Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

NILANATH

Kauniit muistot, kultaa kalliimmat
meille Nillasta jäi.
Mielissämme nyt vaeltavat,
kuin kaunis tamma aikoinaan.
Nuku rauhassa ystävämme, älä meistä huolehdi,
meillä on muistot, sinun muistosi.

Nilla laukkasi vihreämmille niityille 15.8. Tamma nukahti rauhalliseen uneen omalla laitumellaan.

Nillaa muistaen, Lara ja jälkeläiset.


ŠEeva-Riitta Poroila

Virallinen nimi : Nilanath
Lempinimet : Nilla, Nilsku
Syntymäaika : 12.1.2001
Rotu : New Forest
Sukupuoli : tamma
Väri+merkit : hallakko
Säkäkorkeus : 144cm
Isä : Mile Away
Emä : Nady Princess
Omistaja : Lara Jokela

Ko Helppo A, re 90cm

Jälkeläiset:
*Fiin Viva De Luxe, i:Hopeless Not
*Fiin Hennieje, i:Hopeless Not
*Fiin Nadejda, i:Hopeless Not
*Fiin Dumble ja Fiin Delilah, i:Hopeless Not
*Fiin Donette, i:Hopeless Not
*Fiin Necko, i:VIR MVA Laakson Echoway
*Fiin Amigo, i:Silverfarm's Avocado


Nilla on yksi pitkäaikaisimpia virtuaaliponejani ja en tule ikinä myymään sitä. Tamma on osoittautunut vallan upeaksi yleisponiksi ja erinomaiseksi siitostammaksi. Jälkeläiset ovat kaikki varmoja, reippaita ja hienoja nf-poneja, joista kannattaa olla ylpeä:)
Nilla on todella kiltti ja utelias. Omat temppunsa sillä on, vanha lady huomaa kyllä jos hoitaja on hajamielinen ja jättää oven raolleen, jolloin poni lähtee omille matkoilleen. Nilla myös mielellään maistelee kaiken harjoista hoitajan hiuksiin asti. Nillalla riittää huumorintajua, jota kaikki eivät välttämättä ymmärrä. Siispä kärsivällisyyttä tämän tyttösen kanssa! Taluttaa poni on oikein mukava, ei rynni tai laahaa perässä. Tarhasta tai laitumelta on neitiä hieman hankalahko saada sisään, Nilla on ulkoilmaponi:) Poni viihtyy myös sateessa, silmät kiinni nautiskelee kesäisin kunnon vesisateella. Kuljetus onnistuu hyvin, kunhan ruokaa on saatavilla, ja kengityskin, jos on joku juttelemassa pääpuolessa ponin kanssa, jolloin sen huomio ei kiinnity jaloissa häärivään kengittäjään.
Nilla on oikein osaava ratsu, mutta se ei aina jaksa yrittää. Pienellä patistuksella saa neidistä kuitenkin upean ratsuponin joka liikkuu kauniisti ja hyppää hienosti. Tamma testaa joka ratsastajan, eli selässäkin tarvitaan kärsivällisyyttä ja taitoa. Kouluratsastuksessa Nillalla on kilpailtu jopa helppo A:ta, esteillä parhaimmillaan 90cm ratoja, mutta muorilla alkaa jo ikä painaa, joten nuo kisailut on jätetty vähemmälle, ja nykyään tyydytään ihailemaan omien jälkeläisten kilpakenttien valloitusta. Toivottavasti saamme nauttia Nillan ja sen varsojen seurasta vielä pitkään!

Takaisin tammat-sivulle