Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
N.I.N. Lumiturpa/virtuaalihevonen

N.I.N. Lumiturpa on virtuaalihevonen // a SIM-game horseKuvat ©

Kutsumanimi: Tumppu ;)
Syntynyt: 17.6.2002 (2 kk = 1 vuosi)
Rotu: suomenhevonen
Sukupuoli: tamma
Säkä: 152 cm
Väri ja merkit:

Kasvattaja: Ninitra/Heli
Omistaja: Oona K. (linnes@jippii.fi)
työ- ja valjakkoajoVIR MVA Ch
Rimurin Lento
sh, rt, 156 cm
ktk II palk. 75 p.
Rimur II
sh
Rimur
sh
Kauno
sh
Lennon Typyli
sh
Lennon-Poika
sh
Typykkä
sh
N.I.N. Kielo
sh, prt, ei mitattu
- - - -
- -
- - - -
- -


Jälkeläiset:
t. LS Pihlaja (i. Metsätähden Pippuri)
t. LS Saimi (i. M.K. Kettu)
t. LS Vilppu (i. M.K. Kettu)
o. Metsämarjan Huutomerkki (i. Huuto S.P.)

Ostin Lumiturvan kesäkuussa 04, pitkään olin jo katsellut suomenhevosia joilla olisi Rimurin Lento mahdollisimman lähellä sukutaulussaan ja onni oli suunnaton kun Heli tarjosi minulle Tumppua, joka siis periytyy suoraan Rimurin Lennosta. Emä on N.I.N. Kielo, tukevarakenteinen ja sympaattinen Ninitran kantatamma.

Tumppu on luonteeltaan tosi symppis. Sillä on suorastaan maaginen tapa saada jokainen tallilla kävijä fanijoukkoihinsa. Ehkä osansa on sen erittäin perinteikkäällä ulkonäöllä, jota on lähes poikkeuksetta siunattu aina muutamalla liikakilolla, tamma kun on mahdottoman hyvä rehunkäyttäjä.

Tumppu on jotenkin ”henkisesti suuri” hevonen. Se on paitsi huolehtivainen ja äidillinen varsojaan kohtaan, myös hyvin avoin ja ystävällinen jokaista ihmistä kohtaan. Kaikin puolin se on hyvin tasapainoinen hevonen, niin muita hevosia, ihmisiä kuin kaikkea kohtaa mitä tapahtuu.

Tumpun kanssa on ollut mahtavaa tehdä töitä! Se on tunnollinen ja voimakas, lähinnä olen käyttänyt sitä Linnen yleistyökoneena. Tamma on vetänyt niin heinä- kuin polttopuukuormaakin, välillä olen laiskuuttani vedättänyt sillä myös vesiä laitumille. Se on mainio työhevonen ja kuuntelee hienosti ääniapuja, seeeeeis, maiskutus, ponnekas ra-vi ja muut tälläiset kuuluvat sen repertuaariin. Tamma jää myös ihan rauhassa seisomaan lastin purkauksen ajaksi, niin kuin kunnon työhevosen kuuluukin.

Mutta vaikka Tumppu onkin miellyttävä ja rauhallinen äitihevonen, pitää äitienkin välillä päästä baanalle! Mikäs sen mukavampaa kuin valjakkoajo, tuumailee Tumppu. Pois alta risut ja männynkävyt täältä mie tuun! Varsinkin marathonilla Tumppua ei pidättele mikään, tosin kaikkein mieluiten se juoksisi suoraan ja niin lujaa kun kavioista lähtee. Kokemattomuuttaan ja innokkuuttaan kaarteet lentävät usein hyvinkin pitkiksi ja hevonen on linkullaan väärään suuntaan. Sisätakanen olisi löydettävä…

Ratsunkaan hommat eivät ihan vieraita ole, tamma on kuitenkin tasolla "mennään tässä nyt mehtätietä pitkin". Kyllä sillä jonkun HeC:n saisi ratsastettua, mutta siitä eteenpäin ei tässä ole ainakaan minulla halua lähteä. Tuntihevosena Tumppu olisi varmasti aivan mainio!Kilpailutuloksia:
  • 10.3.2005 Schecke Ponys valjakko, Avoin hevosvaljakko 2/8
  • 10.-11.7.2004 Classic valjakkokisat, Noviisien hevosvaljakko 5/20
  • 12.9.04 Keltainen Mango VVJ, Avoin hevosvaljakko 9/10
  • 27.8.04 Siittola Kermakaramelli VVJ, Avoin hevosvaljakko 11/11
  • 30.08.2004 Hubertus Riders valjakkokisat, noviisi hevosvaljakko 5/10
  • 26.9.2004 Allu Express VVJ Avoin hevosvaljakko 3/25 ^^ruusuke
  • 07.08.2004 Hubertus Riders valjakkoajo, Noviisi hevosvaljakko 12/12