Terve! Kerropa Funeral Feastin viimeisimmät kuulumiset.

-Inferian: Tässä ollaan lähiaikoina väsäilty uusia biisejä ja reenattu "uuden" basistin ja kitaristin kanssa tuota debyyttiä silmälläpitäen, jota olisi takoitus mennä pian äänittämää.

Viimeisin julkaisunne on (promo?) cd ”Hategifted”. Oletteko tyytyväisiä ko. tuotokseen ja minkälaista palautetta olette siitä saaneet? Onko yksikään lafka lähestynyt sopimuksen merkeissä?

-Inferian: No olen kohtalaisen tyytyväinen lopputulokseen siihen nähden että se on omatoimisesti äänitetty. Ei siis studiossa tehty. Toivomisen varaa olisi paljonkin esim. kitarasoundit kusee aika pahasti. Nyt ollaa kuitenkin kesäkuun lopulla menossa studioon äänittämmän näillänäkymin täyspitkää. Palaute promostakin on ollut pääasiassa positiivista ja puhetta on parin lafkan kanssa ollut julkaisun tekemisestäkin, mutta se on vähän auki vielä, että kuka sen seuraavan lätyn tulee julkaisemaan.

Musiikkinne on mielestäni oiva sekoitus death ja blackmetallia. Miten itse kuvailisitte musiikkianne ja onko teillä olemassa joitain tiettyjä esikuvia?

-Inferian: No sellaiseksi black/deathiksi ne sitä pakkaa sanomaan. True evilien mielestä me ollaan varmaan sitä helvetin trendikästä extreme metallia? Ei itseä hirveästi jaksa kiinnostaa onko sen nyt sitten pläkkii vai dettii tai whatever ...lähinnä käytetään meidän mielestä parhaita elementtejä niin black, death kuin muistakin metallimusiikin tyyleistä ja pyritään tekemään siitä jotenkin persoonallisen kuuloista. Ei mitään tiettyjä esikuvia - kaikki hemmot kuuntelee niin paljon kaikkea laidasta laitaan.

Mikä on ”se juttu”, joka erottaa Funeral Feastin muista genren yrittäjistä?

-Inferian: Damn! Tykitetään turpaan vaan niin perkeleesti levyllä ja livenä. Nykyään alkaa olemaan aika vitun vaikea erottua joukosta jotenkin positiivisessa mielessä. Ainahan sitä voi ruveta yhdistelemään jotain vitun jenkkaa ja metallia, jotta erottuisi joukosta, mutta tärkeämpää on kuitenkin tehdä musiikkia, joka kuullostaa hyvältä. Pyritään kuitenkin välttämään kaikkia pahimpia kliseitä, eikä mennä biisejä tehdessä aina yli siitä missä se aita on matalin. Yksi tärkeä juttu meidän soundissa on mielestäni Asperumin äännähtely. Voisin sanoa että sillä on harvinaisen laaja kapasiteetti vokaalien suhteen, sekä pesoonallinen ääni.

Mitenkäs keikkarintamalla, onko ollut paljon esiintymisiä sitten viimeisimmän julkaisunne? Minkälaista livemeininkiä on luvassa jos lähtee Funeral Feastia katsomaan keikalle? Kunnon riehumista vai tiukkaa otelaudan tapitusta?

-Inferian:On ollut tässä vähän esteitä, kuten puolustusvoimat ja miehistönvaihdokset/lisäykset. Nyt kyllä ruvetaan keikkaa tahkoomaan, kun on T. Sinisterror (kakkoskitaristi) ja Centurion (basisti) sisäänajettu. Olihan tuossa tuo Deströyer 666 -lämppäyskeikka Turussa vähän aikaa sitten. Keikoilla tullaan näkemään helvetin aggressivista meinikiä. Minun mielestäni on tärkeämpää, että lavalla on äksöniä eikä seisoskella paskat housussa soittomokien pelossa.

Olin havaitsevinani sanoituksissanne tiettyä kristinuskon vastaisuutta, vai olenko aivan väärässä? Kerropa jotain lyyrisestä annistanne.

Inferian: Tähän olisi pitänyt vastata tuo Gomorrah, kun se ne lyriikat pääasiassa tekee, mutta kun homma meni käteen niin... Joo onhan se orjauskontojen mollaaminen aina ollut tärkeä osa sanoituksiamme. Vihaista musiikkia kun tekee, niin on hyvä ainakin verbaalisesti hakata maanrakoon ne, joiden olemassaolo pistää eniten vituttamaan jokapäiväisessä elämässä.

Teidän julkaisuillanne on joitain samoja biisejä , ”Armageddon” ja ”Blood Addiction” -biisit löytyvät sekä Gehennian Warfare-että Sacrilegion demolta ja ”Born to blaspheme”-biisi löytyy sekä War-Torn demolta-että Hategifted cd:ltä. Mistäs moinen? Onko nämä biisit nauhoitettu uudestaan vai ympätty mukaan sellaisenaan?

-Inferian: Kyllä ne on kaikki nauhoitettu uudestaan. Ollaan vedetty aina pari biisiä uudestaan paremmin(?) jos on jäänyt vanhasta versiosta jotain pientä ihmisliharaastetta hampaankoloon. Debyytilläkin tulee olemaan varmasti muutama biisi tuosta promolta.

Miten teidän biisit syntyvät? Onko bändissänne joku pääsäveltäjä vai syntyvätkö biisinne ns. jamipohjalta?

