Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Iskola, Otthon?!


Toronto, Kanada
      A kormányzati ügyintézés legújabban elfogadott szabályai szerint "A szülőket megilleti az a jog, hogy a gyermeküket - az ő véleménye tiszteletben tartásával - vallási és világnézeti meggyőződésének megfelelő oktatásban és nevelésben részesítsék." Ennek megfelelően a tankötelezettség nem jelent kizárólagosan intézményes iskolákat, hanem az "a szülő választása szerint - iskolába járással vagy magántanulóként is teljesíthető."

Miről is van szó, tehát?
      Az otthontanításról, aminek a pontos magyar elnevezésében még mai napig sem vagyok biztos. Angolul is több kifejezés van rá, a legismertebb a homeschooling, de ma egyre jobban terjed a home based education kifejezés is. A gyerekeket magántanulóknak hívták régen is és hívják ma is, a tanulási módot otthontanulásnak, a fizetett tanárokat házi tanítóknak. De egy még újabb név is jelentkezett: az otthonoktatás. Hogy végülis melyik fog meghonosodni, azt még nem tudhatjuk előre. Tény az, hogy végre magyarok számára is lehetővé vált, hogy ezt az oktatási módot válasszák gyermekeik számára, ha úgy érzik, hogy ez felel meg nekik.

      Ha érdekel a téma, látogasd meg az ezzel kapcsolatos oldalaimat, amikhez az alább található gombok vezetnek. A honlapom többi része nem csak száraz, oktatással kapcsolatos oldalakat tartalmaz. Vannak itt gyerekek számára készített szines, érdekes, szórakoztatva oktató oldalak, hölgyek számára tippek, receptek, és persze rengeteg hasznos link. A tartalomjegyzékben könnyen átpillanthatsz az összes elérhető oldalaim listáján. S itt van az oldal, amin megtalálhatod a legfrissebb bővitéseket.

      Remélem, hogy látogatásod gondolatébresztő lesz, de annak is örülni fogok, ha szórakozni jöttél! Mindenféleképpen kivánom, hogy érezd jól magad. Ha pedig van egy ötleted, vagy több információt szeretnél kapni valamiről, csak irj az E-mail címemre. A válasz garantált! :)

Gyerekeknek

Babi néni Szobája

Van itt minden kicsiknek, nagyoknak, még olyan dolgok is, amik a felnőtteket is érdekelhetik...


Felnőtteknek

Az otthontanulásról: Esszék és az otthontanulással kapcsolatos internet ajánlataim.
Hölgyek oldalai
INTERNET AJÁNLATAIM:

Életharmónia. A túlzott anyagi fogyasztást megkérdőjelező oldalak.
Meseország Mesegyüjtemény, dalok, játékok.
Anekdóták a nevelés történetéből.
Archeophone Records: antik lemezeket CD-n kibocsájtó lemeztársaság. Többek közt itt találtam egy Hungarian Rag-et 1914-ből, harmónikán játszva... :) A lemez cime: Real Ragtime
Bill Reid: a híres hajda (nyugat kanadai) indián művész emlékoldala
Norval Morrisseau: a híres odzsibwa (Ontario-i nemzet) indián művész oldala
Toronto története: fiaim gimnáziumának (Jarvis Collegiate) a diákjai készitették ezeket az oldalakat.
Uzsé Bugumu- észak kanadai, krí indián, modern falu. Douglas Cardinal, krí építészmérnök tervei alapján épűlt, az indián hagyományokat követve.
Gábor testvérem


Az angol honlapom