Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Kantakirjattu IIIpalk. 53pist.©HeavenlyPony

Virallinen nimi : Monique
Lempinimet : Moona
Syntymäaika : 3.12.2000
Rotu : Welsh, C-sektio
Sukupuoli : tamma
Väri+merkit : rautiaankimo
Säkäkorkeus : 135cm
Omistaja : Lara Jokela

-Ko Helppo A, re 90cm, yks. 110cm, ih 120cm

Jälkeläiset:
-Fiin Funny Foal,s.29.4.2001, i:Black Luck Love
-Fiin Minaque, s.5.6.2001, i:Black Luck Love
-Fiin Belleque, i:Black Luck Love
-Fiin Ramque, i:Rhythm
-Fiin Montaque, i:Fiin Regent
-Fiin Lilque, i:Fiin Regent
-Fiin Banique ja Fiin Regelque, i:Fiin Regent
-Fiin Cassique, i:MQ's Congeniality


Moona on yksi minulle rakkaimpia ponejani koko tallista. Kaunis ja iloinen ponitamma on oikea massahurmaaja joka jää ihmisten mieleen erikoisen värityksensä kuin myös erinomaisten varsojensa takia.
Moona on luonteeltaan erittäin utelias. Kaikki uusi pitäisi saada haistaa tai maistaakkin. Moona on oikein ystävällinen, mutta myös erittäin määrätietoinen poni. Moona on pienen ponilaumamme ehdoton johtaja vanhan ponin viisaudellaan sekä päättäväisyydellään. Moona on myös todella huolehtivainen, eikä päästä ihan ketä tahansa varsansa luo. Moona kiintyy asioihin tai ihmisiin todella helposti ja pitää tiukasti kiinni rutiineista. Tämä pikkuneiti on myös hieman säikky. Ujoksi tai araksi sitä ei voi sanoa, mutta kaikenlaiset muovipussit, isot autot ja kovat äänet saavat neidin paniikin valtaan. Moona on kunnioitettavasta iästään huolimatta pirteä poni, joka ei koskaan pistä vastaan töihin lähdettäessä:)
Moona on ratsuna todella tarkka, katsoo huolellisesti mihin jalkansa pistää ja yrittää parhaansa mukaan olla ratsastajalle mieliksi. Moonan askeleet ovat todella maahansidotut, eikä sen kärsivällisyys nuorempana oikein kouluratsastukseen riittänyt, joten se on jäänyt selvästi vähemmälle Moonan kanssa. Mutta nuoruusvuosina Moona on ollutkin oikea estetykki. Esteitä Moona hyppäsi nuorempana todella innoissaan, irtohypytystulokseksi on saatu 120cm, ratsastajan kanssa 110cm. Moona varoo jalkojaan ja nostaa niitä todella hyvin esteellä, mutta varovaisuus kostautuu estekisoissa, radalla kun monesti on kaikennäköisiä muureja, portteja ja kukkapuskia, jotka tietysti ovat aivan kamalia:) Myöskään vesiesteet eivät Moonan mieleen ole. Moonalla ei enää kisata aktiivisesti, ikä kun tammalla alkaa painaa, vaikka neiti hyvässä kunnossa muuten onkin. Näyttelyissä Moona vielä jaksaa käydä, varsinkin jälkeläistensä hyvää menestystä ihailemassa. Moona toimii kuitenkin lähinnä siitostammana ja koko tallin piristysruiskeena:)

Takaisin tammat-sivulle