Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Site zal updgedate worden begin 2006

Ik weet het, ik heb het laatste jaar deze site niet verder upgedate.
Ik zie echter dat er nog steeds heel wat bezoekersactivit is. Zowel het aantal bezoekers, als de berichtjes in het gastenboek getuigen hiervan.
Ook krijg ik nog regelmatig een mailtje met een vraag.
Genoeg redenen dus om terug de handen uit de mouwen te steken en de site up te daten.

Stuur mij (vogelspinnen@hotmail.com) gerust feedback over wat je graag anders zou zien, of wat je mist op de site.
Ook als je foto's hebt die hier ontbreken, stuur maar door. Dit moeten ofwel eigen foto's zijn of foto's waarvoor je toestemming hebt. Niet ongevraagd van een andere site plukken!

Foto's

De foto's die nu nog te vinden zijn op deze site, zijn van mezelf (Frť), behalve de foto's van Brachypelma auratum (van Marcel, http://www.chromatopelma.com) en Haplopelma sp. Burma (Dave Van Akker).
Mocht je mijn foto's willen gebruiken voor je eigen site of andere doeleinden, doe gerust (heel graag zelfs!). En als je dan nog een link naar mijn site legt, ben ik helemaal tevreden.

Spijtig...

De cocon van Psalomopoeus irminia die we hadden sinds donderdag 27 februari zal geen jongen voortbrengen. Ongelukkig genoeg zijn de eieren in de cocon niet goed ontwikkeld waardoor de volledige cocon begon te rotten. Lees het kweekverslag.
Maar sinds ongeveer 25 april heeft de Poecilotheria regalis van MichaŽl een cocon gebouwd. Het vrouwtje had gepaard met een mannetje van mij. We zijn dus opnieuw in blijde verwachting!

Breeding

Als alles goed gaat verwacht ik binnen enkele maanden tot een jaar spiderlings van de volgende soorten:

Brachypelma vagans vrouw verpaard door mannetje van Nicole.
Kweekpogingen in de toekomst:
- Aphonopelma bicoloratum met met man van MichaŽl Brouwers.
- Brachypelma smithi subadult man voor MichaŽl Brouwers
- Chromatopelma cyaneopubescens adult man voor Marcel Bastiaansen - Paringen gebeurd, we wachten op een cocon.
- Eupalaestrus campestratus adult man voor MichaŽl Brouwers.

Tentoonstelling

Op zaterdag 7 en zondag 8 september waren we in Torhout met een deel van onze spinnencollectie te bewonderen op de 'Dag van de Aquariaan', een tentoonstelling die elke drie jaar gehouden wordt door aquarium- en terrariumclubs uit West-Vlaanderen (BelgiŽ). Bekijk hier de foto.

Nakweek Brachypelma vagans!

Lees hier het kweekverslag
Bekijk hier de foto's!
Toegevoegd op de site: Foto's van mijn eigen terraria.

Deze site is bedoeld voor de beginnende liefhebber van vogelspinnen. Hij (of zij) vindt er alle informatie van de aanschaf van de diertjes tot de paring en de opkweek. Ook de meer ervaren liefhebber komt aan zijn trekken. Er is een uitgebreide soortenlijst voorzien met foto's en eigenschappen van de dieren.
Daarnaast zijn er ook interessante weetjes te vinden op deze pagina. Een krantenartikel over het positief gebruik van spinnengif. Waar kan ik biologische bestrijding tegen mijten vinden?

We moeten ook andere liefhebbers bedanken die ons van foto's voorzagen: Tom Schumm, Big Hairy Spiders en Marcel, Cromi Deze laatste is ook eigenaar van het filmpje 'Cromi'.
Sommige foto's zijn overgenomen van andere sites. Ben je eigenaar van een foto, contacteer ons. Dan plaatsen we je link op deze site of halen desgewenst de foto van onze site.

De soortenlijst is uitgebreid, wat navigatie in de menubalk moeilijk kan maken. Als de menubalk leeg is, scroll dan naar boven totdat je weer bij het menu zit.
Staat er een fout op de site, zijn er aanvullingen nodig, of mocht je nog vragen hebben, kan je altijd een van ons contacteren:
Frederik Ampe: vogelspinnen@hotmail.com
Michael Brouwers: brouwers.m@skynet.be

Bij verdere vragen kun je ook altijd een berichtje posten op de Vogelspinnen groep:
Subscribe to Vogelspinnen
Powered by groups.yahoo.com

Heb je of zoek je een mannetje van een specifieke soort om mee te kweken, check dan deze emailgroep eens:
Subscribe to Vogelspinnen-mannen
Powered by groups.yahoo.com


Engels

This site is a member of WebRing.
To browse visit Here.