Jotkut ovat varmasti jo tietoisia Scent Of Fleshin olemassaolosta ja jos eivät ole vielä, niin olisi sitten korkea aika kaikkien death metal diggarien hankkia jostain käsiinsä SOF:n uusin demo Towards Eternal Lost, joka on saavuttanut hyviä arvosteluja lähes joka paikassa, joista yhtenä mainittakoon vaikkapa oma kotimainen Inferno Magazinemme. Halusitte tai ette, niin SOF on jokatapauksessa nyt saanut kolmen levyn diilin Black Lotus Recordsilta. Esitin muutaman kiperän ja kivuliaan kysymyksen bändin rumpupatteriston komentajalle Antti Suikkaselle.

Sivuillanne ei kerrottu mitään bändin historiasta, joten valaisetko Scent Of Fleshin alkutaivalta? Mistä kaikki alkoi? Miten kauan bändi on ollut olemassa?

Ihan alku on melko hämärän peitossa ja siitä on vaikea sanoa juuri mitään. Kokonaisuudessaan bändi saatiin kasaan vuonna 2000, jolloin myös keksittiin nimi Scent of Flesh. Bändi alkoi kehittyä pikkuhiljaa kovalla treenillä ja sitämukaan kun saatiin väännettyä uusia omasta mielestämme aina vaan parempia biisejä, niin hylkäsimme vanhempia melko rankalla kädellä. Tammikuussa 2001 meillä oli jo sen verran biisejä, joita ei oltu hylätty, että pääsimme studioon tekemään ensimmäistä demoamme.

Minkä ikäisestä porukasta SOF itseasiassa koostuu?

Ikähaarukka taitaa olla 22-23 vuotta.

Olette julkaisseet kaksi demoa ja molemmat vuonna 2001. Drowned Into The Darkness ja myöhemmin samana vuonna Towards Eternal Lost, jonka lähetitte mullekin kuultavaksi. Jälkimmäisen demon vastaanotto on ollut käsittääkseni lähes poikkeuksetta hyvä, mutta miten tuohon ensimmäiseen suhtauduttiin lehdissä/zineissä?

Joo, Towards.. on saanut poikkeuksetta pelkkää positiivista palautetta. Drowned.. sai myös helvetin hyvää palutetta, ainoastaan Drownedin soundeista ja miksauksesta on tullut kritiikkiä...Ja mielestäni ihan syystäkin. Kyllä sen soundien olisi pitänyt jyrätä ihan eri tavalla. Towards eternal lostia mentiin tekemään sitten eri studioon ja saimmekin sieltä sitten sellaiset soundit, joita lähdettiin hakemaan.

Kuinka tunnettu bändi Scent Of Flesh on tällä hetkellä?

Sitä on vaikea sanoa... Kyllähän ainakin huhu-mylly pyörii Scentin ympärillä täällä Etelä-Karjalassa ihan kiitettävästi. Muualta päin Suomea en tiedä. Luultavasti muualla asuvat ovat kuulleet nimen, mutta musiikkia ei varmaan niin moni muualla asuva ole kuullut (vielä).

Scent Of Flesh on kuulemma loistava livebändi! (Äkkinäisenä muistona HRR:n Kettusen SOF-kehut tekemässäni haastattelussa) Onko SOF mielestäsi enemmän livebändi, kuin mitään muuta? Paljonko te olette tähän mennessä tehneet keikkaa ja millainen on ollut vastaanotto keikoilla?

