Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
2xJS, 1xKUMA
Rotu: Englantilainen täysiverinen
Sukupuoli: Ori
Rek.nro: xo-034
Synt. 9.6.2002
Säkäk. 168 cm
Väri: Tummanruunikko
Isä: Charming's Speedy xx
Emä: . Davignon xx
Om. Silverlake’s Thoroughbreds
Koulutus: He B, Re 100 cm
Hoitaja: tarvitaan!
Kasvattaja: Devil Scepter

"Lexa on nuori ja täynnä energiaa oleva ori, jonka käsittelyssä saattaa kokemattomimmilla ihmisillä olla ongelmia. Asiantuntevassa hoidossa se kuitenkin on mitä kiltein ja hyvinkäyttäytyvin hevonen. Lexa tykkää hypätä esteitä, mutta myös koulua se menee todella hienosti. Lexa on kuitenkin todella herkkä ratsastaa, ja raippaa sillä ei tarvitse käyttää ollenkaan. Sitä paitsi raipasta se hermostuu ja silloin ei ratsastuksesta tule mitään. Lexa on kovin arka myös suustaan, joten sillä ratsastettaessa täytyy olla pehmeät kädet. Jos vähääkään repii sitä suusta, niin se saa kamalan kohtauksen ja alkaa hyppiä pystyyn. Maastossa Lexa kuumenee helposti, varsinkin laukassa. Kokematonta se saattaa lähteä jopa viemään, ja siitä syystä sitä ei anneta kenellekään muulle maastoon kuin vain sellaisille ratsastajille, jotka todella pärjäävät oriille. Autoja ori pelkää aivan kamalasti, ja se saa aina kamalan kohtauksen sellaisen nähdessään. Sen takia sillä ei voida ratsastaa missään, missä on teitä lähellä. Lexa omaa hyvin kauniit ja kevyet askelet. Oriista aijotaan kenttähevosta, ja sitä koulutetaankin koko ajan.

Hoitaessa ori käyttäytyy todella kiltisti, mutta uusia hoitajia se alussa yrittää pomotella. Tämän takia uuden hoitajan täytyykin olla hyvin määrätietoinen ja päättäväinen, eikä hän saa antaa oriin pomotella yhtään. Kun Lexa tietää kuka on pomo, se käyttäytyy kuin enkeli:) Talutettaessa on vähän sama juttu. Uuden hoitajan kanssa se saattaa ruveta temppuilemaan esim. pysähtymällä kesken matkan.

Traileriin menossakin on Lexan kanssa vähän ongelmia. Ori nimittäin ei suostu sinne vapaaehtoisesti menemään, vaan pysähtyy ja alkaa peruuttelemaan. Se on kuitenkin saatu sinne houkuttelemalla kauroilla yms. Tämä luultavasti johtuu siitä, että ori vain sikailee".


Kuvat © Superior Equine SiresLexan kilpailut
*
*
*
*
*
*
*
*
Lexan näyttelyt
*30.10.02 NJ-näyttelyt kotitallilla, Silverlake's Thoroughbredsissä
*
*
*
*
*
*
*
Tuloksia...
*Lexa tuli kuudenneksi, ja sai JS:n ja KUMA:n
*
Isä:
Charming’s Speedy xx
Speedy Crown Speedy King
-
Arneyt -
-
Emä:
Davignon xx
Figaro -
-
Digelon -
-
Kuvat © Superior Equine Sires
Tausta © Laura K.