Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Virtuaalihevonen | A Virtual Horse

LA TRAVIATA

 • Nimi: La Traviata
 • Lempinimi: ??
 • Sukupuoli: tamma
 • Rotu: budjonny
 • Syntynyt: 6.4.2001 (VHKR)
 • Kuoli 2.6.2003 26 vuoden ikäisenä
 • Väri: Ruunikko
 • Säkäkorkeus: 164 cm
 • Omistaja: Marinea
 • Hoitaja: Virginia / päiväkirja
 • Koulutus: (heA, 130 cm)
 • La Traviata saapui tallillemme suoraan Venäjältä ja sen menneisyydestä ei ole sen enempää tietoa kuin että se on kilpaillut toisinaan menestyksekkäästikin esteradoilla, samoin kuin myös laukka- ja risuestelaukkakisoissa. Täällä ei kilpauraa enää jatkettu vaan Traviataa käytettiin siitokseen.

  Hoidettaessa Traviata oli varsinainen dynamiittipötkö, kuuma ja kärsimätön. Sillä oli paha tapa näykkiä ja työrauhan vuoksi hoitajan oli parempi sitoa se kiinni harjaamisen ajaksi. Toisinaan jalkojen nostaminenkin oli työn takana, kun Traviata oli sitä mieltä ettei hän kerta kaikkiaan pysy pystyssä kolmella jalalla.

  Suitsimisessakin oli omat ongelmansa, Traviata oli erittäin herkkä päästään ja korvistaan. Suitsiminen olikin tehtävä erittäin varovaisesti ja rauhallisesti. Satulointi ei itsessään ollut ongelma, mutta satulavyötä oli syytä kiristellä pitkin matkaa, Traviata toisinaan pullisteli itsensä melkoiseksi palloksi.

  Muiden hevosten kanssa Traviata oli ärhäkkä johtajatamma, joka aika raaoinkin keinoin otti johtajuuden itselleen. Sen takia en tarhannut sitä koskaan muiden sellaisten tammojen kanssa, jotka ovat myös "vallanhimoisia", se olisi johtanut vain kolmanteen maailmansotaan.

  Ratsastettaessa Traviata oli kuumahko ja erittäin herkkäsuinen. Käytin sillä paljon hackamorea ja se sopi Traviatalle hyvin. Myös synteettipäälysteinen kolmipala oli ihan ok, tavallinen nivelkuolain ei sopinut, koska Traviatalla oli hyvin matala kitalaki ja nivel taittuessaan osui siihen kipeästi.

  Jos ratsastajalla oli tarpeeksi herkkä käsi, Traviata oli hyvä ratsu. Vielä vanhanakin se lensi korkeidenkin esteiden yli vaivatta ja sillä oli joustavat, matkaavoittavat liikkeet. Harmittaa oikein, että tamma tuli Marineaan melko iäkkäänä, tiedä minkä kisatykin siitä olisi saanut koulittua kouluradoillekin.

  Traviata varsoi viimeisen kerraä maaliskuussa 2003 ja vetäytyi sen jälkeen eläkkeelle. Toukokuussa 2003 tamman kunto alkoi heiketä ja vihdoin 2.6. eläinlääkäri suositteli tamman nukuttamista lopullisesti. Sen hampaat alkoivat olla jo kohtalaisen huonossa kunnossa ja jalkojen nivelet reistailivat ja ikääkin oli jo 26 vuotta. Traviata lopetettiin tallin pihalle.

  Traviata ehti jättää 6 varsaa, joista kaksi tammaa on edelleen Marineassa. Kaikille varsoille on yhteistä suuri kapasiteetti sekä valitettavan huono luonne ja matala kitalaki. Mutta kyllä niiden kanssa pärjää vaikka hankaluuksia on.

  Jälkeläiset

  SYNT
  NIMI
  SKP
  VÄRI
  ROTU
  ISÄ
  MUUTA
  22.9.02
  BDJ Ljudmila
  tamma
  rautias
  RBSH
  Zagadka
  astutus 1.9.
  16.10.02
  BDJ La Diva
  tamma
  ruunikko
  RBSH
  Sunrise's Black Power xx
  astutus 25.9.
  11.11.02
  BDJ Romeo
  ori
  ruunikko
  RBSH
  Kummun Roaisha x
  astutus 21.10.
  28.11.02
  BDJ Delenn
  tamma
  ruunikko
  RBSH
  BDJ Vladimir
  astutus 14.11.
  14.01.03
  MVS Moria
  tamma
  ruunikko
  budjonny
  Sydänyön Wiizl
  astutus 31.12.
  05.03.03
  BDJ Radames
  ori
  ruunikko
  RBSH
  BDJ Casimir
  astutus 19.2.

  Kisat

  PVM
  LAJI
  LUOKKA
  JÄRJESTÄJÄ
  SIJOITUS
  06/05/03
  NJ
  budjonnytammat
  Rainy Days
  3/4, JS
  02/10/02
  NJ-Näyttelyt
  lämminveritammat
  Vaahtera
  ei tuloksia

  Sukutaulu

  Opern VIII Ornika Ornament
  Spadetz
  Marijeta Novyj
  Aljosha
  Myrdij Talisman Tripp xx
  Galopa
  Kastanovka ?
  Karelka  Copyright 2002 Marinka
  Luotu 1.8.2002