Annoin Bellin haistella ja katsella niitä ja se lähestyi niitä vähän varovasti. Lähdin taluttamaan sitä kavalettejen yli, mutta Belli ei näyttänyt täysin vakuuttuneelta siitä että se olisi turvallista ja luimisteli sekä yritti peruuttaa. Maiskutin ja juttelin sille vähän aikaa ja yritn sitten uudelleen. Belli lähti liikkeelle varovasti ja käveli ensimmäisen ja toisen kavaletin yli, mutta se ilmeisesti riitti sille, koska se ei enää kolmatta "hypännyt" vaan kiilasi sivulle.
Kehuin Belliä silti ja ajattelin, että se riittäisi, koska Belli ei ole oikein mikään esteheppa.
Niinpä talutin sen talliin, kun olin ensin kävellyt sen kanssa vielä hetken, ja rapsuttelin ja harjasin sitä kauan koska se oli mennyt niiin "hienosti" =)
Lupasin Bellille myös, että joskus vielä hypättäisiin Oikeita esteitä. Tai siis ainakin yritettäisiin...
Lopulta vein Bellin vielä tarhaan ja siivosin tosi-likaisen-karsinan ja putsasin juomakipon huolellisesti. Sitten olikin jo aika lähteä ja sanoa Bellille hyvästit!
~Sara~

Toimit erittäin hienosti kouluttaessasi noin Belliä esteitä varten. Vähän kerrallaan. Hienoa! -Kajsa

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

9.10.02
Tulin tallille ja menin heti katsomaan Belliä tarhaan. En tiedä tunnistiko se minut vai halusiko se sisälle, mutta se tuli kuitenkin heti portille kun huomasi minut.
Kerroin sille että olin pahoillani etten ollut käynyt vähään aikaan... Ja lupasin käydä tästä lähin useammin!
Menin sisälle siivoamaan Bellin karsinan ja putsaamaan juomakipon. Sitten menin hakemaan Bellin tarhasta ja aloin heti harjata sitä. Harjaus kesti kauan, koska Belli oli aika likainen ja sen häntä oli aivan takussa! Ei sitä häntää meinannut saada selvitettyä! Belli seisoi kiltisti paikoillaan ja katseli minua kun yritin saada sen häntää suoraksi sormilla ja harjoilla, ja lopuksi se näyttikin ihan siedettävältä.
Hain Bellin kamat satulahuoneesta ja huomasin että ne täytyisi putsata tänään ratsastuksen jälkeen.
Laitoin Bellin kuntoon ja nousin selkään pihalla. Ajattelin ratsastaa kentällä ja niin suuntasimme sinne. Joku oli pystyttänyt kentälle esteitä ja Belli pälyili niitä epäilevästi. Aloitin ratsastamalla kouluratsastusta ja Belli meni todella nätisti. Ravasin, laukkasin, kokeilin pohkeenväistöä ja muita helppoja juttuja.
Sitten huomasin kentän keskellä olevat puomit ja kokeilin ravata niiden yli. Belli katsoi puomeja vähän epäilevästi, mutta ravasi sitten niiden yli enempää miettimättä.
Esteitä en kuitenkaan kokeillut, koska olin kuullut että Belli pelkäsi esteitä.
Kun olin ratsastanut melkein tunnin kävelin loppu käynnit ja vein Bellin sisälle.
Sisällä harjasin Bellin ja rapsutin sitä hetken, mutta sitten menin putsaamaan kamat koska ne näyttivät aika likaisilta. Lähtiessäni tallilta huusin Bellille vielä "moicca!" ja "nähdään Taas!"
~Sara~

Hyvin hoidit. Voit silti joskus koittaa pieniä kavalettejä, koska olen nyt muutaman kerran niitä mennyt Bellillä ja ihan kivasti se meni. Hiukan katseli kummastuneena ja yritti kiertää ne. Mutta jos neiti suostuu niitten yli harppomaan, niin kehu kovasti. Muutamakin hyppy riittää :]. -Kajsa

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

21.9.02
Tulin taas tallille ja siivosin karsinan, joka jostain syystä oli todella likainen... Putsasin myös juomakipon ja hain Bellin harjat. Sitten lähdin hakemaan Belliä tarhasta. Talutin sen talliin ja aloitin harjauksen. Harjasin Bellin hyvin ja kyllä siitä tulikin puhdas! Ajattelin kokeilla ratsastaa ilman satulaa, joten hain Bellille vain suitset. Kun Bellillä oli suitset päässä, talutin sen pihalle ja pääsin jollain keinolla selkäänkin! Onneksi Bellin selkä ei ollut kovin epämukava, mutta sen ravi sitä sitten vasta olikin! Ennen kuin totuin Bellin pompottavaan raviin, olin pari kertaa vähällä pudota, mutta lopulta pysyin selässä ihan hyvin ja jatkoin pomppimista. Menin kentällä ja tein jotain helppoja kouluratsastus liikkeitä. Tunnin lopussa kokeilin vielä laukkaa ja Bellin laukassa olikin helppoa istua. Kävelin loppukäynnit ja vein Bellin sisälle. Harjailin sitä vähän aikaa ennen kuin lähdin.
~Sara~

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

19.9.02
Tulin hoitamaan Belliä. Siivosin tavallisesti karsinan ja putsasin juomakipon. Hain Bellin tarhasta ja pyysin siltä anteeksi etten ollut kerennyt käymään vähään aikaan... Belli oli nopeasti harjattu ja niinpä hain sille riimun ja riimunnarun. Lähdin taluttelemaan Belliä vähäksi aikaa. Se oli nätisti ja kävelimme melkein koko tunnin, vaikka kyllä vähän ravattiinkin... Tallilla harjailin Belliä aika kauan ja rapsutin sitä vielä ennen kuin täytyi lähteä!
~Sara
~