Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Virtuaalihevonen | A Virtual Horse

WIZZERRIA xx xt-020

1*irtoSERT | YLA3 (95p)
Lopetettu 24.6.2003

 • Nimi: Wizzerria xt-020
 • Lempinimi: Wiz
 • Sukupuoli: tamma
 • Rotu: englantilainen täysiverinen
 • Syntynyt: 15.3.2001 (VHKR)
 • Kuoli 24.6.03 26 vuoden ikäisenä
 • Väri: Kimo
 • Säkäkorkeus: 169 cm
 • Omistaja: Marinea
 • Ostettu Mayfair Fieldsistä 15.8.2002
 • Koulutus: ko: GP, re: -
 • Wiz oli luonteeltaan melko kuuma, täyttä verta kun oli. Se ei ollut mikään helppo ratsastettava, se hermostui helposti vähänkään epäselvistä avuista ja aloittelijoille se ei sopinut lainkaan!

  Laukkaratsutaustansa takia Wiz lähti viemään helposti ja varsinkin maastossa siinä oli pitelemistä. Maastolenkeillä käytettiin usein gramaaneja, ettei käynyt ihan hassusti. Kisoissa Wiz oli aivan kuin eri hevonen, silloin se keskittyi suoritukseen täydellisesti eikä mikään häirinnyt sitä. Mutta myös ratsastajan oli keskityttävä antamaan selkeät avut, muuten Wiz hermostui ja koko homma meni pieleen.

  Hoidettaessa Wiz oli melko kiltti, mutta se oli pitkään epäluuloinen uusia ihmisiä kohtaan eikä se hyväksynyt kovin äkkiä uutta hoitajaa harjailemaan. Näitä uusia sitten pomoteltiin ja uhkailtiin, mutta ajan myötä siitä kuoriutui ihan kiltti hoidettava.

  Vanhemmiten Wiz vähän rauhoittui, mutta kyllä siitä ärhäkkyyttä löytyi edelleen. Wizzerria siirtyi 11.11. täysipäiväiseksi eläkeläiseksi. Syynä siitoskäytön lopettamiseen oli Wizin tiinehtyvyysongelmat, tammaa oli hankala saada kantavaksi ja se loi varsansa helposti. Wiz oli kuitenkin terve kuin pukki ja sillä ratsasteltiin päivittäin, usein maastossa mutta toisinaan verestettiin muistoja kouluradoilta.

  Marineaan Wiz jätti kolme todella hienoa orijälkeläistä: Fentonin, Fontankan ja Yaroslavin. Fontanka on jo näyttänyt kykyjään kenttäkilpailuissa ja Yaroslav sekä Fenton ovat molemmat emänsä tavoin koulupainotteisia. Wiz periytti isoa kokoaan, jokainen oreista on yli 165 cm.

  Wizin viimeinen jälkeläinen on knabstrup-risteytystamma Gin Wishmaster, jonka isä on Ginin upea kilparatsu White Speedster. Speedy oli varsinainen joka paikan höylä, siltä sujui niin koulu, esteet, valjakko, kenttä kuin westernkin. Wizin ohella juuri Speedy on ollut Ginin tärkein, parhain ja rakkain kilpahevonen, joten oli aika luonnollista teettää näistä kahdesta varsa.

  Wiz päätettiin lopettaa 24.6. Alkukesän aikana sen etujalat olivat menneet aina vain huonommiksi ja kipeät jalat rajoittivat Wizin liikkumista. Tamma ehti tehdä pitkän työn niin Ginin luottokisaratsuna kuin siitostammanakin, mutta jäimme silti kaipaamaan pitkäaikaista ystäväämme.

