Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Hobbywijzer "Goed Geschud", wenskaarten voor elke gelegenheid                            ISBN 90-213-2637-X Cantecleer Baarn, September 1997

In mijn eerste boekje "Goed Geschud" heb ik een tweetal geheel verschillende technieken uitgewerkt.

De eenvoudige techniek van de schudkaart, waarbij je met behulp van heldere sheet en foamtape diepte maakt achter een bestaand passe-partout. Goedgeschud
Met 3D papier en allerlei schudmateriaal zoals musketzaad, maanzaad en confettino's, kun je dan leuke schudkaarten maken. Voor alle schudkaarten uit dit boekje heb ik gebruikgemaakt van de 3D vellen van Adios te Beverwijk.
In dit boekje staan ook enkele "schud- stempels". Eerst druk je de stempel af op een kaart, daarna embos je hem met reliŽfpoeder, dan snijd je een deel van de stempel uit en maak je er met 3D papier, helder sheet en foamtape, een schudstempel van. In dit boekje heb ik hiervoor de stempels van Verhees uit 's Hertogenbosch gebruikt.

De tweede techniek is de zg. pop-up techniek, waarbij je in de afbeelding gaat    snijden. Door een speciale snij- en vouwtechniek te hanteren kun je de kaart neerzetten. Tijdens dit neerzetten zie je de afbeelding als het ware naar buiten komen. Voor deze kaarten heb ik de o.a. "Watersprites" gebruikt via Adios Beverwijk.

Een paar kaartvoorbeelden

pop-up elfjeskaart

stempel met postbode

schudkaart met vijverlelie

Wilt U dit boekje online bestellen?? Klik hier voor meer informatie

terug naar beginpagina