Exit Wounds (Haastikseen vastasi: J. Lahikainen & K. Pyyhtinen) Kerrotko hieman bändin synnystä loppuvuodesta 2001? Mikä johti EW:n syntyyn ja kestikö kauan, kunnes bändi oli kokonainen?

-Kaikki käynnistyi suhteellisen kivuttomasti: minulla oli biisejä valmiina ja päätettiin sitten nauhoittaa ne lähinnä projektiluontoisesti. Homma alkoikin toimimaan odotettua paremmin, mikä sitten innosti tekemään uusia biisejä. Syntyyn johti halu tehdä ja soittaa brutaalia musiikkia. Tämän hetkinen kokoonpano vakiintui syksyllä 2002.

Ensimmäinen demonne "Pleasures Of Blood And Carnal Sin" nauhoitettiin ilmeisesti melko piakkoin, kun bändi oli saatu kasaan ja se sisälsi siis 4 biisiä, mutta koska aina yhtä vittumainen mp3.com ei suostunut yhteispeliin, niin allekirjoittanut ei voinut kuunnella vanhempaa materiaalia. Valaise siis jonkin verran EW:n ensimmäisen demon materiaalia, oliko tyyli rutkasti erilainen verrattuna nykyiseen? Aihepiiri taisi ainakin olla hieman erilaisempi?

-Todellakin biisit olivat olleet valmiina jo jonkin aikaa, joten ne sitten mentiin nauhoittamaan lähinnä koemielessä. Ekan demon biisit on osittain hieman raakileita, koska niitä ei päästy bändin kanssa kovin paljoa treenaamaan ja hiomaan. Uudempi materiaali on brutaalimpaa ja nopeampaa. Aihepiiri on suunnilleen sama, mutta uudemmalla demolla aihepiiri on vakiintunut.

Käytitte myös ensimmäisellä demollanne rumpukonetta. Millainen prosessi saada homma toimimaan luontevasti ja toimiko ko. ratkaisu lainkaan? (edelleen huom. etten voinut kuunnella materiaalia, koska mp3.com on täysin paska systeemi)

-Rumpukone toimi yllättävän hyvin, koska se ei ollut ihan paskimmasta päästä, mutta rumpukone on kuitenkin aina rumpukone. Kyseinen ratkaisu oli ainut vaihtoehto sillä hetkellä ,koska tarpeeksi pätevää rumpalia ei löytynyt. Kyllähän nuo vanhemmat biisit toimivat huomattavasti paremmin oikeiden rumpujen kanssa.

T.T. Klemettinen poistui riveistänne suhteellisen pikaisen käväisyn jälkeen. Oliko lähdölle jotain erityistä syytä, vai oliko kyse vain perinteisestä "musiikilliset erimielisyydet"?

- Syynä eivät olleet musiikilliset erimielisyydet vaan lähinnä soittotaidon asettamat rajat, vaikka kyllä T.T. olisi uudetkin biisit ajallaan oppinut, mutta ei halunnut jarruttaa bändin kehitystä.

Uusin tuotoksenne "Deathpoint" on erittäin jyräävää kamaa ja olen huomaavinani siinä myös vaikutteita vanhoista jokaisen death - hepun suosikeista Napalm Deathistä ja Cannibal Corpsesta. Kuitenkin bändi jyrää ihan omalla painollaan ja mitään tai ketään matkimatta, joten sitä on lukijoiden turha pohtia. Mutta osuivatko vaikutepohjani jollain tapaa oikeaan, vai heitinkö onkeni paskakaivoon? - Puolet meni oikein. Cannibal Corpse ja muut vanhat dm-bändit, sekä osittain black metal, mutta ei kuitenkaan pyritä ketään matkimaan. Tehdään sellaista musiikkia, mikä kuulostaa hyvältä omaan korvaan ja mitään ei tehdä väkisin.

Oletteko saaneet palautetta terrorisoidulta ympäristöltä "Deathpointista" ja onko se ollut millaista?

- Ja mikä on terrorisoitu ympäristö? No palaute on ollut yleisesti ottaen positiivista ja muutenkin arvostelut ovat parantuneet sitten ekan demon.

Onyxia siis kiinnostui teistä ja julkaisee / julkaisi uudelleen "Deathpointin" splittinä Luciferasen kanssa. Onko Onyxian kanssa luvassa tulevaisuudessa enemmänkin yhteistyötä ja miten se on tähän asti toiminut?

- Kyllä, splitin pitäisi ilmestyä suhteellisen pian, sillä se lähti painoon heti juhannuksen jälkeen. Jatkosta ei ole ollut minkäänlaista puhetta. Kyllähän meitä yhteistyökiinnostaa, mutta tiedä sitten heistä. Ihan lupaava aloitteleva lafka kuitenkin. Yhteistyö on toiminut tähän asti hyvin.

EW:n logossa on M-16 ja sivuillakin esim. on erinäisiä sotakuvia. Herääkin kysymys, että Exit Wounds käsittelee ilmeisesti lähinnä sotaa "Deathpointilla"? Onko sota myös aiheena tulevaisuudessa?

- Deathpointilla käsitellään tulevaisuutta, mihin liittyy biologinen ja kemiallinen sodankäynti, ihmiskunnan tuho, sekä tappavat virukset ja rutot, jotka ovat joskus tosiasia, kun maailma tarpeeksi ylikansoittuu. Pari biisiä tähänastisista on ollut seksuaalisesti kieroutunutta tappokertomusta. Tulevaisuudessa aiheena on edelleen tulevaisuus.

Teistä kaikki soittavat myös muissa bändeissä, kuten esim. Burialmoundissa ja Gaurithothissa. Kuinka te saatte aikanne mahtumaan kaikkiin bändeihin, vai onko teillä samantyyppinen järjestely, kuten itselläni, että on se aktiivinen "ykkösbändi" ja loput toimivat, kun löytyy ylimääräistä aikaa?

- Aikaa kyllä riittää, sillä esim. Burialmound ei keikkaile lainkaan näillä näkymin, eikä siten pahemmin treenaakkaan. Gaurithoth taasen vie vain silloin aikaa, kun on keikkoja tai nauhoituksia tiedossa. Ajan löytyminenhän on vain järjestelykysymys.

Exit Wounds ei ole vielä ehtinyt keikkailla kuin kerran, mutta onko siihen tulossa muutos lähiaikoina, miltä näyttää loppuvuoden keikkakalenteri?

- Keikkoja ei ole ollut todellakaan kuin yksi, lähinnä johtuen siitä että rumpali ja toinen kitaristi suorittavat asepalvelusta. Se rajoittaa treenaamista ja keikkojen sopimista. Loppuvuodesta toivottavasti keikkarintama vilkastuu. Ja pääseehän rumpali parin viikon päästä siviiliin, joten treenaaminenkin helpottuu kummasti. Toisen kitaristin palvelus päättyy syksyllä.

Kiitokset haastattelusta ja kärsivällisyydestänne ExFinin toistaiseksi hidasta toimitusta kohtaan!!

- Kiitos itsellesi! Tsekatkaa ihmiset split kun se ulostuu. Lisätietoja löytyy täältä:www.exitwoundsweb.cjb.net ja www.onyxia.org