Wounds on death/thrash/speed metallia soittava trio Harjavallasta. Bändi on julkaissut 3 demoa/promoa sekä kerännyt mainetta energisenä livebändinä. Bändin debyyttilevy ilmestyy ensi vuoden alussa, tammi-helmikuun tienoilla. Pistimme bändin basistilaulaja Kimin piinapenkkiin ja tässä tulos:

Terve!Onnea levytyssopimuksen johdosta! Miltäs nyt tuntuu?

Kiitokset vain!! No eipä erikoiselta tunnu... hienoahan se on. Tammikuulle on varattu studio jotta päästään aloittamaan levyn nauhoitukset. Näillä näkymin 11-12 biisiä on levylle tulossa.

Te olette suhteellisen nuoria sällejä ja mielestäni on positiivista ettei tällaista "oldschool" metallia soita pelkästään "vanhat jäärät" nostalgian kiilto silmissään. Mistä innostus tällaiseen kunnon death/thrash/speed myllytykseen?

No meillä on kuitenkin kaikilla se hevin kuuntelu lähtenyt siitä Metallicasta, Jouni nyt on kuunnellut mitä lie Mötley Crüeta, mutta kuitenkin. Ja kun suosikkeihin kuuluu nämä ikivihreät; Destruction, Kreator, Sodom, Dark Angel, Slayer...ym. niin kyllähän ne vaikutteet tulevat niiltä suunnilta. Juu, nuoriahan me ollaan. Sekin on sellanen juttu tuo ikä että jotkut katsoo kieroon ja jotkut ovat heti koko vitun hernepurkki nenässä jos ei ole 25 vuotias. Paskaa tulee heti niskaan, mutta itse sanoisin että mitä nuorempana aloittaa niin sitä paremmin sen sitten vanhempana taitaa. Hehehehehh...

Death/thrash/speed/trad.metal bändit ovat alkaneet viime vuosina saada taas enemmän huomiota metalli ym.medioissa, vanhat bändit tekevät comebackeja ja uusia perustaan paljon. Näetkö tämän positiivisena asiana vai voiko edellä mainituista genreistä tulla taas trendejä eli voivatko nämä genret taas tukahduttaa itsensä, niin kuin takavuosina on sattunut käymään?

Onhan se hienoa että edellämainitutkin "kolme kovinta Saksan maalta" ovat kaikki saaneet tekaistua loistavat ns. "comeback"-levyt, vaikka Destructionhan se siinä ainoa oli joka siinä välissä oli hajonnut. En näe kuitenkaan asiassa mitään huonoa, vaikka ovathan ne kultaiset ajat menneet, mutta jos vielä kerran potkua piisaa niin mikäs siinä. Mutta onhan niitä sellaisia "pelleily-thrash"-bändejäkin tullut, mutta niistä nyt ei välitetä...Tuosta tukahtumisesta en niin tiedä, ei siitä varma voi olla mitä milloinkin tapahtuu, saataahan niin käydä, mutta se on sitten sen ajan murhe. En kuitenkaan usko Thrash Metallille käyvän kuten Black tai Death Metallille. Me ei musiikkityyliä vaihdeta sen mukaan mikä muodissa on.

Te olette julkaisseet 3 demoa/promoa.Kerropa jotain niistä...en ole nimittäin kaikkia kuullut...Minkälaista palautetta olette saaneet demoistanne?

Demot ovat saaneet ekasta lähtien hyvää palautetta, mutta paskaltakaan ei olla vältytty. No eka demo (Brutal Mutations), joka nyttemmin on loppuun myyty, sisältää 3 biisiä joista yksi on meidän ensimmäinen biisimme; Brown Inside. Biisi joka niillä muutamilla keikoilla, ainakin Harjavallassa, on muodostunut "hitti" jos niin nyt sanoa voi. Tokalla demolta, eli Barbarizing the Deathilla oli 7 biisiä, joista 2 oli ekalta demolta bonuksena mukana. Demon "hitti" on Alien Abduction, joka Metalliliitossakin soi silloisen Hammerfest-tapahtuman yhteydessä. Ja uudella, Nuclear Devastation demolla, on 5 biisiä, joista yksi on livenauhoitus viime keväisestä, Turn Up The Night 2 - tapahtumasta Harjavallasta. Kaikki demot ja tuon livebiisin on nauhoittanut ja miksannut Aki Peltonen, joka omistaa tämän Studio Sound Doctorin Porissa, kiitokset menee siis sinne suuntaan. Haastatteluja ollaan ehkäpä juuri ja juuri 10 kipaletta saatu aikaan, arvosteluja tullut kylläkin enemmän. Saksassa sekä Tsekeissä on muutamassa radioshowssa soitettua demoa, mikä on ihan hieno juttu.

