Jo aiemminkin Extreme Finlandissa haastattelussa ollut Mirzadeh on julkaissut uuden loistavan demon "Sweet Soul Of Shadows".
Otimme selvää bändin nykytilasta ja tulevaisuudesta.
Vastaajina toimivat tällä kertaa Lues (basso) ja Fafner (rummut)

Uusi demonne "Sweet Soul Of Shadows" on julkaistu jo hetken aikaa sitten. Millaiset ovat tunnelmat Mirzadehillä nyt ja millainen on ollut vastaanotto yleisesti?

-Tunnelmat korkealla ja olemme erittäin tyytyväisiä Sweet Souls of Shadowniin ja erityisesti Arttu Sarvanteen työpanokseen. Kyllähän siitä on kiitosta tullutkin ja arvosteluissa yleisin pisteytys on ollut 4/5, mm. imperiumi.net antoi pisteitä 4/5

Uusi materiaalinne on mielestäni jyräävämpää ja hiotumpaa, kuin "Profetia"-demolla."Ssos:ssä" on enemmän thrash- ja death metal pinnalla.Mistä nämä muutokset?

-Varmasti Shagulin tulo bändiin on tuonut bändiin paljon uusia vaikutteita. Uuden demon eka biisi voi antaa thrash vaikutelman, mutta Fullmoon dream ja Apostate in orgy ovatkin sitten hyvin melodisia ja ehkä rokahtaviakin biisejä. Voitaisiinkin sanoa että olemme menneet enemmänkin melodiseen kuin thrash/death metal suuntaan.

" Profetiallahan" teillä oli jatkumo-menetelmääkin harrastettu lyriikoissa kahdessa ensimmäisessä kappaleessa. Löytyykö "Ssos:llä" vielä maailmanloppuun liittyviä tekstejä tai mitään jatkumoja?

-Tähän kysymykseen on hieman vaikea vastata kun etupäässä Mirox vastaa sanotuksista. Ainakaan suoraa jatkumoa niistä ei tällä kertaa löydy. Myöskään varsinaista teemaa on vaikea eritellä. Käykääs kuuntelijat lukemassa niitä sanotuksia ja kertokaa meille miten te ne ymmärrätte.

Nyt kun Lues on "tv:stä tuttu" Overdose-ohjelman takia ja Mirzadehiä on kuultu myös metalliliitossa, niin oletteko huomanneet kiinnostuksessa bändiä kohtaan mitään muutoksia?Onko Mirzadeh löydetty paremmin ja onko kuulijakunta laajentunut sitten viime näkemän?

-Kyllä kasvua on tapahtunut paljonkin. Erityisesti Sweet Soul of Shadows.mp3 -linkki imperiumi.net:ssä on kasvattanut kuulijakuntaa. Aikavälillä Syyskuun alusta-marraskuun loppuun biisiä on pelkästään kotisivuilta imetty noin 1000kpl. Myös uusi demo on mennyt yllättävän hyvin kaupaksi. Profetiaa jouduttiin kauppaamaan, mutta tämä on mennyt käsistä vaikka hintaakin on edelliseen nähden tuplasti enemmän.

Omasta mielestäni demonne toimii aivan helvetin hyvin ja tulikin siitä mieleen, että oletteko lähettäneet mihinkään levy-yhtiöön tuotostanne ja oletteko saaneet vielä mitään kiinnostuneita yhteydenottoja?

-kiitos vaan. Levyä on lähetelty paljon ja SsoS on jo päätynyt parille kokoelmalle ja cleopatra recordsille tehtiin Cradle of filth coveri tulevalle tributti albumille, mutta sitä "suurta" vielä odotellaan.

Demolla on lisänä myös muutama ekstraherkku niille, joilla on tietokone käytössä: Melancholy (before the apocalypse) (live video) Profetia (live video) Behind the Scenes video Mistä saitte tällaiseen ostajan hemmotteluun idean ja millaista kuva / ääni-tasoa saamme todistaa näissä pätkissä?

-Kun teetimme levyn huomasimme että hinta on sama riippumatta siitä onko levy tyhjä vai täysi päätimme lisätä noi video pätkät sinne. Mitään hifi-matskua on turha odottaa, ne on kaikki kuvattu yhdellä digi-kameralla ja muutamaa sensurointia lukuunottamatta lisätty sen kummemmin editoimatta. Matskut on kesänaikana kuvattu eikä niiden ollut alunperin tarkoitus päätyä levylle.