-Inferian: Riffit tulee suurin osa Abiramilta ja niitä sitten väännellään, zoomaillaan ja yhdistellään usein kahdestaan reeniksellä. Ja normaalisti Gomorrah tekee sanat ja sovitukset. Joskus joku biisi saatta syntyä hetken inpiraatiosta tai "jamipohjalta", kuten kävi juuri vähän aikaa sitten kun T. Sinisterror (joka asuu Turussa) kävi Raumalla treeneissä. Kitarisi-veljekset-kun-kivekset väänsi siinä pari outoa riffiä ja siitä syntyi sitten sellainen eläimellinen paahtobiisi about puolessa tunnissa. Joskus taas biisiä voidaan hioa monta päivää ja sitten se taas palotellaan osiin kun ei olla tyytyväisiä.

Onko musiikki teille ”pelkkä harrastus”, vai jotakin suurempaa?

-Inferian: Kyllähän tää on enemmän kuin pelkkä harrastus, kun elää ja paskoo ja varmaan kuoleekin metallin parissa. Elämäntyyli.

”Born to blaspheme”-biisissä on hienoja kuorotyyppisiä osuuksia, miten ne on toteutettu?

-Inferian: Ne on laulettu;) Siinä hoilottaa kaikki kolme (Abiram, Minä ja M.A.G.). Vastaavanlainen puhdaslauluosuus löytyy myös "the last bloodshed" -biisistä. Uusissa biiseissäkin tullee jokunen olemaan. Saa nähdä haluaako se Markiisi tällä kertaa jodlata kaikki yksin.

Teillä on kaikilla pseudonyymit. Kuinka tärkeinä koette taiteilijanimien käytön, antavatko ne ihmiselle omanlaisensa identiteetin vai ovatko ne vain välttämätön paha?

-Inferian: Kyllä se on mielestäni hyödylllistä niitä käyttää. Ensinnäkin Olli Pirkkanen (joka on oikea nimeni) kuulostaa varmasti ulkomaisen korvaan aika vammaiselta. Muutenkin onhan siinä paljon enemmä hohtoa, ettei siellä Matti Meikäläiset filosofoi maailmanlopusta yms. levyllä. Ei ole kyse siitä etteikö uskallettaisi mainita oikeita nimiämme, mutta antaa se toisaalta tietynlaista "suojaa". Nyt joku kiva kristitty sukulainen lyö tuon sukunimeni (jonka yllä mainitsin) hakusanaksi netissä, eksyy Extreme Finlandin sivuille ja lukee kun se sukulaispoika manaa maailmanloppua ...hui kamala. On hyvä että skenessä tunnetaan artistinimellä.

Te olette Raumalta kotoisin. Minkälainen metalliscene siellä on? Mitään mainitsemisen arvoisia bändejä?

-Inferian: Ihan paska skene - ei täällä oo kun kourallinen alan miehiä/ämmiä. Ainoa mainitsemisen arvoinen extremen metallin saralla on varmaan tuo Darkempire, joka pukkaa pian omakustannetta ulos pitkän tauon jälkeen.

Te edustatte selkeästi underground musiikkia, mitä mieltä olette metallin kaupallisuudesta/kaupallistamisesta? Listoillahan on noita Spinen bändejä melkein joka viikko..

-Inferian: Ei mulla ole periaatteessa mitään sitä vastaan, jos bändi menee isommlle lafkalle tai vastaavaa. On hyvä että musiikki on saatavilla, mutta tälläinen superkaupallinen popstarspaska on ihan perseestä, että osta osta osta. Myydään tuotetta sillä perusteellaa että se on myynyt jo ties kuinka vitusti. Ja nekin luvut kusetetaan, että ihmiset kattoo, että "oho se on myyny jo noin paljon, se on varmaan sitte hyvä". Onhan sekin perseestä, ettei joku Nuclear Blast ota lafkalle muita kun jonkun Dimmun ex-jäsenen bändejä, jotka on varmoja myyntihittejä. Tai sitten ne ostaa toiselta lafkalta jonkun nimekkään bändin. Niin se ikävä kyllä on metallissakin, että raha puhuu...

Onko teillä sivuprojekteja/muita bändejä vai onko Funeral Feast teille kaikille se pääbändi?

-Inferian: No minä, Abiram ja Marquis Gomorrah ollan se perustajakolmikko, joille FF on pääbändi. Kaikilla on kyllä jotain härväystä siinä sivussa. Ja Gomorrahilla niitä on joka viikko uusi. T. Sinisterrorille taitaa tuo TORN olla se pääpändi ja se soittaa myös TORTURE KILLERissä, jossa Centurion on taas vokalisti.

Funeral Feastin tulevaisuuden suunnitelmat?

-Inferian: No tässä olisi se studio ja toivottavasti sen jälkeen saadaan lätty mahdollisimman pian ulos. Ja keikoille alkaa olemaan kova hinku, kun niin harvakseltaan ollaan niitä päästy vetämään. Ei sen kummempia. Uusia biisejä pukkaa tasasen tappavaan tahtiin ja pyritään kehittymään koko ajan parempaan suuntaan tietysti.

Näin lopuksi sana on taas vaihteeksi vapaa:

-Inferian: Kiitoksia hastiksesta vuan Ollille! Hankkikaa levy, joka toivottavasti tulee vielä tänä vuonna ulos! Työnimenä levyllä on tässä vaiheessa "Genocide Ad Nauseam", katotaan mitä siitä sitten loppupaleissä tulee.