Wounds on käsittääkseni kovan livebändin maineessa ja innokas esiintymään metallitapahtumissa, minkälainen vastaanotto keikoillanne on ollut? Moshcrew? Tulevat keikat? Onko ulkomailta tullut mitään keikkatarjouksia? Paras keikka tähän asti?

Kovassa livebändin maineessa?? Tämäpä hieno kuulla. No, kyllähän sitä yleisöäkin on ollut ja kyllä siellä päät on heiluneet. Mutta keikalla ne meidän päät kyllä heiluu perkeleesti! Mahdollisimman tiukka paketti pyritään livenä olemaan. No ulkomaille ei sen enempää kuin tämä Sami HRR:stä meidät saisi hommattua Saksan kiertueelle, mutta milloin?? Siitä ei varmaa tietoa...Tulevia keikkoja ainakin 21.12 Turussa Kaaos kakkosessa, 1.2.2002 Kirves Heilahtaa tapahtumassa Jyväskylässä ja sitten Harjavallassa tämä meidän oma tapahtumamme 9.2.2002 Turn Up The Night kolmosessa. Paras keikka ehdottomasti tähän mennessä on ollut tämä viime Hammerfest Lahdessa, kiitokset siihen suuntaan.

Kuinka kauan olette soittaneet instrumenttejanne?Oletteko itseoppineita vai opistomiehiä?Löytyykö soittajaidoleita?

Itseoppineita kaikki, ei mitään kouluja tartteta. Jouni on meistä kauiten soittanut. Se aloitti pianolla joskus 5 tai 6 vuotta sitten, ja sitten ehkäpä 4 vuotta sitten siirtyi kitaraan. Arto on soittanut rumpuja nyt joku 3 tai 4 vuotta, ja minä bassoa pari vuotta. No omalta kohdalta idoleita löytyy basson parista ainakin Cliff Burton. Mies jota en koskaan lakkaa kunnioittamasta. Jounilla on mitä lie idoleita, Slayer ja Metallica lähinnä, Guns 'n Rosesista puhumattakaan. Artolla ne menee varmaan hevin kautta Suffocationin Mike Smithistä sinne jazziin Dave Weckliin ja Simon Phillipsiin.

Mitä musiikki merkitsee sinulle? Onko Wounds sulle "pelkkä harrastus" vai jotakin enemmän?

No onhan se siis harrastus toisaalta, sillä en mä tällä ikinä tule leipääni saamaan. Mutta kyllä tämä yli harrastuksen menee... basson soitto on harrastus, Wounds on jotain enemmän.

Sanoitukset. Verta ja suolenpätkiäkö?

No se vähän riippuu, alkuaikoina pätkittiin päitä valkoisista mustiin. Kyllähän sitä vieläkin löytyy, mutta sitten on jotain vähän enemmän kantaa ottavaa lyriikkaa. Jounilla on se ydinräjähdys-juttu, mitä se aina silloin tällöin viljelee. Levylle tulevilla biiseillä on lähes kaikissa biiseissä mun tekemät sanat, Jouni on tehnyt muutamaan. Onhan Artokin joskus sanoja innostunut tekemään, alkuaikoina enemmänkin, mutta Barbarizingille nimikkobiisiin viimeksi. Saatanalle ei sanoituksissa kumarreta, mutta myöskään kristuksen löyhkäävää persettä emme nuole, lähinnä potkimme jos jotain sille teemme.

Musamaku. Minkälaista musiikkia te kuuntelette? Woundsin vaikutteet?

Vaikutteita tuli jo ylhäällä jonkin verran mainittua, mutta sanotaan että kaikki vanhat thrash bändit ja sitten varmaankin death metallin puolelta CC, Morbid Angel, Suffocation ja jotain brutaalimpaa. Impaled Nazarene ja Terveet Kädet kuuluu ainakin Jounin suosikkeihin. Ja sitten jotkut perinteiset hc punk-bändit kuten Kaaos ja edellä mainittu TK. Se punk-juttu kyllä sitten kuuluu musiikissakin myös, riippuu vähän biisistä. Vaikutteita tietenkin imetään myös muualtakin, kuten kauhu/splatter/gore-elokuvista, jotka ovat lähellä sydäntäni ja niistä saa hyvät inspikset musiikkiin.

