Yksi intohimoistani suomenhevoskasvatuksessa on vanhojen linjojen ohella on ensimmäisen virtuaalihevoseni Melkein Enkelin säilyttäminen sukutauluissa. Sivulle olen keräillyt ja vähän sepostanut Enkelin jälkeläisistä ja jälkeläisten jälkeläisistä.

Enkelin suomenhevosperhesh t. Melkein Enkeli
rt, 23.7.2000 - 2002, 149 cm, ktk III

1 sisarus o. ?

Enkeli on ostettu vuonna 2000 Sannamari Teurilta, Viiru-Veikon tallilta. Sen emä Tähden-Tuike asui silloin samalla tallilla, isä Rakuuna on todennäköisesti sukutauluun keksitty ori. Sannamarilla oli tuolloin myös Enkelin täysveli, lempinimeltään ori oli Lohtu, mutta muista tiedoista tai oikeasta nimestä ei ole muistikuvia.
Enkeli oli luonteeltaan kiltti, vetäytyvä ja arka. Tamma varsoi omistuksessani kolmesti ja kuoli vuonna 2002 vanhuuteen.

Tamma oli pitkään ainut hevoseni ja kilpaili harrastusmielessä enimmäkseen kouluratsastuksessa. Suurimman osan elämästään se asui yksityisenä Virtuaalitalli Metsätähdessä.

Sukutaulun koodaamisesta kiitos Sadulle, tämä on ollut käytössä siitä lähtien :)

t. Melkein Enkeli
s. 23.7.2000

I Rakuuna II Vänrikki III Vääpeli IIII Korpraali
IIIE Ruutu-Liina
IIE Pelurinna IIEI Peluri
IIEE Missinen
IE Tytön-Tyllerö IEI Turvelo IEII Tompeli
IEIE Roison-Tyttö
IEE Isin-Tyttö IEEI Vinkaus
IEEE Vaalija
 

E Tähden-Tuike
*Kuoli 24.12.2000*

EI Riskin-Veto EII Pika-Suikku EIII I.P. Suipula
EIIE V.P. Helen-Juoksu
EIE Lohdutar EIEI Lohduton
EIEE Keijukka
EE Tähti-Säde EEI H.H. Releen-Vinke EEII Topikon-Rele
EEIE Vinkeriina
EEE Sähdetär EEEI Säteen-Säle
EEEE SaniainenJälkeläiset ensimmäisessä polvessa:
Silloisista siitosoreista Ch Aurinkorannan Aamurusko oli täydellinen pari Enkelille. Pienikokoinen tamma ja suurehko maskuliininen ori olivat jostain syystä varsin sopiva coctail, ne jättivät pienikokoisia mutta raamikkaita varsoja.

o. VIR MVA Ch Metsätähden Takku
rt, 20.7.01, 154 cm, ktk III (i. Ch Aurinkorannan Aamurusko)
Takku on oma kasvattini hämäävästä kasvattajanimestään huolimatta. Ori teki leipätyötään valjakkohevosena ja sille on suisaantunut useita jälkeläisäkin.
Myin orin vuonna 02, mutta ostin takaisin vuonna 05.


t. Viipotin
prt, 28.6.2002, 149 cm, ktk III (i. Aurinkorannan Aamurusko)
Viipotin oli varsin kovapäinen tamma joka piti vauhdikkaasta menosta ja esteistä. Punarautias rouva ei ollut kauneuskuningatar parhaasta päästä, mutta se saatiin silti "kirjoihin ja kansiin".
Tamma myytiin elämänsä varrella muutamaankin otteeseen ja lopulta Pikkuenkelin kuoltua ostin sen takaisin Linneen. Tamma kuoli arvokkaana matriarkkana Linnessä 03.


t. Pikkuenkeli
rt, 12.3.2002, 146 cm (i. Aurinkorannan Aamurusko)
Pienhevosen mittoihin virallisesti jäännyt tamma oli kuin kopio emästään. Lempeä luonteeltaan ja ulkonäöltään samanlainen klassinen suomenhevonen.
Menetys olikin valtava kun tamma vain viiden vuoden iässä kuoli suolisolmuun jättäen lupaavan uransa ratsuna ja vain yhden varsan.Jälkeläisiä toisessa polvessa:
Takun jälkeläiset:
Alla Takun jälkeläiset jotka olen onnistunut selvittämään, muistikuvani mukaan se olisi astunut jo minulla ollessaan enemmän tammoja.
En tule myöhemmin enää tutkimaan näitä hevosia vaan keksityn tammalinjaan. Varsoista kuitenkin ainakin vielä Ulpun Ulrika ja Taikatuulen Kajaus oletettavasti vaikuttavat virtuaalimaailmassa.

t. Ulpun Ulrika, 30.11.2001, e. Fagerholman Rissa
o. Luminen Takku
o. VIR MVA Ch Taikatuulen Kajaus, 2.5.1996, e. Ch Metsätähden Taika
o. Linnen Tuulva, 24.9.2002, e. Taikatuulen Mandariini
t. Taikatuulen Kaneli, 27.7.2002, e. Pepsiina
o. Linnen Omppeli, 17.7.2002, e. G. T. Hallittu


Viipottimen jälkeläiset:
t. LS Liipotin
rt, 146 cm, ktk II (i. M.K. Leijonamieli)
LS Liipotin on kekseliäs ja riehakas pikkutamma joka viipyi Linnessä kantakirjaukseensa asti ja myytiin sitten Elinalle, ratsukko kilpaili ahkerasti ja Lippe saavutti VIR MVA Ch:n arvon. Myöhemmin ostin tamman takaisin Toukolaan. Tamma on varsonut kahdesti.
Liipotin on paitsi Viipottimen ainut tiedossa oleva varsa, niin myös ensimmäinen LS-tunnuksen al