Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Konijnen

links


aanschaf
De aanschaf

verzorging
De verzorging

fotoalbum
Konijnenfoto's

Foto's passerende beestjes

enkele konijnensites:
konijnenpagina
(ras)konijnen info

konijneninfo
nog meer info

dagboek
dagboek van 2 konijnen

konijnenstartpaginakatten
Naar de katten

hoofdpagina
Naar begin
Nou hier is dan een begin op mijn konijnenpagina....
Ik heb 4 konijnen. Dat zijn er eerst 8 geweest, maar aangezien dat er wel heel veel waren hebben we er 4 weggedaan. Dat klinkt wel heel onvriendelijk en net of we er niet over na gedacht hebben, maar niets is minder waar! Ik zal het wel even uitleggen.
Toen we net samenwoonde wilde ik wel een konijntje, dat vind ik hele leuke beesten. Dus ik naar de dierenwinkel en daar zag ik een hele lief, mooi konijntje zitten. Zwart met wit. Ze vertelde mij dat het een vrouwtje was. We noemen haar Fievel. Na een paar maanden zagen we bij de dierenwinkel weer een heel lief klein konijntje zitten, met van die hangoren. Die zag er zo lief uit dat we aan de meneer vroegen of het heel toevallig ook een vrouwtje is, want anders krijgen we een nestje en dat wilden we niet. Ja het is een vrouwtje en nemen haar dus mee. Ik helemaal in mijn sas en Fievel ook, want een nieuw vriendinnetje dat is wel leuk. Haar noemen we Tanja.
Na een aantal maanden kom ik 's nachts de woonkamer binnen (na een feestje) En de konijnen doen raar, het lijkt net of er iets is met 1 van de konijntjes, er ligt bloed in de bak. Ik zet Tanja apart, zodat ik later kan zien wie er nu gewond is. De volgende morgen vind ik nergens meer bloed en ik ga naar Fievel. Ook daar is niks te zien, alleen het zaagsel ligt wel erg hoog aan 1 kant en ik besluit om dat eens te gaan bekijken. Het beweegt een beetje en ik ga nog beter kijken en dan zie ik ook waarom het daar allemaal ligt. Er ligt een nest jonge konijnen!! Ik ben hierover totaal opgewonden. Ik zie er maar twee liggen. Uit eindelijk blijken er 6 kleine konijntjes in de bak te liggen, en dat met twee vrouwtjes.... Tanja blijkt nu dus een mannetje te wezen. We laten haar, eeehhh hem, maar meteen castreren, want een vrouwtje is meteen na het werpen van de kleintjes alweer vruchtbaar. En ook dat hebben we geweten. Nadat ze geworpen heeft is Tanja meteen weer aan de haal gegaan met Fievel en een maand later lagen er nog drie kleintjes in het hok. Deze drie hebben het helaas niet overleefd, ze waren te zwak. Ok we gaan weer verder met het nestje kleine konijntjes. Heel verwonderlijk blijkt later dat er een konijn tussen zit die bruin is met een witte vlek en wat vage zwarte vlekken. Het is verwonderlijk omdat de vader helemaal zwart is en de moeder is zwart met wit! En dan komt er een bruin/rood konijn uit. Deze hebben we dan ook gehouden en hem noemen we Goofy. We houden nog een klein konijntje een hele zwarte. De rest brengen we naar de dierenwinkel, niemand in de omgeving wil een klein konijntje...
de twee kleine konijntjes groeien als kool. De twee kleintjes blijken ook mannetjes te zijn en wanneer ze acht weken oud zijn, zijn ze al gesalchtsrijp, dat wordt dus wat! Als ze dan ook daadwerkelijk 8 weken zijn, gaan ze meteen naar de dierenarts om ze te laten castreren. Want nog meer kleine konijntjes willen we niet!
De konijnen zijn inmiddels uitgegroeid tot mooie,volwassen konnijnen. Als je naar het foto-album gaat kun je konijnen bewonderen en nog een klein verhaaltje over ze lezen.