Onko teillä sivuprojekteja?Jos on, niin mitä?

Mä ja Arto vaikutetaan Animal Foreskinissä joka on loistavaa brutaalia death/grind/gore vääntöä, mutta ei mitään normaalia sellaista kuitenkaan. Jounilla on punk-projektinsa Kiduttava Hengenveto joka on nyt ollut jäissä varmaan 4 vuotta, mutta nyt jotain uutta on ilmennyt. Jazzia ollaan joskus vedelty kämpällä, ja jotain melua, on sitä hauska soittaa ja tehdä kuitenkin. Mä hoitelen kuitenkin rummut, kitarat ja vokaalit myös Mannessa, joka on HC-punk orkka Puhelinkopin henkeen.

Tyhmä aihe, mutta kysynpä silti. MOT ohjelmahan leimasi hevarit (varsinkin blackmetallistit) aika rankasti pari kuukautta sitten ja ihmiset tunnetusti ovat tyhmiä ja uskovat kaiken median suoltaman propagandan. Onko tästä koitunut teille mitään hankaluuksia?

No ei oikeestaan. Ihan perseestähän se koko vitun MOT oli, ja Martti Backman itse myös. Siinähän se leimasi kaikki Hammerfestissä esiintyneet yhtyeet (tai siis kaikki hevi-yhtyeet yleensäkin) ja näytti niitä Hammerfestin kotisivuja siinä. Pienellä siellä vasemmassa ala-laidassa näkyi nimet; Wounds ja Dim Moonlight. Kyllä me siis ollaan ihan oikeasti natsistinen ja satanistinen bändi, heheheheheh... Luetaan myöskin Stephen Kingin kirjoja, ne on kuitenkin aika synkkiä, hahahahahh...

Mites Harjavallan "scene", löytyykö mitään muita mainitsemisen arvoisia bändejä?

Harjavallasta pursuaa bändejä, tämä death metal-painotteisuus näkyy ja kuulu, tässä muutama: Animal Foreskin, Pus, Eruption (R.I.P.), Torsofuck, Ongelma?, Hyttynen ... joista pari viimeistä aikaa sitten toteutettuja projekteja. Eruptionia ollaan uudestaan kasaamassa, kuuleman mukaan. Sitten vähemmän death metallimpaa: Solitaire, Patricide ja Prosessi näin muutama mainitakseni ja kevyempää: Lapko, Drift, Sortuuki (joka kylläkin täysin suomirokkia), Tilted (kuten myös), Maj Karman Kauniit Kuvat. Kyllähän kaikkea löytyy, black metallia ei hirveästi kyllä ole. Täytyypi korjata asia ja perustaa yksi, hehehh...

Entäs musavideot, löytyykö kiinnostusta/tarvetta tehdä niitä?Eihän metallivideot juuri missään näy, mutta...

Musiikkivideota on periaattessa pohdittu, mutta emme näe sitä pakolliseksi. Mahdollisuus kyllä olisi, liveä vaan pätkisi ja jotain kamaa johonkin väliin ja sitten musat päälle. Sellaisen voisikin tehdä, mutta ei välttämättä ole tarvetta mihinkään "miljoonan-markan-budjetin-gandalf-tuukkatemonen-ohjaamassa"-videoon. Mutta jos joku sellaisen meille kustantaa haluaa, niin siitä vaan.

Ok, päästän sinut pois koneen äärestä.Kiitos haastattelusta.Onnea ja menestystä Woundsille!Näin lopuksi sana on vapaa, joten kuuluisat viimeiset sanat...

No kiitokset teille mielenkiinnosta ottaa meidät haastatteluun ja eihän näihin mitään ihan karmeaa ollut vastata. Hehehhh... Ostakaa meidän uusinta demoa, eli Nuclear Devastationia, sitä saa 20 markalla, paitaa löytyy 50 markalla ja hinnat sisältävät postikulut. Tulkaa keikoille tsekkaamaan ja Harjavaltaan Turn Up The Nightiin 9.2.2002. Ja loppujen lopuksi jos haluatte Brutaalia Death/Thrash mäiskettä ja kovaa meininkiä keikoille niin ottakaa yhteyttä:

Joakim Soldehed
Kolkkalankatu 6
29200 Harjavalta

tai sitten sähköisesti: Wounds

Ja tsekatkaa kotisivut: Official Wounds

Ja kännykkäähän minä en omista...hehehhh...