  Kisat

  PVM
  LAJI
  LUOKKA
  JÄRJESTÄJÄ
  SIJOITUS
  02/05/03
  NJ
  xx-hevostammat
  Vadelmakangas
  -/-
  26/02/03
  NJ
  muut hevostammat
  Kuujärvi
  6/11, JS
  22/02/03
  YLA
  lämminverioriit
  YLA
  1/3, YLA3 95p LV
  02/10/02
  NJ-Näyttelyt
  xx-tammat
  Vaahtera
  2/12, irtoSERT, JS
  28/09/02
  NJ-Näyttelyt
  xx-tammat
  Tuohimäki
  peruttu
  19/09/02
  Koulu
  GP
  Sunrise
  2/11
  06/09/02
  Koulu
  Intermediaire II
  Tähtilaukka
  1/19
  28/06/01
  Koulu
  kür
  Koululaakso
  10/29

  Jälkeläiset

  SYNT
  NIMI
  SKP
  VÄRI
  ROTU
  ISÄ
  MUUTA
  17.2.02
  Tiziana Z
  tamma
  kimo
  australian pv
  Fazing Feber
  -
  2.4.02
  SZ Carolina
  tamma
  kimo
  FWB
  Colorado
  -
  11.10.02
  BDJ Fontanka
  ori
  kimo
  RBSH
  Sydänyön Wiizl
  astutus 20.9.
  4.11.02
  BDJ Yaroslav
  ori
  kimo
  RBSH
  Ledik
  astutus 14.10.
  5.02.03
  MVS Lord Fenton
  ori
  kimo
  xx
  Gold Kid
  astutus 22.1.
  27.04.03
  Gin Wishmaster
  tamma
  kimo
  knabstrup-xx
  White Speedster
  astutus 13.4.

  Sukutaulu

  Pelham xx Delta Wing xx -
  -
  Not So Much xx -
  -
  White Visteria xx Whitewater xx -
  -
  Magnificent Wisteria xx -
  -

  Wizin tarina
  Wizzerrian tarinaa voisi nimittää tuhkimotarinaksi. Se aloitti täysiveristen tapaan kaksivuotiaana laukkauransa, muttei sinä vuonna kilpaillut paljoakaan. Kolmevuotiaana se pärjäsi jonkin verran, mutta onnettomuus katkaisi kauden ja samalla koko kilpauran laukkahevosena.

  Se toipui onnettomuudesta hyvin, mutta laukkaradoille siitä ei enää ollut. Se myytiin eräälle kenttäratsastajalle. Miksi tämä osti kuuman, rikki menneen laukkavarsan, sitä ei tiedetä. Liekö jo silloin nähnyt piilevän lahjakkuuden vai hankkiko vain seurahevoseksi toiselle tammalleen, halvalla kun sai?

  Joka tapauksessa hän opetti Wizille "tavallisen" ratsastuksen alkeet ja huomasi tamman olevan erittäin hyväliikkeinen täysiveriseksi. Koska onnettomuuden ja heikkojen etujalkojen takia Wiz ei voi hypätä esteitä, oli luonnollista siis testata sen kouluratsun kykyjä. Wiz teki läpimurtonsa jo nuorten hevosten helpoissa luokissa voittamalla lähes kaiken mahdollisen.

  Wiz myytiin eräälle kouluratsastajalle, joka jatkoi sen koulutusta. Wiz nousi vaikeisiin luokkiin kuin raketti, se oli nopea oppimaan ja sillä oli luonnostaan hyvä tasapaino. Taloudellisten ongelmien takia hän joutui kuitenkin myymään ratsunsa ja erinnäisten välikäsien kautta Wiz päätyi Liinun myyntitalliin ja sieltä Virginialle.

  Kesällä 2001 Gin myi Wizin Hopeafarmille, jossa sitä ilmeisesti käytettiin siitokseen, mutta varsoista ei ole tietoa. Joulukuussa 2001 Gin osti tammansa takaisin, mutta myöhemmin myi sen Stiinulle ja sieltä Wiz päätyi Marineaan.  Copyright 2002 Marinka
  Tekstin © Virginia
  Luotu 15.8.2002