Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Pepita´s Amour

Pepe

Nimi:Pepita´s Amour
Lempinimi:Pepe
Rotu:Shetlanninponi
Väri:Rautias
Säkäkorkeus:95cm
Sukupuoli:Ori
Syntynyt:9.5.2001 (VHKR)
Ikä:13 vuotta
Omistaja:Siittola Tarbes'n
Ex-omistaja:Karkki
Hoitaja:

Koulutus:Re 70cm, Ko He B
Arvonimet:

Luonne/Ratsastus


Pepe on aika villi, ja saattaakin puraista tai potkaista ellei ole koko ajan varuillaan. Pepeä ei juurikaan kannata komentaa, vaikka se olisikin käynyt kiinni takamukseen, koska siitä ei seuraa muuta kuin vieläkin vihaisempi Pepe:) Jos Pepe nyt oikein pahalle päälle sattuu ja on koko ajan kiukuttelemassa, niin toki silloin saa, ja kannattaakin hiukan suuttua sille, mutta ihan varovasti vain, sillä Pepe on todella pitkävihainen kun sen onnistuu suututtamaan. Pepe on talutettaessa melkoinen vieteriukko, se sinkahtelee joka suuntaan niin nopeaa vauhtia, että heikompia huimaa. Irti päästyään Pepen kiinniottamiseen saa varata rutkasti aikaa, sillä se viettäisi mielellään aikaa vapaana vaikka kuinka kauan, mutta kun sillä on tapana lähteä hortoilemaan pihapiiriäkin kauemmaksi, joten vapaana sitä ei voi pitää. Pepen kiinniottaminen vaatii melkoista oveluuttaa, ihan pelkällä leivän kannikalla se ei juurikaan koskaan onnistu. Parhaiten Pepen saa kiinni kun rupeaa tallissa täyttämään ruoka-astioita, sillä silloin Pepen maha vie voiton:)

Pepe on ratsastaessa oikein mukava, se kulkee kauniisti peräänannossa jo muutamalla puolipidätyksellä, tosin ratsastaja saa käyttää välillä apujaan melko voimakkaasti ennen kuin Pepe "herää" ja rupeaa kuuntelemaan niitä. Joskus Pepe osaa tehdä asiat mitä vaikeimmiksi, jos sitä ei vain kertakaikkiaan huvita ruveta yhteistyöhön ratsastajan kanssa, niin on melkeinpä syytä jättää rankat ratsastustreenit jollekkin toiselle päivälle. Esteitä Pepe hyppää oikein mielellään, eikä ollenkaan huonosti hyppääkkään, Pepeltä ylittyy innokkaiden pukkien lomassa 70cm, ja jos oikein hyvä päivä on, niin saattaa hiukan suurempikin este ylittyä, yksittäisenä vain tosin, kisaradoilla pysytellään 70cm tuntumassa.

Pepellä ollaan viime aikoina alettu myös ajaa jonkin verran, mitään raviponia Pepestä ei kyllä saa, sen tahtoo mennä jalat aivan täysin solmuun reippaassa ravissa, mutta rauhallista jolkuttelua se menee mielellään niin maastossa kuin ympäri kenttääkin.

Maastossa talsiminen on Pepestä hurjan pelottavaa, ainakin silloin jos mukana sattuu olemaan todella viehättävä tamma, vaikka tamma sitten olisikin 160cm korkea FWB, niin täytyy Pepen kuitenkin esittää miten taitavasti hän pystyy pukittelemaan ja peruuttamaan pusikoihin samanaikaisesti. Yksin mentäessä maastolenkin sujuvat ilman pukkeja, vaikka Pepeä hiukan pelottaakin, niin on maastoilu kuitenkin mukavaa vaihtelua kentän kiertämiselle.


My Pepita
Lonely Kismet Lorelie
Lady Kismet
Beautiful and Merried Dancing in the Moon
Star Beam
Reserve Leah
Reserve Spector Spectris
Ligurie
Leah Sun and Rosies
Moonflowe's ChokoPepen jälkeläiset entisellä omistajalla majaillessan

t. Efeckt's Stereolar Storm (e: Emely)
t. Storm's Bambino (e: Emely)


Astutuskalenteri

Astutus pvm
Tamma
Varsa syntynyt
Nimi
Sukupuoli
14.4.2002
TZ Tindarella
21.4.2002
Rufus Pepita Z
Ori
22.4.2002
V.H. Pieni Pipari
29.4.2002
Hazel the Gentleman Z
Ori
22.4.2002
TZ Tindarella
29.4.2002
Sky's the Limit Z
Tamma

Kisakalenteri

Kisa päivämäärä
Missä kisat?
Laji
Luokka
Sijoitus
1.6.2002
Kilpailukeskus
NJ-Poninäyttelyt
Shetlanninponi oriit
-

Ruokinta

Ruokinta
Aamu
Päivä
Ilta
Kaura
0,5 l
0,5 l
0,5 l
Melassi
-
-
-
Racing Prix
l l
1 l
1 l
Ruokaöljy
-
-
-
Porkkanat
1 kg
1
1 kg
Heinä
2 kg
2 kg
3 kgTekstin © Henttu
Kuvien © Hengstenhouderij Kramp