Onko ollut aikomusta tehdä myös musiikkivideota jossain vaiheessa?

-On ollut ja sitä varten on myöskin saatu tukea, mutta rahoituksen puutteen takia hanke on edelleen jäissä.

Nauhoititte tällä kertaa Studio Watercastlessa. Miten päädyitte juuri tähän studioon ja eroaako se paljonkin Studio Housevoicesta, jossa "Profetia" nauhoitettiin?

-Lues sai hommattua sieltä majoituksen ja huippu studioista Watercastle oli myös halvin. Hausevoicea ja Watercastle ei oikeastaan voi edes vertailla ne kun painivat ihan eri sarjoissa. Ehkä suurin ero oli aänittäjäjien välillä. Arttu on alansa huippu ammattilainen, josta heti huomasi että mies haluaa tehdä hyvää ja valmista tavaraa. Arttu ei osaa pelkästä äänittää vaan mies myös osaa tuottaa.

Nappuloidenkin ääressä pyöri tällä kertaa eri tyyppi. Ilmeisesti Arttu Sarvanne oli "se parempi vaihtoehto", kun sivuillannekin sanotaan, että "Hemmo Hirvonen ei todellakaan ansaitse kiitosta ". Mikä oikeastaan mätti?

-asenne! Hemmoa ei tuntunut kiinnostavan minkä laatuista materialia studiosta lähtee, liekö syynä se että tuotannon jälki ei suoraa vaikuttanut miehen omaan palkka pussiin, housevoicehan on kaupungin omistama studio. Kuultiin myöhemmin, että Hemmo on saanut potkut kaupungilta, oli mies tainnut kusettaan kaupunkia myös rahallisesti, tekemällä pimeästi omaan pussiin. Itse studiohan on laitteistoltaan hyvä, toivottavasti Saarijärven kaupunki saa sinne uuden hyvän äänimiehen.

Voimmeko nähdä lähitulevaisuudessa teitä keikalla myös pääkaupunkiseudulla ja onko minkälaista keikkailua tiedossa lähitulevaisuudessa?

-Nyt on muutama keikka neuvottelun alla, mutta muuten on hiljaista. Kunnolla keikkailu aloitetaan taas kesällä, kun bändin jäsenillä ei enää ole opiskelu/työ kiireitä. Pääkaupunki seudulle lähdetään heti kun joku järjestäjä lupaa maksaa jotain. Lueksella ja Janilla (webmaster) on suunnitteilla järjestää joku festari projekti ensi kesälle, mutta siitä lisää myöhemmin.

Mitä teidän live - esiintymisenne itseasiassa pitävät sisällään?

Soittoa ja komeita miehiä (naurua). Tulkaa katsomaan.

Onko teillä ollut tapana nykyään käyttää mitään lavasteita tai vastaavaa keikoillanne, joista puhuimmekin jo viimekerralla?

Vielä ei erityisemmin ole käytetty, mutta seuraavalla keikalla taitaa olla ainakin "Mansikki" mukana (ei kerrota enempää, tulkaa katsomaan).

Missä on ollut paras keikkanne tähän mennessä?

-Ränkirockissa ja makkararockissa oli ainakin paras tunnelma, vai oliko se humala.

Olette myös nauhoittaneet kappaleen jollekin tulevalle tribuutille. Voitteko yhtään valaista mistä tässä oikeastaan on kyse?

-Se on kalifornialaisen Cleopatra recordsin julkaisema Cradle of Filth tribuutti ja me osallistuttiin siihen biisillä Malice Through The Looking Glass. Tehtiin toi coveri todella lyhyellä varoitusajalla. Koko bändin treenejä tais olla kokonaista kaksi kappaletta ja aikaa biisin valinnasta studioon kaksi viikkoa. Eli veettiin se just opeteltu biisi ihan kylmiltään nauhalle, Soundwall studiossa. Watercastle kun oli täyteen buukattu. Harmitti vähän kun ei saatu tuottajaa siihen hommaan, eikä äänimieskään oikeen osannut sitä hommaa. Mutta kyllä ne ainakin jenkkilässä ovat olleet siihen kovin tyytyväisiä, toivottavasti myöskin levyn ostajat. Levyn bändit ovat nousevia bändejä ympäri maailmaa, meitä suomaisia sinne on mahtunut kaks ja se toinen bändi on Born Of Thorns.

Tämän verran siis irtosi hepuista juttua tällä kertaa.
Kiitokset Mirzadehille jälleen haastattelusta ja hyvät jatkot!