Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
©Orrion Farms

Virallinen nimi : Rockie's Jamila ox
Lempinimet : Jamila
Syntymäaika : 30.11.2000
Rotu : Arabialainen täysiverinen
Sukupuoli : tamma
Väri+merkit : ruunikko
Säkäkorkeus : 152cm
Omistaja : Lara Jokela

Ko Helppo A, re 80cm

Jälkeläiset:
Fiin Jamiroquai, i:Sunflower's Al Sheik ox
-Fiin Glamour, i:Olympos Campiglion ox
-Fiin Little Sheik ox, i:Sunflower's Al Sheik ox
-Fiin Jhella ox, i:Moondelight's Canyon ox
-Fiin Crisalide ox, i:Kuusimetsä's Snowboy ox


Rockie's Jamila eli Jamila on upeaakin upeampi tamma. Hieno rakenne, upea suku -tammalla on paljon annettavaa. Kasvattaja Kata Laakso on osannut valita juuri oikeat vanhemmat tälle kuvankauniille tammalle:)
Jamila on luonteeltaan täysi vastakohta kahdelle muulle arabitammallemme. Jamila ei pidä ihailijoista ja taputtelijoista, kovat äänet saavat tamman suunniltaan ja tamma on usein 'kireä' henkilöille joita se ei tunne. Jamila on tutuille henkilöille kiltti ja rauhallinen tamma, mutta tuntemattomista ihmisistä, varsinkaan lapsista se ei pidä yhtään. Toisaalta tutuille ihmisille Jamila saattaa heittäytyä jopa leikkisäksi, ja viisas kun on, availee tarhan portteja ja ei annakkaan aivan heti kiinni. Jamila luimii, jopa potkii ja puree jos sen rauhaa häiritään. Hevosista Jamilan kanssa toimeen tulevat tarhakaverit Crystal ja Capricia, muille tunkeilijoille tamma antaa kaviosta, jos tilanne sitä vaatii. Jamila on myös todella tarkka varsojensa perään, ja on melkeinpä ylihuolehtiva vahtiessaan pikku kullannuppujaan.
Jamila ei suoraan sanottuna ole ollut kovin kummoinen ratsu, hypännyt pieniä luokkia ja mennyt joitakin koulukisoja, muttei ikinä oikein saanut kunnon menestystä ratsurintamalta. Näyttelyissä sensijaan tammaa on kuitenkin kehuttu, ja Jamilan varsat ovat poikkeuksetta olleet upeita yksilöitä. Jamila on enää ainoastaan siitoksessa ja kevyessä ratsastuksessa melko huonokuntoisten jalkojensa ja korkean ikänsä takia. Siitoksessa se on ehkäpä arvokkain tammame tällä hetkellä ja saa toivottavasti vielä monta upeaa varsaa.


Takaisin etusivulle