Ei nyt voi sanoa, että olisimme enemmän livebändi, kuin mitään muuta. Keikkoja emme ole vielä tehneet kuin vasta pari, joten erityisesti livebändiksi meitä ei voi mielestäni kutsua. Olemme olleet melko nirsoja sen suhteen, että minne menemme soittamaan. Mielestäni meidän on täysin turha lähteä minnekkään sekalais bändi-iltaan soittamaan jonkun helvetin pop bändin jälkeen, jossa yleisö pitää korvista kiinni ja päivittelee, että onpas rankkaa musaa ja miksi tuon vokalistin pitää öristä mikkiin. Kaikenlaisista metalli-tapahtumista olemme tietenkin kiinnostuneita ja silloin kun keikalle lähdetään, se vedetään tottakai aivan täysillä!! Ei ole mitään järkeä soittaa keikkaa "vain" tukka silmillä ja aivan liikkumatta silmälasit päässä!! Se ei ole mikään vakava juttu, jos keikalla tulee joku pieni soittovirhe helvetinmoisen mossauksen johdosta. Paljon mukavempaa on katsella bändiä joka vetää lavalla aivan täysillä vaikka joku soittokälli siellä tulisikin, kuin että bändi soittaa täysin virheettömästi mutta ilman minkäänlaista lava-showta.

Huomasin kuunnellessani demoanne, että vaikka sivuillanne ei olla mainittu mitään vaikuttajia, niin olin kuulevinani Deiciden ja Dissectionin musiikkien tuoneen osviittaa teidän musiikkiinne. Kuulinko mä sun mielestä oikein, vai olisiko asiaa pikkuhiljaa kuulolaitekauppoihin? Kerrotko muutenkin hieman SOF:n vaikutteista? Mistä ne omasta mielestäsi tulevat ja miten ne kuuluvat musiikissanne?

Joo kyllä siellä noita deicide tyylisiä riffejä on ja mitä tulee tuohon Dissectioniin niin jo bändin aloittaessa meille oli selvää, että tulemme tekemään death metallia höystettynä Dissection vaikutteisilla, melodisilla kitara harmonia kohdilla.

Onneksi olkoon! SOF on siis saanut nyt sitten kolmen levyn mittaisen levytyssopimuksen Black Lotus Recordsilta (ja mielestäni aivan syystäkin). Debyyttinne "Roaring Depths Of Insanity" julkaistaan kertomasi mukaan loppuvuodesta. Millaiset ovat nyt tunnelmat SOF:llä, kun sopimus on saatu? Onko odotettavissa SOF-kiertue ulkomailla?

Kiitoksia vaan.. Tunnelmat on helvetin hyvät ja meillä on tällä hetkellä jo melkein koko tulevan levyn materiaali valmiina. Uudet biisit ovat entistä teknisempää ja rankempaa tavaraa unohtamatta tietenkään noita edellämainittuja hieman melodisempia kohtia. Kiertueesta ei ole ollut ainakaan toistaiseksi puhetta, eikä tuo nyt vielä ole muutenkaan ajankohtaista ennen kuin levyt on kaupoissa. Kiertueet olisivat meille muutenkin melko vaikeita toteuttaa töiden ja opiskelujen takia.

Missäpäin tämä Black Lotus Records vaikuttaa ja miten päädyitte valitsemaan juuri heidät levy-yhtiöksenne? Oliko paljon muitakin kiinnostuneita levy-yhtiöitä? (Ehkä hieman tyhmä kysymys, mutta kai se sallitaan ilman välitöntä dekapitaatiota...)

Black Lotus records sijaitsee Ateenassa. Saimme kahdelta eri lafkalta sopimus tarjoukset ja Black Lotus pystyi tarjoamaan parempaa sopimusta kun tuo toinen lafka, joten...

Sain sivuistanne käsityksen, että teillä on jossain vaiheessa ollut kolme kitaristia bändissä. Kolmas otti ja lähti, mutta tilalle ei koskaan koesoittajista huolimatta otettu ketään. Miksei?

Joo, ensimmäisellä demollamme meillä oli Markus Toivonen kolmantena kitaristina. Kolmeen kitaraan päädyttiin aikoinaan juuri siksi, että saisimme noista melodisista kitara harmonia kohdista entistä hienompia. Markus muutti Tampereelle, eikä treenaus olisi ollut mahdollista tarpeeksi usein. Markus oli helvetin hyvä kitaristi ja olisimme pitäneet hänet mielellään bändissä, mutta toiselta puolelta Suomea on hiukka vaikeaa käydä tarpeeksi usein treeneissä. Markuksen tilalle etsittiin jonkin aikaa uutta kitaristia, mutta päädyimme kuitenkin jättämään kolmannen kepin kokonaan pois, joka onnistuikin helvetin hyvin sovitettuamme kitara osiot uudestaan.

