Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

SuperHobby: "Kerstvariaties met wenskaarten"
ISBN 90-213-2890-9 Cantecleer Baarn   eerste druk: augustus 1999

Het boekje "Kerstvariaties met wenskaarten" valt op door het groot aantal bekende en minder bekende technieken die ik in dit boekje bij elkaar heb gebracht.
In dit boekje zijn gemakkelijke en moeilijker modellen  verwerkt , dus ik hoop weer voor elk wat wils.
Ik heb geprobeerd om de grote verscheidenheid  aan 3D-vellen die betrekking hebben op kerst op een zo gevarieerd mogelijke manier te verwerken o.a. de kerstvellen van Marij Rahder, Klaver vier, en Hobbypost.
Naast enkele eenvoudige schudkaarten en boekkaarten van Romak (zie kaartvoorbeeld) heb ik enkele schudstempels van de Stempelmakers uitgewerkt (zie kaartvoorbeeld). Kijk ook bij techniek van de maand september voor een andere uitwerking met de stempel.
Verder heb ik een eigen huisjesmodel opgenomen waarin een schudgedeelte zit en waarbij de flapjes inplaats van naar achteren, naar voren zijn gevouwen. Op deze manier kun je leuke tafereeltjes op deze flapjes verwerken en kunnen de kaarten als een echt theatertje ergens neergezet worden.
Op deze manier heb ik ook de kerststalkaart en de hekjeskaart van Romak verwerkt.
Van stickertaferelen heb ik zowel een positieve als een negatieve afdruk in een kaart verwerkt, waardoor een verrassend effect wordt bereikt. (zie kaartvoorbeeld)
De doorkijkkaarten - een soort kleine theatertjes - kunnen gezellig ergens worden neergezet. Zij zijn gemaakt van verschillende kaarten met vouw- en snijtechnieken.

Ik hoop dat ik erin geslaagd ben om het een bijzonder kerstboekje te laten zijn en dat de laatste kerst van deze eeuw, een bijzondere kerst wordt op kaartengebied.

Enkele kaartvoorbeelden:

Maak je zelf ook zo graag kerstkaarten?? In augustus komt mijn nieuwe boekje, de SuperHobby   "Nieuwe Kerstvariaties" uit waarin ik weer verschillende technieken heb verwerkt waaronder schud en draaikaarten. Neem vast een kijkje op deze pagina.

Wilt U dit boekje online bestellen?? Klik hier voor meer informatie

terug naar beginpagina