Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

TZ NUTCRACKER


©Stutteri Stjernen

Virallinen nimi : TZ NutCracker
Lempinimet : Nutku
Syntymäaika : 2.11.2001
Rotu : Shetlanninponi
Sukupuoli : tamma
Väri+merkit : tummanruunikko
Säkäkorkeus : 99cm
Isä : Timperilan Tattari
Emä : Hannan H Hannah
Kasvattaja : Piitu
Omistaja : Lara Jokela

Ko ~Helppo C, re 50cm
Nutkulla on ajettu koelähtö hyväksytysti.


Nutku siirtyi omistukseeni kun olin jo pitemmän aikaa etsiskellyt shettistammaa. Piitu sattui vastaamaan kyselyihini ja niinpä teimme kaupat silloin parivuotiaasta Nutku-tytöstä. Nutkun isä on jokaiselle virtuaalishettisten ystävälle tuttu huippuori, Timperilan Tattari, ja emäkin hieno, joskin hieman tuntemattomampi tamma.
Luonteeltaan Nutku on hieman kujeileva, reipas shetlanninponi. Veikeä neiti keksii aina pientä piristystä päivään, ja jos ei mitään muuta keksi, karkaa tarhasta. Ja kun muut hevoset karkaavat hyppimällä aitojen yli tai tulemalla läpi, on tämä pikkutamma keksinyt käyttää kokoaan hyväksi ja tulee aidan alta vaikka väkisin. Taluttaessa saa olla tarkkana, maailmassa kun riittää niitä ihmeellisiä asioita, ja omaa riimunnaruakin olisi niin kiva pureskella. Harjatessa saattaa poni siirtää varoittamatta kavion varpaille eikä sitä sitten hevillä siitä siirräkään:) Nutku menee kyllä kiltisti koppiin ja kengittäjällä se käyttäytyy myös ihan asiallisesti, jos on joku ihminen seurustelemassa sen kanssa pääpuolessa.
Oli kasvattajan toive käyttää tammaa siitoksessa kymmenen ikävuoden jälkipuolella, joten tätä ennen se on puhtaasti kisattavana. Muutamat ratsukisat se on käynyt, ja tulokset ovat olleet ihan ok, varsinkin esteradoilla sen kanssa pitää olla tarkkana kun neiti tykkää ennemmin kiertää esteet. Kouluratsastuksessa Nutkulta tuppaa loppumaan kärsivällisyys kesken, mutta maastossa Nutku on mukava ratsastaa, ja kärrylenkeillä Nutku on kertakaikkiaan ihana. Nutkua on treenattu ihan kisamielessä poniraveihin, ja koelähtökin on takana, hyväksytysti suoritettiin eli tarkoituksena olisi osallistua ihan kunnon poniravilähtöön piakkoin!

Takaisin tammat-sivulle