Lyriikoista hieman. Kuka teillä on pääasiallisesti vastuussa tekstien teosta, vai teettekö te ne yksissä tuumin? En nimittäin nähnyt niiden tekijästä mitään mainintaa bookletissä. Millainen työskentelytapa teillä muuten on tehdessänne uutta kappaletta? Kaikki alkaa jammailusta, vai tekeekö joku kaiken aina valmiiksi ja roudaa sen sitten muille pakettina?

Lyriikoista ja uusista riffeistä vastaavat pää-asiassa kitaristimme, jotka sitten yhdessä sovitamme biiseiksi. Treenaamme melko intensiivisesti ja jos joku esim 5 sekunnin vaihtokohta ei mene vaikka rummuilla niinkuin pitää, niin sitä treenataan vaikka kolme tuntia putkeen. Niin kauan, että se menee hyvin. Usein kyseisessä hommassa meinaa palaa hermot, mutta tuloksia syntyy!

Te olette siis käsittääkseni Imatralta lähtöisin? Onko sun mielestä siltä suunnalta tulossa minkä verran uusia lupauksia tällä hetkellä teidän lisäksenne, jotka kannattaisi ehdottomasti tsekata?

No täältä sai juuri samoihin aikoihin kaksi muutakin metalli bändiä levytyssopimuksen, kuin me: Bloodrose -soittaa dark/black metallia ja Twilightning -kikkeliheviä Stratovarius tyyliin. Grind musasta diggaavien kannattaa tsekata myös toi Irritate.

Mitkä ovat nyt sitten Scent OF Fleshin suunnitelmat jatkon osalta? Levyä tekemään syksyllä, mutta mitä muuta? Oletteko laatineet vielä sen kummempia suunnitelmia tulevaisuuden päänmenoksi?

Joo, eipä olla vielä ihmeitä suunniteltu. Levy ulos loppuvuodesta ja keikkoja tehdään, jos joku meitä johonkin metalli-tapahtumaan tms pyytää.

Onko vielä mahdollista saada käsiinsä molemmat demot, jos ne haluaa? Millainen painos siis on näistä demoista tehty?

Kumpaakin demoa on vielä jäljellä. Towardsia haluavien kannattaa tosin pitää kiirettä, ne on kohta myyty loppuun. Kumpaakin demoa painettiin 200kpl.

Aina puhutaan siitä, kuinka pienessä kaupungissa pyörii samat soittajat monessa bändissä, joten on kai aiheellista kysyä: Onko SOF:n soittajilla montakin rautaa tulessa tällä hetkellä muissa bändeissä?

Ei ole. Meillä ei ole kenelläkään ainakaan tällä hetkellä mitään projekteja tms muiden bändien kanssa. Vokalistimme kävi laulamassa Mordum nimiselle projektille yhden biisin joku aika sitten. Muuta ei ole ollut.

Miten luulet levytys-sopimuksen ja sen myötä toivottavasti lisääntyvien keikkojen vaikuttavan soittajien työ-ja opiskeluelämään? Olettaen tietysti, että te opiskelette tai käytte töissä bändin ulkopuolella...

Vaikea sanoa vielä. Kiertueet ovat ainakin vaikea järjestää töiden ja opiskelujen takia. Irtokeikkoja teemme mielellämme ja toivottavasti niitä tulee lisää.

Tämä taitaisi nyt sitten olla tässä! Piina on ohi tältä erää, mutta heitä vielä ilmoille viimeiset sanat ja kysymykset jos niitä on!

Eipä tässä kummempia.. Kannattaa tulla tsekkaamaan Scentin keikka, jos joskus sattuu kohdalle. Ainakin jos nopea death metal kolahtaa...


(V-O: Sofian Gezuri: Basso, Herkko Miikki: Kitara, Niko Ahokas: Laulu, Antti Suikkanen: Rummut, Matti Viisainen: Kitara/Taustalaulu)